• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nultatacka.rs

29.06.2022

21:43

(FOTO) ILON MASK ODLETEO NA MARS?! NIKO NE ZNA GDE JE, OD NJEGA NI TRAGA NI GLASA - NAPROSTO JE NESTAO?! Svet u neverici, gde je najbogatiji Zemljanin?!

Vesti

(FOTO) ILON MASK ODLETEO NA MARS?! NIKO NE ZNA GDE JE, OD NJEGA NI TRAGA NI GLASA - NAPROSTO JE NESTAO?! Svet u neverici, gde je najbogatiji Zemljanin?!

Podeli vest

Niko ne zna gde je sve prisutni tviteraš i najbogatiji čovek nestao? Gde je nestao Ilon Mask, ovih dana svi se to pitaju

Izveštaj izvršnog direktora Tesle (TSLA) - Get Tesla Inc. nestao je sa društvenih mreža od 21. juna, datuma njegovih poslednjih tvitova.

Ovaj datum označava i njegovo poslednje zabeleženo prisustvo na društvenim mrežama.

Obično mu uvek nešto privuče pažnju i mora da komentariše, a desila su se dva veoma bitna događaja koja su mogla da mu privuku pažnju. Ali, muk, ni traga ni glasa od njega.

Mask je upravo napravio važan uspeh na Tviteru, svom omiljenom komunikacijskom kanalu. U stvari, tehnološki tajkun sada ima 100 miliona pratilaca, što ga čini šestom najuticajnijom i pracěenom ličnošcěu na svetu na veb lokaciji za mikroblogovanje.

On je takođe jedini izvršni direktor koji ima toliko sledbenika.

Samo pet osoba je ispred njega po broju pratilaca, a to su: bivši predsednik Barak Obama, muzičari Džastin Biber, Kejti Peri i Rijana i portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo. Sigurno je da cěe Mask nastaviti svoj uspon na ovoj rang listi.

I dok njegovi pratioci oduševljeno slave ovaj uspeh, Ilona nema.

Možda je pre vremena otišao na Mars, da na miru čita „Autostoperski vodič kroz galaksiju".

Drugi bitni događaj koji je mogao da mu privuče pažnju je odluka Vrhovnog suda SAD sa kojom se oduzima pravo na abortus koji je donet 1973. godine, kada je sud presudio sa 7-2 glasa da žene imaju ustavno pravo na abortus.

Mask je navikao da poslednjih meseci opsežno prokomentariše sve goruće i ne baš tako bitne teme. Zauzeo je stranu u ultra polarizirajucěoj debati o kontroli oružja.

Nije oklevao da saopšti da cěe njegov kandidat za predsedničke izbore 2024. biti guverner Floride Ron DeSantis.

Do sada Mask još nije rekao ništa o abortusu. Ali važno je napomenuti da je generalni direktor Tesle poslednjih meseci ohrabrivao ljude da rađaju decu kao odgovor na smanjenje svetske populacije, „najvecěu pojedinačnu pretnju civilizaciji u ovom trenutku", prema njegovim rečima.

Od svojih tvitova od 21. juna, izgleda da je izvršni direktor Tesle odlučio da konačno postane normalan ili klasičan šef. On je prošle subote dao intervju Johnna Crider iz kompanije CleanTechnica u Gigafactory kompanije u Ostinu, Teksas.

Osim ovog intervjua, od Maska ni traga ni glasa.

Zaposleni u njegovoj raketnoj kompaniji SpaceX nedavno su napisali otvoreno pismo u kojem su osudili njegovu medijsku sveprisutnost nakon čega su otpušteni.

Ova odluka je donekle narušila imidž branioca slobode govora koji Mask navodno podržava i za šta je rekao da je jedan od glavnih argumenata zbog kojeg želi da preuzme Tviter.

Ilonovo ponašanje u javnoj sferi je čest izvor ometanja i sramote za nas, posebno poslednjih nedelja", napisali su zaposleni.

Nekoliko dana kasnije, sajt poznatih ličnosti TheBlast otkrio je da je jedno od njegovih sedmoro dece, koje je postalo transrodno, htelo da promeni ime kako bi prekinulo sve veze sa svojim ocem.

Više ne živim niti želim da budem u srodstvu sa svojim biološkim ocem na bilo koji način, oblik ili formu - rekao je Maskov sin, sada već ćerka u objavi.

Rođen kao Ksavijer Aleksander Mask, traži da se zove Vivijan Džena Vilson kako bi njeno ime odgovaralo njegovom novom polu.

Vilson je devojačko prezime njegove/njene majke, koja se razvela od Ilona Maska 2008. godine.

Zahtev je podnet u aprilu sudu u Santa Moniki, Kalifornija.

Milijarder je u prošlosti pisao objave na Tviteru u kojima je kritikovao činjenicu da transrodni ili nebinarni ljudi traže da budu identifikovani određenim zamenicama, uključujucěi i ovaj tvit iz decembra 2020:

Foto: printscreen

Apsolutno podržavam trans, ali sve ove zamenice su estetska nocěna mora.

A DeSantis, njegov favorit za predsedničke izbore 2024. godinu, nedavno je potpisao zakon, Ne reci gej, kojim se ograničavaju diskusije o homoseksualnosti i transseksualnim pitanjima u državnim školama Floride.

Najbogatiji čovek na svetu imao je ukupno osmoro dece: šestoro sa Džastin Mask, rođenom Vilson 2000-ih, od kojih je jedno umrlo nekoliko nedelja nakon rođenja, a nedavno dvoje sa muzičarkom Grajms.

Pitanje je i dalje tu. Gde je Ilon Mask?!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija