• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

05.07.2022

13:11

MESEC JE NAŠ, OVDE NEMA ŠTA DA TRAŽITE?! NASA iznela teške optužbe, tvrde da će Kina početi da udara sa Satelita, oglasio se i Peking!

Vesti

MESEC JE NAŠ, OVDE NEMA ŠTA DA TRAŽITE?! NASA iznela teške optužbe, tvrde da će Kina početi da udara sa Satelita, oglasio se i Peking!

Podeli vest

Peking je odbacio kao neosnovane navode šefa NASA Bila Nelsona da Kina navodno razmišlja o tome da preuzme Mesec u okviru svog vojnog programa

Reagovanje Kine usledilo je nakon što je Nelson u intervjuu za nemački "Bild“ rekao:

- Moramo biti veoma zabrinuti zbog toga što Kina sleće na Mesec i kaže da sada pripada Narodnoj Republici a da svi drugi treba da se sklone.

Upitan da precizira koje vojne ciljeve Kina nastoji da ostvari u svemiru, Nelson je odgovorio da se kineski astronauti obučavaju kako da unište satelite drugih zemalja, tvrdeći da će trka za južni pol Meseca biti posebno intenzivna.

Prema rečima Nelsona, Peking bi do 2035. godine mogao da završi izgradnju stanice na Mesecu, a da sa eksperimentima krene godinu kasnije, preneo je RT.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijan je poručio da ovo nije prvi put da šef NASA ignoriše činjenice i neodgovorno govori o Kini.

- Američka strana konstantno konstruiše klevetničku kampanju protiv normalnih i razumnih napora Kine u svemiru, a Kina se odlučno protivi takvim neodgovornim navodima - naveo je Džao.

On je naglasio da je Kina uvek promovisala izgradnju zajedničke budućnosti za čovečanstvo u svemiru i protivila se naoružavanju i svakoj trci u naoružanju u svemiru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gedza

pre 1 godinu

ostavite im njihova 2 arqa da mogu da slete ponovo

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija