• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

14.07.2022

21:29

VOL STRIT ŽURNAL OTKRIO PUTINOVO TAJNO ORUŽJE! Ono je Rusiji omogućilo da u ratu sa Zapadom, ne samo preživi, već i potuče protivnike!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

VOL STRIT ŽURNAL OTKRIO PUTINOVO TAJNO ORUŽJE! Ono je Rusiji omogućilo da u ratu sa Zapadom, ne samo preživi, već i potuče protivnike!

Podeli vest

Prastara je istina da su u strahu - velike oči. A stanje u kome su sada Amerika i EU svedoči i koliko su velike - paranoja i fantazije

Američki list The Wall Street Journal objavio je da je moralna i politička konfuzija savremenog Zapada postala „tajno oružje ruskog predsednika Vladimira Putina".
       

Njegov komentator Volter Rasel Mid ovo sa njihovom konfuzijom kao oružjem Kremlja dodatno je obrazložio:
       
- Putin pokušava da igra na problemima zapadnog društva, što bi na kraju trebalo da baci američki svetski poredak na kolena. Igranje na zapadnu dekadenciju više mu se nego isplaćuje duže od jedne decenije.
       
Mid smatra da je Rusija u ekonomskom ratu sa Zapadom pokazala da je u stanju ne samo da preživi, već i da potuče svoje protivnike.
       
Čitaoci The Wall Street Journal mogu da „uživaju":
       
- Zastrašena posledicama finansijske konfrontacije, Nemačka je počela da odustaje od vlastitog obećanja da će povećati troškove za odbranu. Putin je bio najuspešniji u oblastima ekonomije i politike gde je Zapad verovao da je najjači. Zapad više nije optimista da će njegove vrednosti ujediniti svetsku zajednicu i naterati je da jedinstvenim frontom pođe protiv Rusije. Posle Kine, kojoj su se pridružile Indija i Brazil, i druge zemlje širom sveta biraju trgovinu sa Rusijom umesto solidarnosti sa G7.

Mid navodi „tri ranjivosti zapadnog sistema".
       
Kao prvu je označio protekcionizam u Evropi i SAD koji umanjuje ekonomsku privlačnost zapadnog sistema za zemlje u razvoju.
       
Kao drugu: uverenja koja su draga zapadnim liderima, kao što je LGBT propaganda, zbunjuju i vređaju milijarde ljudi širom sveta.
       
A kao treću: podele unutar liberalnog Zapada gde već besne kulturni ratovi, koji ne doprinose njegovom jedinstvu prema svetu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija