• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

27.06.2022

15:17

"PRONAŠLI SMO IH I KAZNILI!" LIKVIDIRANI GRUZIJSKI PLAĆENICI! Pakao nad Kijevom, Rusi objavili snimak uništenja fabrike "Artjom" i 14 militanata (Video)

Vesti

"PRONAŠLI SMO IH I KAZNILI!" LIKVIDIRANI GRUZIJSKI PLAĆENICI! Pakao nad Kijevom, Rusi objavili snimak uništenja fabrike "Artjom" i 14 militanata (Video)

Podeli vest

Ruske Vazdušno-kosmičke snage izvele su napad na pogone vojne fabrike „Artjom“ u Švečenkovskom okrugu u Kijevu gde se proizvodila municija za ukrajinske višecevne raketne bacače, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije

Napad je izveden sa četiri visoko precizne rakete vazdušnog baziranja koje su tom prilikom pogodile mete, a civilna infrastruktura Kijeva nije oštećena. Protivvazduhoplovna odbrana Ukrajine, raspoređena u Kijevu, pokušala je da presretne ruske rakete. Ukrajinske jedinice PRO sistema S-300 i „buk“ ispalile su preko 10 protivavionskih raketa.

Tom prilikom su ukrajinski sistemi „buk“ oborili dve rakete koje su lansirane iz ukrajinskog sistema S-300. Pretpostavlja se da je jedna raketa pala na stambeni objekat.

U području rafinerije nafte u Lisičansku ruske jedinice su uništile dve diverzantske grupe plaćenika koje su brojale 14 militanata. Prvu grupu su činili plaćenici iz različitih evropskih država, a drugu samo plaćenici iz Gruzije koji su bili deo takozvane „Gruzijske legije“.

Likvidirani gruzijski militani bili su umešani u zverska mučenja i ubistva ruske vojske kod Kijeva u martu ove godine.

- Ministarstvo odbrane Rusije ima informacije o svakom plaćeniku koji je umešan u zlostavljanje i ubistva naše vojske. Pronašli smo ih i kaznili - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ukrajinske snage izgubile kontrolu u pravcu Lisičanska

Tokom borbenih dejstava komandant 115. mehanizovane brigade ukrajinske vojske izgubio je kontrolu nad svojim jedinicama što je dovelo do nenadoknadivog gubitka 80 odsto ljudstva i oko 70 odsto vojne tehnike 138. bataljona te brigade.

Ruska vojska je presrela dve rakete „točka U“ u području Kahovke u Hersonskoj oblasti i raketu ispaljenu iz višecevnog raketnog bacača u području Zmijskog ostrva.

Ruska avijacija je u proteklom danu tokom kontrabaterijske borbe uništila tri ukrajinska voda višecevnih raketnih bacača „grad“, vod haubica M-777 kalibra 155 milimetara, dva artiljerijska voda gaubica „giacint“ kalibra 152 milimetra, kao i dva voda samohodnih artiljerijskih sistema 2S1 „gvozdika“, koji su gađali Donjeck i druge gradove DNR.

Ruska artiljerija uništila je odred za blokiranje ukrajinske nacističke formacije „Desni sektor“, zabranjene u Rusiji, koji je trebalo da zaustavi bataljon ukrajinske 72. mehanizovane brigade koji je bežao sa svojih položaja u području naseljenog mesta Volčejarovka kod Lisičanska.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 1 godinu

Naravno da imaju podatke o stranim plaćenicima... dovoljno je da malo prelistaju FaceBook i Instagram.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija