• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

24.06.2022

20:24

"Očekivao sam da će Amerika zaštititi prava žena"! Generalni sekretar SZO veoma razočaran odlukom Vrhovnog suda SAD!

Vesti

"Očekivao sam da će Amerika zaštititi prava žena"! Generalni sekretar SZO veoma razočaran odlukom Vrhovnog suda SAD!

Podeli vest

Vrhovni sud SAD poništio je danas presudu staru 50 godina koja je legalizovala abortus u celoj zemlji

Generalni sekretar Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus rekao je danas da je veoma razočaran odlukom Vrhovnog suda SAD da ukine istorijsku presudu koja je legalizovala abortus u SAD.

- Veoma sam razočaran zato što prava žena moraju da budu zaštićena. I očekivao sam da će Amerika zaštiti ta prava - rekao je Tedros za Rojters na marginama samita Komonvelta u Ruandi, prenosi Tanjug.


Vrhovni sud SAD poništio je danas presudu staru 50 godina koja je legalizovala abortus u celoj zemlji, zbog čega će milioni žena izgubiti zakonsko pravo na pobačaj.

Sud je poništio značajnu odluku u postupku Ro protiv Vejd čime je tehnički ukinuo federalno ustavno pravo na pobačaj u Americi, prenosi BBC.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ana

pre 1 godinu

Kako ne razumete zene nisu bitne, bitni su travestiti, lezbejke i pederi.. Sa svime time unistava se zena. Sta mislite zasto se feministicki pokret poceo da bori protiv travestita Ne smes mamu da zoves mama nego roditelj 1, ne smes da podrzavas normalnu zajednicu izmedju muskarca i zene.. Cirkus su napravili

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija