• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

28.06.2022

17:22

SAD POMAŽU UKRAJINI U IZMIŠLJENIM POBEDAMA I VODE JE U KOLAPS! Aanaliza Čikaškog univerziteta - Vašington je opsednut  uvlačenjem Ukrajine u NATO I RUŠENJEM RUSIJE!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

SAD POMAŽU UKRAJINI U IZMIŠLJENIM POBEDAMA I VODE JE U KOLAPS! Aanaliza Čikaškog univerziteta - Vašington je opsednut uvlačenjem Ukrajine u NATO I RUŠENJEM RUSIJE!

Podeli vest

Sjedinjene Države i NATO snose punu odgovornost za situaciju u Ukrajini - ocenio je američki spoljnopolitički autoritet Džon Miršajmer, profesor Čikaškog univerziteta.

Ocenio je da je Vašington prema Ukrajini vodio i nastavlja da vodi politiku koju Moskva smatra egzistencijalnom pretnjom Rusiji.

Miršajmer je za The National Interest ukazao  na „opsednutost Amerike uvlačenjem Ukrajine u NATO i njenim pretvaranjem u uporište Zapada na granici sa Rusijom".

Naglasio je da Vašington nije zainteresovan za pronalaženje diplomatskog rešenja za sukob. 
       
- U stvari, Sjedinjene Države pomažu Ukrajini da ide lažnim putem izmišljenih pobeda, što u stvari vodi zemlju potpunom kolapsu. Istorija će oštro osuditi Sjedinjene Države i njihove saveznike zbog zapanjujuće glupe politike prema Ukrajini - zaključio je Miršajmer.

Ranije je visoki penzionisani američki diplomata Čas Frimen, u članku za Sivu zonu, ukazao da SAD u Ukrajini vode neobjavljeni rat sa Rusijom kako bi zadržale vlastitu hegemoniju u svetu.
       
Akcije Vašingtona, smatra on, Moskvi nisu ostavile drugog izbora osim da upotrebi silu.    

- SAD će se boriti protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca - rekao je Frimen.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija