• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

01.07.2022

07:00

ZELENSKI SIŠAO JE S UMA, ON BI DA NEMCI I NATO RATUJU ZA UKRAJINU, UMESTO DA TRAŽI MIR! Vili Vimer razbucao Kijev, ali i licemerje Zapada!

Vesti

ZELENSKI SIŠAO JE S UMA, ON BI DA NEMCI I NATO RATUJU ZA UKRAJINU, UMESTO DA TRAŽI MIR! Vili Vimer razbucao Kijev, ali i licemerje Zapada!

Podeli vest

Vladimir Zelenski je „sišao s uma" jer zahteva od Zapada da eskalira situaciju u Ukrajini umesto da poziva na mir, napisao je bivši državni sekretar nemačkog ministarstva odbrane Vili Vimer u Nachdenkseiten

-Na samitu NATO-a u Madridu, Zelenski je pozvao NATO da uđe u otvoreni sukob sa Rusijom. Bilo bi razumljivo da je tražio mir za svoju zemlju <...> Umesto toga, Zelenski je rekao da se "oblaci skupljaju", navodi se u članku.

Po Vimerovom mišljenju, sve „zaraćene sile" trebale su da rade na postizanju konsenzusa između Rusije i Ukrajine mirnim putem već u prvim satima specijalne vojne operacije, takva prilika je bila i na samitu u Madridu. To, međutim, niko nije uradio, jer „trenutna situacija jasno odgovara zapadnim interesima i planovima".

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov napomenuo da Moskva ne vidi mogućnost da se Ukrajini dozvoli da se vrati pregovorima sa Rusijom.

On je takođe napomenuo da će Moskva, kada Kijev bude želeo da nastavi pregovore sa Rusijom, poći od situacije „na terenu" i uzeti u obzir nespremnost jednog broja oslobođenih regiona da se vrati pod kontrolu kijevskih vlasti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 1 godinu

Zelenski je još u predizbornoj kampanji jasno u jednom intervjuu rekao da je jedini prihvatljiv put Ukraine rat sa Rusijom iz kojeg bi Ukrajina izašla kao pobednik nakon čega bi ušla u NATO i EU. Bilo koji drugi put, po njemu, je brzo ili sporo utapanje Ukrajine u Rusiju. Čak je i godinu naveo... i pogodio.

Milan

pre 1 godinu

Možda nije sumasišavši, ali da se uživeo u svoju ulogu, uživeo se. Traži, moli, preti, disciplinuje evropske lidere, pa komanduje, ratuje i sanja pobedu protiv druge nuklearne sile na svetu dok mu zemlja i ljudi polako nestaju pod bombama. Za cije babe zdravlje rastura svoju zemlju, jasno je svima, osim izgleda njemu. Pokušava da uvuče NATO da ratuje za njega, ali se tu preračunao. Neće američki vojnici ginuti za Ukrajinu. Dovoljan im je jedan Vijetnam.Vimer je u pravu. Bolje bi mu bilo da pregovara sa Putinom, nego što se junači i srlja u totalnu propast. Od komedije do tragedije mu je samo jedan korak.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija