• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

28.06.2022

22:00

MOSKVU "BAŠ ZABOLE" ŠTO SU ŠVEDSKA I FINSKA SADA U NATO! Rusija je toliko moćna i vojno i politički da... U globalnom smislu oni su nebitni!

AP/Photo

Vesti

MOSKVU "BAŠ ZABOLE" ŠTO SU ŠVEDSKA I FINSKA SADA U NATO! Rusija je toliko moćna i vojno i politički da... U globalnom smislu oni su nebitni!

Podeli vest

Rusija je toliko moćna vojna i politička sila, da odluka Švedske i Finske da udu u NATO u globalnom strateškom smislu nije bitna, izjavio je Andrej Klimov, šef komisije Saveta Federacije za zaštitu državnog suvereniteta.

Turska će, kako je ranije saopšteno iz Kancelarije predsednika Finske, podržati poziv Finske i Švedske da postanu članice Severnoatlantske alijanse. Ministri spoljnih poslova Turske, Švedske i Finske potpisali su danas memorandum o proširenju NATO-a na ove dve države

Klimov je naglasio da članstvo neće poboljšati odnose ovih zemalja sa Rusijom.

- Istovremeno, i Švedska i Finska su dobile određene koristi od svoje neutralnosti. Sa povećanjem vojne infrastrukture na njihovoj teritoriji, zadaće probleme sami sebi - rekao je on.

Podsetimo, ministri spoljnih poslova Turske, Švedske i Finske potpisali su danas memorandum o proširenju NATO-a na ove dve države.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zagor

pre 1 godinu

Odlično!!!!Nek sad udare na Finsku ili Švedsku!!! Srbi su stvarno retardirani ili.....zaista misle da Hitler 21.vijeka može protiv cijele zapadne civilizacije??? Pa zemlje EU zajedno za USA imaju nuklearnog oružja da se zajebavsju i gađaju ledene brijegove u Sibiru a tek Moskvu i par gradova koji faktički čine Rusiju,dok je ostalo bijeda i sirotinja.Ukrajina sama ih jebe mjesecima a rusi skoro na koljenima pa kao Srbi 90ih sa sigurne udaljenosti uništavaju gradove i civilno stanovništvo. Ukrajinska vojska ih nadmašila za 100% a sad još ako ih udari NATO,znrisaće ih s lica zemlje...bez obzira na kolateralnu štetu!!!

NATO: Ne vidimo vojnu pretnju za Finsku i Švedsku od Rusije!
Planeta

NATO: Ne vidimo vojnu pretnju za Finsku i Švedsku od Rusije!

Zamenik generalnog sekretara NATO Mirčea Džoana rekao je danas da ne vidi neposrednu vojnu opasnost po Švedsku i Finsku iz Rusije i uveren je da će članice koje teže ulasku u Severnoatlansku alijansu uspeti da se priključe uprkos protivljenju Turske

10.06.2022

14:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija