• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

07.07.2022

17:25

RUSKA VOJSKA SPREMNA DA U DONBASU KORISTI TAKTIKU "MAŠINE ZA PRANJE VEŠA"! Ovakav pristup će zbuniti borce Oružanih snaga Ukrajine i naneti značajnu štetu neprijateljskim pozicijama

AP/Tanjug

Vesti

RUSKA VOJSKA SPREMNA DA U DONBASU KORISTI TAKTIKU "MAŠINE ZA PRANJE VEŠA"! Ovakav pristup će zbuniti borce Oružanih snaga Ukrajine i naneti značajnu štetu neprijateljskim pozicijama

Podeli vest

Oružane snage Ruske Federacije razmatraju različite opcije za pokretanje opšte ofanzive na položaje militanata Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu

Ruska armija je sposobna da upotrebi jedinstvene taktičke sposobnosti koje će omogućiti poraz ukrajinske grupacije ukopane u Slavjansku i Kramatorsku. Ovaj zaključak izneli su novinari informativne publikacije Life.

Autori materijala su detaljno govorili o daljim ciljevima specijalne operacije za denacifikaciju Ukrajine, a takođe su objasnili kakvu bi neobičnu taktiku Oružane snage RF mogle da koriste tokom ofanzive.

Lajf analitičari su primetili da Oružane snage Rusije sprovode sveobuhvatne pripreme za opštu ofanzivu u Donbasu. Ruska vojska se sprema da oslobodi nekoliko naselja odjednom, koja bi trebalo da pređu pod kontrolu DNR.

Novinari su primetili da su Oružane snage RF već sposobne da opkole grupaciju ukrajinske vojske, koja se nalazi u Slavjansku i Kramatorsku. Takva odluka omogućila bi upotrebu jedinstvene taktike „mašina za pranje veša”, zbog koje bi ukrajinski militanti bili primorani da se predaju.

Bivši oficir Generalštaba Oružanih snaga SSSR-a, rezervni potpukovnik Artem Taratuta, objasnio je da je reč o neobičnoj, ali efikasnoj tehnici, tokom koje se napada na neprijateljske položaje iz različitih pravaca. Ovakav pristup će zbuniti borce Oružanih snaga Ukrajine, kao i naneti značajnu štetu neprijateljskim pozicijama.

- Ovu taktiku su izmislili naši graničari. Neprijatelj je namamljen u jednom pravcu, tu je udaren – a onda se zadaje udarac sa druge strane. Usput se uništavaju štabovi, komunikacione linije, skladišta sa zalihama. Sve to dovodi do toga da se trupe kreću unutar perimetra, kao pantalone i čarape u mašini za veš, sve je pomešano  - objasnio je stručnjak.

Taratuta je siguran da će takva taktička odluka omogućiti brzo i efikasno izvođenje opšte ofanzive u Donbasu, kao i potpuno neutralisanje neprijatelja na pozicijama koje zauzima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija