• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

03.07.2022

17:33 >> 17:37

KIJEV NAJZAD UKAPIRAO, BESPILOTNE LETELICE SA ZAPADA SU BESKORISNE, RUSI SE IGRAJU SA NJIMA! Američki portal neće da ćuti, istina boli...

Informer/Ilustracija/Pixabay

Vesti

KIJEV NAJZAD UKAPIRAO, BESPILOTNE LETELICE SA ZAPADA SU BESKORISNE, RUSI SE IGRAJU SA NJIMA! Američki portal neće da ćuti, istina boli...

Podeli vest

Ukrajinska vojska pokušava da ne koristi američke i turske dronove zbog njihove neefikasnosti protiv ruske protivvazdušne odbrane, piše "Biznis Insajder", pozivajući se na ukrajinsko vojno osoblje i stručnjake, prenose RIA Novosti.

Prema mišljenju  stručnjaka, upotreba skupih zapadnih bespilotnih letelica u zoni borbenih dejstava nema smisla, pošto ih ruski EV i PVO sistemi brzo otkrivaju i eliminišu.

Kako je navedeno u članku, Sjedinjene Države su planirale da ukrajinskim oružanim snagama pošalju izviđačke i udarne bespilotne letelice MK-1C "Grej Igl (Sivi Soko)", koje su po performansama daleko superiornije od turskog Bajraktara ??TB2. Međutim, neimenovani izvori u Oružanim snagama Ukrajine rekli su da Kijevu takva oprema nije potrebna.

Naprava vredna deset miliona dolara biće oborena tokom prvog leta, saopštila je vojska.

Ukrajinsko rukovodstvo, shvatajući da dronovi neće pomoći, sada je počelo da zahteva moderne lovce najnovijih generacija od SAD i drugih zapadnih saveznika, rezimirali su autori publikacije.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu operaciju za oslobađanje Donbasa. Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima".

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su Oružane snage već izvršile glavne zadatke prve etape - značajno su smanjile borbeni potencijal Oružanih snaga Ukrajine.

Specijalnu operaciju Rusije u Ukrajini možete pratiti uživo na blogu Informera!!!

Bonus video!!!

https://tvin.informer.rs/tv-in/emisije/716407/rat-ukrajini-zavrsava-kraja-godine-menja-svet-ove-drzave-jace-nato-pakta

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

Da li je moguće da Zelenski i rukovodstvo Ukraine ne shvata da im ne vredi ništa sve i da im NATO nekako dopremi F-16, F-22 pa i F-35 avione? Pre svega oni nisu obučeni da lete na tim avionima sa zapada a sve i da su piloti prošli neku ekspresnu obuku treba ogroman broj zemaljskog osoblja koji to opslužuje, nije to automobil pa sedneš u njega i voziš. Naravno da borbeni letovi iz susednih zemalja ne dolaze u obzir jer onda su i te zemlje legitimna meta za SARMAT i ostale projektile. Na sve to, da li oni zaista misle da Rusija neće istog trenutka preorati i uništiti aerodrome na kojim bi se ti avioni našli? Oni kao da zaboravljaju da i Rusi imaju satelite i pomno posmatraju šta se dešava na zapadu Ukraine. Sve u svemu, sve i da im doture te avione džaba bi krečili ...

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija