• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/vostok

29.06.2022

19:07

RUSI NASTAVLJAJU DA RAZARAJU UKRAJINSKE SNAGE! Objavljen spisak Ministarstva odbrane Rusije: Razoreno do stotinu militanata formacije "Kraken"!

Rojters

Vesti

RUSI NASTAVLJAJU DA RAZARAJU UKRAJINSKE SNAGE! Objavljen spisak Ministarstva odbrane Rusije: Razoreno do stotinu militanata formacije "Kraken"!

Podeli vest

Izveštaj Ministarstva odbrane Ruske Federacije za 29.06.2022. o specijalnoj vojnoj operaciiji

Izveštaj Ministarstva odbrane Ruske Federacije za 29.06.2022. o specijalnoj vojnoj operaciiji koji je predstavio portparol Ministarstva odbrane general Igor Konašenkov:
 

- Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

- Neprijatelj trpi značajne gubitke.

- Tokom ofanzivnih dejstava u rejonu Rafinerije nafte Lisičansk, naneti su veliki gubici 10. Brdsko-jurišnoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine. Prema rečima zarobljenih pripadnika ove brigade, 108. Bataljon je potpuno uništen. Od 350 ljudi u ovoj jedinici, ostalo je samo 30 vojnika.

- U jedinicama 115. Mehanizovane, 79. Desantne i 25. Vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine koje deluju na pravcu Lisičanska, situacija sa hranom je kritična. Zabeleženi su brojni slučajevi napuštanja položaja i dezertiranja vojnih lica zbog gladi.

- U rejonu naselja Pitomnik, Harkovska oblast, usljed udara ruske artiljerije, uništeno je do stotinu militanata nacističke formacije "Kraken" i oko 10 jedinica vojne tehnike. Komanda militanata odlučila je da napusti svoje položaje i povuče ostatke jedinice u grad Harkov.

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju sa udarima po vojnim objektima na teritoriji Ukrajine.

 

- Visokoprecizno oružje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništilo je četiri komandna mesta, uključujući bataljone teritorijalne odbrane Harkov-1 i Harkov-2 u oblasti Harkova i bazu za obuku stranih plaćenika u blizini grada Nikolajeva. Takođe su neutralisani ljudstvo i vojna oprema Oružanih snaga Ukrajine u 32 rejona, baza za popravku opreme Oružanih snaga Ukrajine u Lisičanskoj oblasti, osam skladišta municije i naoružanja u rejonu Ševčenkovska Hersonske oblasti, Sporne DNR, Nikolajev i Očakovo Nikolajevske oblasti, kao i baza goriva u rejonu Kulbakina Nikolajevske oblasti.

- U okviru kontraartiljerijske borbe, visokoprecizno oružje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije neutralisalo je dva ukrajinska voda višecevnih raketnih sistema "Grad" u rejonima Kalinova i Aleksandrovsko-Kalinovska, kao i dva voda artiljerije u rejonu Avdejevke, koji su granatirali naselja DNR.
 
- Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija neutralisali su 39 komandnih mesta, šest skladišta municije, artiljerijskih i minobacačkih jedinica u 68 rejona, uključujući i samohodnu artiljerijsku jedinicu "Cezar" francuske proizvodnje na ostrvu Kubanski, kao ljudstvo i vojnu opremu u 216 rejona.

 

 

- Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u rejonu Baštanka Nikolajevske oblasti oborila je avion MiG-29 Vazduhoplovstva Ukrajine. Pored toga, u rejonu Troickog Odeske oblasti, na vatrenom položaju uništena je samohodna jedinica protivvazdušnog raketnog sistema Buk-M1.
 
- Ruski PVO sistemi oborili su dva aviona Su-25 u rejonu Kurulka Harkovske oblasti, Kvitneve u Hersonskoj oblasti i helikopter Mi-8 Vazduhoplovnih snaga Ukrajine u rejonu Arhangelska Nikolajevske oblasti. Takođe je oboreno devet ukrajinskih bespilotnih letelica. Pored toga, presretnuto je sedam ukrajinskih balističkih raketa „Točka-U“ u oblastima Peski-Radkovski, Kapitolovka, Červoni Oskol Harkovske oblasti, Tjaginka, Novokondakovo Hersonske oblasti i osam raketa višecevnog raketnog sistema u rejonima Kamenka, Bražkovka Harkovske oblasti, Krimki, Novoselivka, Jarovaja Donjecke Narodne Republike i iznad Zmijskog ostrva.

- Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništen 221 avion, 134 helikoptera, 1391 bespilotna letelica, 351 protivvazdušni raketni sistem, 3853 tenka i druga borbena oklopna vozila, 692 višecevna raketna sistema, 3052 oruđa artiljerije, kao i 3907 jedinica specijalnih vojnih vozila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija