• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

11.07.2022

21:33

138. DAN RATA! ŠTA JE SAD OVO?! VARŠAVA UDARILA NA UKRAJINCE, MASAKRIRALI STE 100.000 POLJAKA! PUTIN RAZBESNEO KIJEV, Zelenski poručio Erdoganom: Moramo sprečiti Rusiju (Foto/Video)

Reuters

Vesti

138. DAN RATA! ŠTA JE SAD OVO?! VARŠAVA UDARILA NA UKRAJINCE, MASAKRIRALI STE 100.000 POLJAKA! PUTIN RAZBESNEO KIJEV, Zelenski poručio Erdoganom: Moramo sprečiti Rusiju (Foto/Video)

Podeli vest

Specijalna vojna operacija u Ukrajini – dan 138. Kijev priprema kontranapad na Herson, odakle se apeluje da postoje pouzdana saznanja da u Hersonu ne bi trebalo da bude žena i dece kako ne bi bili iskorišćeni "kao živi štit", mete raketiranja su još Harkov i Donjcek, ali i Siversk gde se povećava broj žrtava

21.30 Kijev osudio Putinov dekret, traži nove sankcije Rusiji

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine osudilo je dekret Vladimira Putina koji građanima Ukrajine olakšava sticanje ruskog državljanstva.
Ministarstvo je u saopštenju pozvalo svoje partnere da uvedu nove sankcije Rusiji i pojačaju isporuke teškog naoružanja Kijevu kako bi kaznili Moskvu za taj potez.
Ministarstvo je tu uredbu opisalo kao zadiranje u suverenitet Ukrajine i reklo je da nije u skladu sa principima međunarodnog prava.

21.00 Sijarto: Nismo za uvođenje gasnog embarga Rusiji

Mađarska vlada odbija da razgovara o mogućnosti uvođenja gasnog embarga Rusiji, rekao je  mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.
Sijarto je u parlamentu rekao da i pored ozbiljne bezbednosne pretnje Evropi koju predstavlja rat u Ukrajini, obezbeđivanje energetske i ekonomske sigurnosti takođe predstavlja izazov, prenosi MTI.
"Nažalost u teškoj smo situaciji, jer su isporuke gasa iz Rusije u Evropu značajno opale i stopa po kojoj raste cena prirodnog gasa mogla bi baciti evropske ekonomije na kolena", rekao Sijarto.
Što se tiče isporuke gasa Mađarskoj, on je dodao da je najveći deo gasnih puteva prebačen na južni tok.
"Mađarska uvozi otprilike 30 miliona kubnih metara gasa svakog dana, od čega se polovina isporučuje južnim tokom koji prolazi kroz Tursku, Bugarsku i Srbiju", rekao je Sijarto i dodao da je mađarska vlada odlučila da poveća uvoz gasa i da će za grejnu sezonu biti uskladištene dodatne količine.

20.30 Zelenski poručio Erdoganom: Moramo sprečiti Rusiju

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kaže da je sa turskim kolegom Erdoganom razgovarao o potrebi da se odblokiraju ukrajinske luke i da se nastavi izvoz žita, prenosi Rojters.
"Cenimo tursku podršku. Razgovarali smo o važnosti deblokade ukrajinskih luka i nastavku izvoza žita. Takođe, moramo da sprečimo Rusiju da uzme naše žito sa okupiranih teritorija", napisao je Zelenski na Tviteru.

20.00 Donjeck, broj žrtava u napadu na stambenu zgradu porastao na 30
Broj poginulih u raketnom napadu u kojem je pogođen stambeni blok u Donjecku porastao je na 30, budući da su spasioci u ruševinama pronašli još tela, saopštio je kabinet ukrajinskog predsednika, a preneo Rojters.
Do sada je spaseno devet osoba.
Spasioci su za sada očistili 65 odsto ruševina

19.30 Andžej Duda: Ukrajina masakrirala 100.000 Poljaka

Poljski predsednik Andžej Duda pozvao je danas Ukrajinu da prizna "sramnu istinu" o tome kako su ukrajinski nacionalisti masakrirali preko 100.000 Poljaka tokom Drugog svetskog rata.
On je to uradio uprkos sadašnjem zajedničkom sukobu Kijeva i Varšave protiv Rusije, a te primedbe izneo je na 79. godišnjicu ubistava 1943. godine u Voliniji u Poljskoj, koja je tada bila pod okupacijom nacista, prenosi Rojters.
Navodi se da Ukrajina nije prihvatila tu tvrdnju i često pominje događaje u Voliniji kao deo sukoba između Poljske i Ukrajine koji je pogodio obe nacije, dok poljski istoričari tvrde da je i do 12.000 Ukrajinaca ubijeno u poljskim uzvratnim operacijama.
Na današnjoj ceremoniji u Varšavi Duda je rekao da istina o ratnim masakrima i drugim sličnim događajima u istočnoj Galiciji 1944-45. godine mora da bude "čvrsto i jasno izrečena" bez obzira na to i pozvao Kijev da prizna etničko čišćenje Poljaka koje su počinile ukrajinske nacionalističke milicije.
Poljski parlament je saopštio da su ubistva, koja su između 1943. i 1945. počinili Ukrajinska ustanička armija i Organizacija ukrajinskih nacionalista pod vođstvom Stepana Bandere, imala elemente genocida.
Rojters dodaje da nije bilo za sada reakcije Ukrajine na Dudine komentare, ali da će se njegove primedbe verovatno smatrati delom pokušaja inspirisanog Rusijom da se Ukrajina lažno prikaže kao zemlja koju treba denacifikovati, što je jedan od postavljenih ciljeva onoga što Rusija naziva specijalnom vojnom operacijom.
Podseća se da je Poljska otvorila svoja vrata za ukrajinske izbeglice, a Duda je dozvolio da se njegova zemlja koristi kao logistički centar za snabdevanje Ukrajine dok se bori u iscrpljujućem ratu protiv Rusije.

8.00 Zelenski "spašava" Džonsona?! Ponudio mu mesto gradonačelnika Odese

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ponudio je britanskom premijeru u ostavci Borisu Džonsonu da preuzme mesto gradonačelnika Odese, prenela je "Ukrajinska pravda", pozivajucěi se na izvore u kijevskim vlastima
Kako se navodi, Zelenski je navodno ovo predložio Džonsonu tokom telefonskog razgovora nakon što je bivši britanski premijer objavio o svojoj ostavci.
List tvrdi da je Boris Džonson sa zahvalnošcěu prihvatio ovu ponudu. I iako nema zvanične potvrde ove informacije, nije bilo ni demantija.
- Ne sumnjamo da cěe se podrška Velike Britanije nastaviti. Zauvek cěemo ostati verni prijatelji i jaki saveznici - rekao je Zelenski i dodao da je vest o Džonsonovom odlasku "ražalostila sve Ukrajince".
Lučki grad Odesa je takođe ujedno i jedna od najbitnijih meta ruskih snaga odnosno predsednika Rusije Vladimira Putina. Takođe ovaj grad se više puta našao na meti raketnih udara od strane ruske vojske.
Boris Džonson, koji je zamenio Terezu Mej na mestu premijera 2019. godine, objavio je 7. jula da se povlači sa mesta premijera i lidera Konzervativne partije Velike Britanije. On cěe obavljati dužnost do imenovanja novog šefa vlade.
Podsećamo, Džonson je u sredu podneo ostavku na mesto lidera konzervativaca nakon masovne pobune njegovih ministara i niza skandala koji su obeležili njegov mandat.

Foto: Ap/Fotoilustracija


17.30 Putin i Erdogan obavili važan razgovor
   
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.
- Razgovarano je o situaciji u Siriji, kao i o ukrajinsko-ruskom ratu i stvaranju bezbednih koridora za izvoz žita Crnim morem - ističe se u saopštenju.
Predsednik Erdogan je „ponovio da rat Ukrajine i Rusije treba da bude okončan trajnim i pravednim mirom putem pregovora".
- Rekao je da je Turska spremna da na sve moguće načine doprinese intenziviranju pregovaračkog procesa, kao što je činila i do sada - saopštila je kancelarija turskog lidera.
Pres-služba Kremlja kasnije je saopštila da su lideri razgovarali telefonom „uoči rusko-turskog samita na najvišem nivou koji je planiran u bliskoj budućnosti". Razmotren je kompleks pitanja od obostranog interesa.
- Posebna pažnja je posvećena zadacima u vezi sa daljim intenziviranjem ekonomske saradnje, uključujući mere za unapređenje njene pravne baze, povećanje obima trgovine, korišćenje nacionalnih valuta prilikom obračuna, kao i nastavak neprekidnih isporuka ruskih energenata. Dogovorena je bliska saradnja u tim oblastima na nivou kopredsedavajućih bilateralne međuvladine komisije i rukovodstva nadležnih resora - saopštio je Kremlj.
Ističe se da je nastavljena razmena mišljenja o situaciji oko Ukrajini, „između ostalog i u kontekstu koordinacije napora u cilju osiguravanja bezbednosti plovidbe u Crnom moru i izvoza žita na svetska tržišta".
Prilikom razgovora o regulisanju situacije u Siriji, naglašena je važnost trilateralnog, zajedničkog rada u okviru „astanskog procesa" uz učešće iranskih partnera.
Pored toga, ruski lider je srdačno čestitao Erdoganu i turskom narodu praznik Kurban-bajram.


17.00 Zelenskog izdaju najbliži ljudi? Njegova desna ruka radila za Ruse

Šef osoblja ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Andrij Jermak optužen je da je Belorusiji odavao informacije o ukrajinskim operacijama o hvatanju ruskih plaćenika, tvrdi američka poslanica Donjeg doma Kongresa poreklom iz Ukrajine Viktorija Sparc.
"Kijev indipendent" koji je njene navode objavio na "Tviteru", takođe ističe da je Jermak optužen za sabotiranje odbrane Hersonske oblasti tokom ruske invazije. U međuvremenu je Jermakov brat Denis pod istragom zbog navodnog prodavanja državnih poslova u ime šefa osoblja Zelenskog, dok je njegov zamenik Oleg Tatarov optužen za primanje mita.

15.47 - Blickrig i odgovor

14.21 - Putin olakšao Ukrajincima da dođu do ruskog državljanstva

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz kojim se olakšava procedura za državljane Ukrajine da dobiju ruski pasoš.

"Stanovnici Ukrajine, Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike i ljudi koji nemaju stalno državljanstvo DNR, LNR ili Ukrajine, imaju mogućnost da se prijave za dobijanje državljanstva Ruske Federacije u skladu sa zakonom o državljanstvu Ruske Federacije", navodi se u Putinovom ukazu, preneo je TAS S.

Prethodna verzija ukaza pokrivala je samo stanovnike DNR, LNR, i regiona Herson i Zaporožje u Ukrajini.

14.20 - Britanci su objavili novu ratnu kartu događaja u Ukrajini

 


 

 

14.10 - Vatra na svim frontovima

 

 

13.54 - Konašenkov: Eliminisano oko 250 ukrajinskih militanata

Rusko ratko vazduhoplovstvo raketiralo je danas mesta ukrajinskih nacionalističkih bataljona i stranih plaćenika u blizini Harkova, pa je eliminisano oko 250 militanata, tvrdi portparol ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

"Navođeni napadi koje je izvršila ruska avijacija protiv nacionalističkih bataljona i stranih plaćenika bili su usmereni ka okruzima Osnovjanski i Slobodski u Harkovu, gde je eliminisano oko 250 ukrajinskih militanata i do 25 oklopnih i motornih vozila", naveo je portparol, prenosi TAS S.

On je dodao da su ruske snage od početka vojne operacije uništile više od 4.000 ukrajinskih oklopnih vozila.

 

 


"Osim toga, uništena su i 243 aviona, 137 helikoptera, 1.506 bespilotnih letelica, 354 raketnih sistema zemlja-vazduh, 4.020 tenkova", kazao je Konašenkov.

Rusko ministarstvo odbrane izvestilo je prvi put od 9. jula ruska vojska uništila više od 1.500 ukrajinskih bespilotnih letelica.

12.50 - Putin i Lukašenko razgovarali o tranzitu robe u Kalinjingrad

Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, razgovarali su danas telefonom o mogućim zajedničkim koracima u vezi sa ograničenjima prometa ruske robe u rusku enlavu Kalinjingrad, koje je uvela Litvanija preko svoje teritorije, saopštio je Kremlj.

Kako se navodi, Lukašenko i Putin razgovarali su i o bilateralnoj i ekonomskoj saradnji, prenose RIA Novosti. Beloruska BelTA dodaje da su dvojica lidera razgovarala i o ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, situaciji na postsovjetskom prostoru, isporukama ruskih energenata u Evropu i pitanjima koja se tiču Belorusije i Rusije.

12.35 - Ukrajinska brigada: Oslobođeno selo kod Hersona

Ukrajinske snage povratile su selo Ivanivka u regionu Hersona na jugu zemlje, saopštila je ukrajinska pešadijska brigada.Navodi se da je iza Rusa ostala "mrtva" vojna oprema.

12.34 - Moskva: Uništena skladišta municije u Dnjeparskoj oblasti

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su njene rakete pogodile skladišta municije u ukrajinskom centralnom Dnjeparskom regionu koji se koristi za snabdevanje raketnim bacačima i artiljerijskim oružjem.

Dodaje se da su izvršeni udari na punktove za razmeštanje ukrajinskih trupa i stranih boraca u regionu Harkova.

12.11 - Gubernator Kalinjingrada traži da Moskva zabrani tranzit

Gubernator ruskog regiona Kalinjingrad Anton Alihanov predložio je danas totalnu zabranu tranzita robe između tri baltičke zemlje i Rusije, kao odgovor na blokadu koju je ruskoj enklavi nametnula Litvanija.

"Reciprocitne mere koje predlažemo totalno zabranjuju kretanje robe između baltičkih zemalja i Rusije", naveo je Alihanov, preneo je Rojters. Kalinjingrad bi bio izuzet od zabrane, dodao je on.

12.10 - Izveštaj sa fronta

 

 

12.05 - Reznikov: Zelenski naredio vojsci da povrati jug Ukrajine

 

 

11.20 - Serija ekplozija u Harkovu

 

 

11.20 - Eksplozije odjekuju u Odeskoj oblasti

 


 

 

11.18 - Borelj: Pred agresijom niko ne može da bude neutralan

Šef diplomatije EU, Žosep Borelj, kaže da se 140 zemalja članica UN složilo oko osude napada Rusije na Ukrajiu, ali da se stavovi "oštro razlikuju" po pitanju "osude agresora" i "šta dalje".

Borelj upozorava da rat u Ukrajini nije "samo evropski rat" i ocenjuje da ”pred agresijom niko ne može da bude neutralan”.

11.00 - Lovci "Su-30SM" koriste rakete "Kripton" u Ukrajini

 

 

10.50 - Spasilačke službe: Broj poginulih u napadu u Donjecku porastao na 19

Broj poginulih u ruskom raketnom napadu na stambeni blok u Donjeckoj oblasti popeo se na 19, a spasioci i dalje tragaju za preživelima, saopštile su službe za vanredne situacije.

U saopštenju se navodi da je spaseno šest osoba i očišćeno je oko 137 tona ruševina.

10.50 - Evropa strepi od Putinovog poteza i 21. jula!

10.44 - Litvanija proširila trgovinske sankcije

Litvanija je danas proširila listu robe na koju se odnose mere ograničenja trgovine preko njene teritorije do ruske enkave Kalinjingrad, u okviru postupnog uvođenja ranije najavljenih sankcija Evropske unije, saopštio je portparol litvanske carine. Lista sankcionisane robe od danas uključuje i beton, drvo, alkohol i industrijske hemikalije na bazi alkohola, naveo je portparol, izveštava Rojters.

10.30 - Pokušan atentat

Tokom noći pokušan je atentat na šefa administracije Melitopolja, Zaporoške oblasti Andrej Siguta.

"Srećom on nije povređen i nastavlja da radi, bez obzira na pretnje ukrajinske strane", saopštio je zamenik načelnika Glavne uprave MUP-a za Zaporošku oblast Aleksej Selivanov.

10.00 - Odjekuju eksplozije

Odjakuju eksplozije u Harkovu, prenose mediji.

10.00 - Skandal trese Kijev, "Agent Kremlja"odgovoran za sunovrat Azova?

10.00 - Snage milicije LNR spremaju se za ćišćenje Severska

Savezne snage milicije Luganske Narodne Republike i Oružanih snaga Rusije spremaju se za "čišćenje" Severska, saopštio je ambasador LNR u Rusiji Rodion Mirošnjik.

- Jedinice saveznih snaga intenzivno artiljerijom gađaju predgrađa, gde su militanti iskopali prave šančeve. Naše jurišne jedinice još nisu ušle u grad, ali se nalaze veoma blizu i spremaju se za čišćenje grada - napisao je Mirošnjik na svom telegram kanalu.

Ruska vojska oslobodila je selo Bogorodično u DNR koji se nalazi na 20 kilometara od Severska.

10.00 - Ruska vojska oslobodila selo Bogorodično, priprema se napad na Slavjansk

Savezničke snage su oslobodile selo Bogorodičnoje u DNR, organizuje se moćna odskočna daska za napad na Slavjansk - prenele su RIA Novosti pozivajući se na pomoćnika načelnika MUP-a LNR.

09.50 - Ruski hakeri otkrili: Ukrajinska vojska izgubila 50-70.000 vojnika

- Gubici ukrajinskih vojnika zaista su veoma visoki, mnogo viši nego što saopštavaju kabinet predsednika (Vladimira Zelenskog), zvanični ukrajinski političari… Mnogo su umanjeni, sigurno nije u pitanju 10.000 (kako govore u Kijevu), već su najmanje 50-70.000 ubijenih - rekao je ruski haker iz grupe RaHDIt Sputnjiku.

08.52 - Ruski haker: Ukrajinska obaveštajna služba radi sa kriminalcima

Ukrajinska obaveštajna služba radi sa kriminalcima i krijumčarima na preprodaji zapadnog oružja na "crnom tržištu", rekao je ruski haker za RIA Novosti pod uslovom da ostane anoniman.

Američki obaveštajci Kijevu dostavljaju radarske podatke, kao i satelitske snimke, uključujući teritoriju Rusije, koja je potom izložena raketnim i artiljerijskim napadima na civile, naveo je on

08.15 - Zelenski: Svi koji granatiraju ukrajinske gradove biće pronađeni

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kaže da će svi ruski vojnici koji su učestvovali u granatiranju ukrajinskih gradova biti pronađeni, prenosi Interfaks Ukrajina.

Zelenski je u video-obraćanju, nakon što je Kijev saopštio da je u granatiranju stambene zgrade u Donjeckoj oblasti poginulo 15 ljudi, rekao da svako ko naređuje takve udare i svako ko ih izvodi, apsolutno svesno ubija.

08.10 

 

 

08.00 - Preuzeta kontrola

Snage DNR, LNR i Rusije preuzele su kontrolu nad Vladimirovkom i Tripoljem u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštila je Narodna republika LNR.

07.50 - Reznikov: Ukrajina namerava da okupi milionsku vojsku

Ukrajina namerava da okupi milionsku vojsku, kako bi povratila kontrolu nad jugom zemlje, saopštio je ministar odbrane Aleksej Reznikov.

U Kijevu su zatražili od građana da napuste ovu teritoriju.

07.40 - Ruski haker: Ukrajinska obaveštajna služba radi sa kriminalcima

Ukrajinska obaveštajna služba radi sa kriminalcima i krijumčarima na preprodaji zapadnog oružja na „crnom tržištu“, rekao je ruski haker za RIA Novosti pod uslovom da ostane anoniman.

Američki obaveštajci Kijevu dostavljaju radarske podatke, kao i satelitske snimke, uključujući teritoriju Rusije, koja je potom izložena raketnim i artiljerijskim napadima na civile, naveo je on.

07.15 - Severni tok 1 od danas bez gasa, nemački ministar zabrinut

Najvažniji gasovod kojim se dostavlja ruski gas Nemačkoj, Severni tok 1, zbog remonta od danas, kako je ranije najavio operater, neće raditi, što povećava strepnju u Nemačkoj da bi to mogao značiti potpuno „zavrtanje slavine". Radovi će trajati 10 dana, do 21.jula, pa tokom remonta više neće biti isporuka gasa iz Rusije Nemačkoj.

Ministar privrede Robert Habek izrazio je strah da Rusija i nakon remonta neće više isporučivati gas.

07.10 - Kijev priprema kontranapad na Herson i poziva na evakuaciju

Zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk pozvala je civile u regionu Herson na jugu Ukrajine koji kontroliše Rusija, da se hitno evakuišu jer ukrajinske oružane snage spremaju kontra-napad.

"Jasno je da će biti borbi i granatiranja. Zato pozivamo ljude da se hitno evakuišu", saopštila je Vereščuk u nedelju na nacionalnoj televizij i naglasila da ne može da kaže kada će se tačno desiti ukrajinska kontra-ofanziva.

Ona je upozorila da postoje pouzdana saznanja da u Hersonu ne bi trebalo da bude žena i dece kako ne bi bili iskorišćeni "kao živi štit", prenosi Rojters.

Vlasti koje je u Hersonu postavila Rusija poručuju da žele da se održi referendum o otcepljenju, ali još nisu odredile datum, dok Kremlj poručuje da budućnost regiona treba da odrede njegovi stanovnici. Ukrajina je kontrolu nad većim delom crnomorskog regiona Herson, uključujući istoimeni glavni grad izgubila u prvim nedeljama nakon početka ruskog napada 24. februara.

07.05 - Raketni napad na Harkov,pogođena višespratnica

Ruske snage izvršile su raketni napad na centar Harkova i pogođena je jedna višespratnica, prenose jutros ukrajinski mediji.

Spasioci su na terenu, a iz ruševina je spasena starija žena. Ukrinform javlja da su se u gradu čule tri eksplozije. Za sada nema informacija o poginulima ili povređenima, navodi Unian.

07.00 - Granatiranje Donjecka i tokom ove noći

Ukrajinske trupe ispalile su pet projektila NATO kalibra 155 milimetara u pravcu Kirovskog okruga Donjecka, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

07.00 - Agonija Zelenskog

Deputat Državne dume iz regiona Krim Mihail Šeremet nazvao je političku agoniju naređenje Vladimira Zelenskog da se ponovo zauzmu regioni južne Ukrajine koje je oslobodila ruska vojska.

07.00 - Dvoje mrtvih u sinoćnom raketiranju Siverska, ima i ranjenih

Guverner istočne Donjecke oblasti Pavlo Kirilenko objavio je na Fejsbuku da su u ruskom raketnom napadu na grad Siversk poginula dva civila, a dva su ranjena.

Kirilenko navodi i da su tri osobe ranjene u granatiranju grada Soledara, a sedam kuća je izgorelo u ruskom granatiranju Bakmuta. Još uvek se ne zna da li ima žrtava u Bakmutu, dodao je guverner.

07.00 - Valensa poziva Zapad da se ne ograničava oslobađenjem Ukrajine

Bivši predsednik Poljske Leh Valensa pozvao je Zapad da se ne ograničava oslobađanjem Ukrajine, već da ide i ka "oslobađanju Rusije".

Prema njegovom mišljenju, neophodno je podsticati promene u političkom sistemu Rusije.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kopacka

pre 1 godinu

Kod Harkova rusi su pokusali da uniste jednu haubicu M109A4 155mm koja im je zadavala muke, jer je bila dobro skrivena, ispalivsi na nju 3 projektila Tocka-U, sve 3 rakete su promasile i ukrajinska haubica (donacija Norveske) je nastavila sa gadjanjem ruskih polozaja, dok su rusi potrosili 3 mnogo skuplja projektila bez nekog ucinka.

Nenad

pre 1 godinu

Ovaj nije samo drogiran, ovaj je potpuno lud! Jadni Ukrajinci sa ovim ludakom!!!

miro

pre 1 godinu

Sad mi je laknulo.Bio sam uplašen itekako za sudbinu princa od Jorkšira, kad ono dobri i predobri Ješa (do sada spasio životnih muka stotinak hiljada vojnika Ukrajine a sprema se i milion ) našao mu odgovarajuće mesto u Odesi gde može da se odmara i valja koliko mu se prohte.

Nebojsa Berak

pre 1 godinu

Ameri predlazu udare raketama dugog dometa po Rusiji, Ukrajinci mastaju o MILION VOJNIKA koji ce povratiti jug i izlaz na more. Zaboravljaju samo jedno, da UDARI RAKETA DUGOG DOMETA PO MOSKVI imace odgovor udar po USA, a ovih nesrecnih MILION vojnika bice pretvoreni u prah i pepeo. Vidimo se u BERLINU a pre toga u VARŠAVI.????????

Pera

pre 1 godinu

Tajna rata krije se u činjenici da jevrein komanduje sa fašistima!? Rušenje režima u kojemu režirano je kao i sve obojene revolucije od strane vladara iz senke koje predvode jevrei rotšild koh soros tito2 gejts kisindžer zakenberg...a posle ubistva kenedija Amerika je obična jevrejska kolonija u funkciji izraela I jevreja američki predsednici su samo politički manekeni!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija