• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2022

12:11

SANKCIJE RUSIJI ĆE DEBELO KOŠTATI EVROPLJANE, A RUSIJA I DALJE "MLATI PARE"! Moskva zaradila od prodaje energenata Kini i Indiji za tri meseca - 24 MILIJARDE!

Printscreen

Vesti

SANKCIJE RUSIJI ĆE DEBELO KOŠTATI EVROPLJANE, A RUSIJA I DALJE "MLATI PARE"! Moskva zaradila od prodaje energenata Kini i Indiji za tri meseca - 24 MILIJARDE!

Podeli vest

Rusija je od prodaje energenata Kini i Indiji zaradila 24 milijarde dolara za samo tri meseca nakon početka napada na Ukrajinu, izveštava "Blumberg"

To, prema oceni njujorške agencije, pokazuje koliko visoke globalne cene energije ograničavaju napore SAD-a i Evrope koje žele da kazne ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kina je potrošila 18,9 milijardi dolara na kupovinu ruske nafte, gasa i ugalj tokom tri meseca do kraja maja, što je skoro duplo više nego godinu dana ranije, pokazuju najnoviji podaci kineske carine. Indija je u istom periodu za nabavku ruskih energenata izdvojila 5,1 milijardu dolara, ili preko pet puta više nego pre godinu dana.

Rusija je, s druge strane, zabeležila rast prihoda od 13 milijardi dolara od izvoza energije u te dve zemlje u odnosu na iste mesece 2021, što joj pomaže da nadoknadi smanjene kupovine iz SAD-a i nekih drugih zemalja koje su zabranile ili smanjile uvoz kako bi kaznile Rusiju zbog rata.

Te zabrane su dovele do rasta cena energenata usled jagme za alernativnim izvorima snadbevanja i podstakle inflaciju koja preti da velike ekonomije gurne u recesiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gazda Jezda

pre 1 godinu

Bravo Rusija, zato narod tamo bolje žive nego u EU ili SAD-u,. Minimalac u Rusiji je 138€, zato brže spajanje Srbije u Rusiju da i mi imamo takav minimalac.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija