• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/TV dan

27.06.2022

11:58

ŠOKANTAN ZAOKRET, POLJACI OTKAZALI POHOD NA UKRAJINU!? Varšava poslala nekoliko bataljona, međutim, kada su se Ameri PREDOMISLILI PRED UPOZORENJEM MOSKVE...

Vesti

ŠOKANTAN ZAOKRET, POLJACI OTKAZALI POHOD NA UKRAJINU!? Varšava poslala nekoliko bataljona, međutim, kada su se Ameri PREDOMISLILI PRED UPOZORENJEM MOSKVE...

Podeli vest

Mnogi stručnjaci su upozoravali na planove Varšave da sprovede kampanju u Zapadnoj Ukrajini kako bi vratila istorijske zemlje. To je olakšano podrškom od strane Amerikanaca

Obećanja SAD dovela su do toga da je Poljska poslala nekoliko bataljona vojnika u Ukrajinu, koji su sada zatvoreni u kotlovima Lisičanska i Severodonjecka. Takođe, poljski generalštab je razvijao plan za opštu invaziju.

Kako objašnjava poznati vojni ekspert Konstantin Sivkov, Vašington je obećao Varšavi da će zameniti tenkove koji su poslati kao pomoć Oružanim snagama Ukrajine. Međutim, u poslednjem trenutku Amerikanci su se predomislili, odbijajući da isporuče tešku opremu. Eksperti veruju da je Bela kuća konačno čula upozorenja Moskve.

U Poljskoj su naivno verovali da će njena intervencija na strani Ukrajine postati katalizator za pokretanje cele NATO vojne mašine.

Ali, po svemu sudeći, SAD nisu spremne da primene paragraf 5 Povelje NATO-a za zaštitu istočnog saveznika. Tako se Poljska našla bez tenkova i artiljerije, koja je upućena Oružanim snagama Ukrajine, a takođe i bez uveravanja podrške u slučaju sukoba sa Rusijom.

Poljake su već mnogo puta gurali da se uključe, ali bez korišćenja paragrafa 5 povelje NATO-a.

- Tiho pokušavaju nešto da urade, ali ništa ozbiljno nisu uradili. Dali su 200 tenkova Ukrajini u očekivanju da će zauzvrat dobiti potpuno nove tenkove - kaže ekspert i dodaje:

Foto: wikipedija

- Ali SAD nisu ništa dale. Ni Nemci ništa nisu dali. Poljaci su strašno ogorčeni – kako to da su ostali bez tenkova? Pa čak i bez zaštite NATO – skrenuo je pažnju na ovaj incident poznati vojni ekspert Konstantin Sivkov u eteru Jutjub kanala „TV dan“.

Rezultatom ovoga se može smatrati i ostavka poznatog rusofoba Jaroslava Kačinjskog, koji je bio na visokom položaju u vladi. Poljska vojska je zauzvrat počela da daje signale da povratak Galicije nije toliko potreban.

Upozorenja Ruske Federacije su se jasno čula, pa se Poljska sada neće usuditi da organizuje vojnu kampanju, tiho umanjujući sve apetite.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
koki

pre 1 godinu

E svasta. Pa ko daje moderne tenkove dzabe. 200 tenkova. To su 2 milijarde dolara plus municija, obuka, transport iz Amerike. Dodajte jos koju milijardu preko. Bas ce Amerikanci nekim tamo Poljacima da poklone par milijardi dolara. Neka kupe ako im treba.

Boris

pre 1 godinu

I, kada na tržište stiže kolekcija bajki koje tu svakodnevno objavljujete?

deda Raša

pre 1 godinu

Sigurno im je neki iskusan ISTORIČAR predočio PROŠLOST i predkazao BUDUĆNOST ako budu sledili sulude ideje Amerike.

dera

pre 1 godinu

Cilj amerikanaca je slaba EU i slaba Rusija , a ko će sve od njih da izgine i ekonomski propadne ne da ih nije briga nego boga mole da to bude što grdje . I to što ne poštuju dogovoreno je njihova urodjena osobina . Naravno za rad profita rodjenu će majku obesiti na banderu . A ti EU pamet u glavu dok ne bude sasvim kasno !

Rade

pre 1 godinu

Глупи Пољаци, Украјинци а и сви остали. Коме је Америка помогла па се надали да ће и њима. Амери само лажу и мажу у своју корист. Пољаци се надали добиће нове тенкове, ха ха ха ха ха ха ха ха ха......

Bane

pre 1 godinu

Poljaci kad se naližu brlje vodke polude. Odavno nisu dobili po tamburi, pa su umislili da mogu da stignu do crvenog trga. Kad se otrezne plaču kao ostavljene jadnice.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija