• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

17.07.2022

20:03 >> 17:05

144 DAN RATA! OTKRIVENO ŠTA SU RUSI UNIŠTILI! SKLADIŠTE NATO RAKETA "HARPUN" ODLETEO U VAZDUH, Erdogan opet sa Putinom, EU  sprema nove sankcije Moskvi (FOTO/VODEO)

Reuters

Vesti

144 DAN RATA! OTKRIVENO ŠTA SU RUSI UNIŠTILI! SKLADIŠTE NATO RAKETA "HARPUN" ODLETEO U VAZDUH, Erdogan opet sa Putinom, EU sprema nove sankcije Moskvi (FOTO/VODEO)

Podeli vest

144. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini

20.00 Rusi tvrde: Skladište NATO raketa "Harpun" odleteo u vazduh

Uništeno je skladište protivbrodskih raketa "Harpun" koje su Ukrajini predale zemlje NATO, saopštio je  Igor Konašenkov.
Visokopreciznim raketama dugog dometa lansiranim iz vazduha u jednom preduzeću u Odesi uništeno je skladište protivbrodskih raketa "Harpun", saopštio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.
Naveo je da su u rejonu naselja Krasnoarmejsk uništeni lanser i transportno vozilo višecevnog raketnog sistema "Himars" američke proizvodnje, prenosi Interfaks.

Konašenkov je dodao da su ruski avioni oborili ukrajinski helikopter Mi-17 kod Slavjanska u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici.
Takođe, ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu uništili su jedan avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva i jednu ukrajinsku bespilotnu letelicu u Harkovskoj oblasti, naveo je Konašenkov.

19.30 EU sutra razmatra pooštravanje sankcija Rusiji zbog Zaporožja

Evropska unija će sutra razmatrati pooštravanje sankcija Rusiji, pošto je Moskva optužena da koristi nuklearnu elektranu u Zaporožju koju je zauzela, za skladištenje oružja i lansiranje projektila na okolne regione južne Ukrajine, saopšteno je danas iz Brisela.
„Moskva mora da nastavi da plaća visoku cenu za svoju agresiju", izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, opravdavajući predložene mere, prenosi Gardijan.
S obzirom na to da se sukob nastavlja i sve više izaziva globalne energetske i prehrambene krize, ministri spoljnih poslova EU razmatraju zabranu kupovine zlata iz Rusije, što bi bilo u skladu sa sankcijama koje su toj zemlji već uvele članice G7, navodi britanski list.
Više ruskih državljana bi takođe moglo biti stavljeno na crnu listu EU.
Očekuje se da će Brisel sutra održati početne razgovore o sankcijama, ali neće doneti odluku istog dana, prenosi Gardijan, pozivajući se na izjavu neimenovanog visokog zvaničnika EU.

19.00 Erdogan planira sastanak sa Putinom

Foto: Informer

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan planira da prisustvuje sastanku o situaciji u Siriji u Formatu Astane tokom posete Iranu 18-19. jula i da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, saopštio je danas kabinet turskog predsednika.
U okviru posete, sedmi sastanak na najvišem nivou Tursko-iranskog saveta za saradnju biće održan 19. jula, navedeno je u saopštenju koje je preneo TAS S.
Pored bilateralnih pitanja, planirano je da se razgovara i o regionalnim i globalnim pitanjima, saopštila je kancelarija turskog predsednika.
Istog dana predsednik Turske učestvovaće na Sedmom samitu formata Astana kojem će predsedavati predsednik Irana Ebrahim Raisi, a kome će prisustvovati i Vladimir Putin, piše u saopštenju.
Tokom samita, strane će održati političke konsultacije o situaciji u Siriji, borbi protiv terorističkih organizacija koje predstavljaju pretnju za bezbednost regiona, kao što su Kurdistanska radnička partija i Islamska država, postizanju političkog rešenja, humanitarnoj situaciji, problemu dobrovoljnog povratka sirijskih izbeglica, navodi se dalje u saopštenju.
Dodaje se i da Erdogan planira bilateralni susret sa predsednikom Rusije Putinom.
Format Astane je platforma formirana nakon niza sastanaka pripadnika različitih organizacija sirijske opozicije u Nur Sultanu, kazahstanskoj prestonici koja se nakada zvala Astana.

18.30 Ukrajina: "Rusija menja taktiku u Hersonu"

"Ruske snage u Hersonu menjaju taktiku i pokušavaju da se sakriju iza civilnog stanovništva", tvrde ukrajinske oružane snage.
Južna operativna komanda saopštila je da su ruske trupe raspoređene u "gusto naseljenim oblastima", nadajucěi se da Ukrajina necěe izvoditi udare na regione u kojima živi njihov narod.
Dodaje se da ruska vojska nastavlja povremene napade na Zmijsko ostrvo, "pokušavajucěi da stvori iluziju kontrole nad ostrvom".
"Tokom nocěi, par bombardera Su-24 ponovo je pogodio ostatke neprijateljske opreme na ostrvu. Nemamo gubitaka", saopštili su.

17.00 Medvedev: U slučaju napada na Krim Kijevu sledi sudnji dan

Pojedini ukrajinski političari pokušavaju da zaprete Rusiji, imajući u vidu napad na Krim, ali ako se tako nešto desi, onda će za sve njih nastupiti sudnji dan, izjavio je danas zamenik predsedavajućeg Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.
"Pojedini egzaltirani, krvavi klovnovi koji periodično iskaču sa nekim izjavama i pokušavaju da nam prete, misleći na napad na Krim i tako dalje. S tim u vezi, želim da kažem da je sasvim očigledno, oni shvataju posledice takve izjave. A posledice su očigledne da ako se ovako nešto desi, za sve njih odmah će nastupiti sudnji dan. Veoma brzo i teško. Biće veoma teško sakriti se", istakao je Medvedev, preneo je Sputnjik.
Prema njegovim rečima, Rusija će biti jaka ako bude vodila potpuno nezavisnu spoljnu politiku, u protivnom će zemlja jednostavno biti raskomadana.
"Naša zemlja, ona je apsolutno jedinstvena. Najveća država na planeti. I može biti jaka samo ako bude vodila potpuno nezavisnu spoljnu politiku. Ako bude štitila svoje granice po celom perimetru. Ako bude zaštićena najsavremenijim vrstama naoružanja", rekao je Medvedev na sastanku sa veteranima Drugog svetskog rata.
Prema njegovim rečima, Rusija mora da bude jaka kako niko ne bi mogao ni da pomisli da pokuša da preduzme agresivna dejstva protiv nje.

16.30 Kijev napravio "crnu listu", ovi "zapadnjaci" podržavaju Rusiju

U Ukrajini su napravili spisak imena zapadnih ličnosti koje podržavaju "ruske narative".
Spisak ljudi čije su izjave vlastima Ukrajine delovale proruske, objavio je tzv. "Centar za borbu protiv lažnih vesti" pri Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine.
Na listi su američki senator Rend Pol, koji se protivio ulasku Ukrajine u NATO, i ekonomista Džefri Saks, koji smatra da je Amerika izazvala krizu u Ukrajini.
Ukrajinska vlada bila je nezadovoljna i evropskim poslanikom iz Španije Manuelom Pinedom, koji je rekao da će od situacije u Ukrajini imati koristi samo NATO i Vašington.
Gorčinu u Ukrajini izazvao je novinar nemačkog lista Die Welt Kristof Šilc koji je u svojoj publikaciji naveo da će Rusija kontrolisati ceo Donbas.
Američki istoričar i autor udžbenika o strategiji Edvard Lutvak proglašen je proruskom figurom, koji je rekao da je gotovo nemoguće pobediti Rusku Federaciju u vojnom sukobu. Američki vojni i obaveštajni veterani takođe su pali u nemilost Ukrajine, koja je predvidela da Kijev nema šanse da pobedi.

16.00 Hitno naređenje Šojgua, rusi poslali ratnu tehniku na Seversk

Foto: Fotoilustracija/Reuters

Ruska vojska dovozi sve više savremene vojne tehnike u blizinu linije fronta u Donbasu. Dopisnici ruskih medija sa terena javljaju da su videli oklopno borbeno vozilo "Terminator" koje s krecěe ka liniji fronta kod Severska.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je danas da se pojačaju dejstva ruskih snaga u svim operativnim pravcima, kako bi se onemogucěilo Kijevu da izvodi masovne raketne i artiljerijske napade na civilnu infrastrukturu i žitelje Donbasa i drugih regiona.

15.30 SAD obezbeđuju Kijevu obaveštajne podatke o ciljevima u Donbasu

Vašington je takođe poslao instruktore u Ukrajinu da pomognu oko raketnih sistema koje isporučuju SAD, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije
Vašington ne samo da je Kijevu isporučio artiljerijske raketne sisteme velikog dometa (Himars), već pruža i obaveštajne podatke o ciljevima u Donbasu i čak je „nezvanično" poslao instruktore u Ukrajinu da pomognu oko tehnike, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Moskva je saopštila da je ukrajinska vlada naredila svojim snagama da granatiraju civile u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici uz pomoć američkog oružja.
Govoreći na pres konferenciji, portparol Ministarstva Marija Zaharova rekla je da su ukrajinske snage „u poslednje vreme koristile raketne sisteme "Himars" koje su isporučile SAD na svim frontovima". Ona je dodala da Vašington aktivno deli obaveštajne podatke o ciljevima sa Kijevom, pa čak i „nezvanično šalje instruktore, koji pomažu predstavnicima kijevskog režima da precizno gađaju".
Zaharova je povezala nedavni porast ukrajinskog granatiranja sa isporukom raketnih sistema američke proizvodnje.
Ona je napomenula da je ukrajinskoj vojsci „očigledno Kijev naredio da koristi pomenute lansere protiv civila bez ikakvog oklevanja".
Takođe, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je izdalo saopštenje da će se specijana operacija „nastaviti uprkos pokušajima SAD-a i njenih saveznika da 'ojačaju bezbednost' Ukrajine".

14.55 - Mape trenutne situacije u Ukrajini

 

 

Kao i:

 

 

14.40 - NATO oružjem udvostručio broj civilnih žrtava

Broj žrtava među civilnim stanovništvom Donjecke Narodne Republike se više nego udvostručio zbog upotrebe sistema dugog dometa NATO-a i taktičkih raketnih sistema „Točka U“ od strane ukrajinskih snaga, izjavio je za Sputnjik donjecki vojni ekspert major Sergej Pereverzev.

- U periodu od početka specijalne operacije, teritorija DNR je više od 30 puta napadnuta raketama ‘Točka U’, zabeleženo je više od 400 epizoda gađanja granatama tipa NATO-a kalibra 155 mm i više od pet puta neprijatelj je koristio višecevne bacače raketa ‘Himars’. Napominjemo da je kada su oružane formacije Ukrajine počele da upotrebljavaju naoružanje zemalja NATO-a, broj civilnih žrtava i uništavanja civilne infrastrukture povećan 2,5 puta - rekao je Pereverzev.

14.10 - Šef britanskih odbrambenih snaga, admiral Toni Radakin rekao je da je oko 50.000 ruskih vojnika povređeno ili ubijeno otkako je počela invazija na Ukrajinu.

14.00 - Brojne zemlje G20 osudile su rusku invaziju na Ukrajinu

Ovo se desilo tokom sastanka ministara finansija i šefova centralnih banaka te grupe na Baliju, prema saopštenju indonežanskog predsedništva objavljenom danas.

13.20 - Današnji brifing Igora Konašenkova

13.05 - Kraj dominacije Zapada? "Neće biti povratka..."

Pretnje Kijeva da će napasti Krim potvrđuju da denacifikacija i demilitarizacija treba da se sprovedu u celoj Ukrajini, smatra predsedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo Saveta Federacije Rusije Andrej Klišas.

„U protivnom će uvek postojati pretnja za našu teritoriju, naše građane i infrastrukturu“, napisao je Klišas na svom kanalu na Telegramu.

U subotu je savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Aleksej Arestovič rekao da bi Ukrajina mogla da napadne Krimski most „čim se pojavi prva tehnička mogućnost“. Senator je dodao i da je epoha negiranja međunarodnog prava i upotrebe sile od strane zemalja NATO-a zarad svojih geopolitičkih interesa završena epohom zapadne dominacije.

„Epoha dominacije Zapada, za koju je Bler toliko zabrinut, je epoha poricanja međunarodnog prava, epoha proizvoljne upotrebe sile od strane zemalja NATO-a po celom svetu zarad svojih geopolitičkih interesa, epoha poricanja suvereniteta drugih država – ove tri decenije nove kolonijalne dominacije Zapada pod maskom brbljanja o ‘liberalnoj demokratiji’su završene, u tome je on u pravu“, ocenio je Klišas.

On je dodao da je Rusija stavila tačku na „neokolonijalnu politiku Zapada pod maskom ‘vrednosti liberalne demokratije’ – neće biti povratka na neoliberalni kolonijalizam“. Bivši britanski premijer Toni Bler u subotu je na predavanju koje je organizovao britansko-američki fond Dičli rekao da se bliži kraj dominacije Zapada u politici i ekonomiji i da svet može postati u najmanju ruku bipolaran, a moguće i multipolaran.

13.00 - Odesa u septrembru pada pod rusku kontrolu

13.00 -  Rusi kreću na Slavjansk - nova faza ofanzive

Rusija se priprema za sledeću fazu ofanzive na Ukrajinu, izjavio je danas jedan ukrajinski vojni zvaničnik, nakon što je Moskva najavila da će ruske oružane snage intenzivirati vojne operacije u "svim operativnim oblastima".

12.55 - Nemačka nema dovoljno gasa za zimu, ali zvaničnici tvrde da "nema razloga za brigu

U intervjuu za nemački Bild, Klaus Miler je upozorio da, iako su "rezervoari gasa popunjeni skoro 65 odsto“ i situacija je "bolja nego prethodnih nedelja“, to još uvek nije dovoljno da se "pregura zima bez ruskog gasa“.

Predsednik nemačke Federalne mrežne agencije dodao je da sada mnogo zavisi od toga da li će radovi na održavanju gasovoda Severni tok 1 biti završeni kako se očekuje u četvrtak.

Na pitanje koliko će vremena biti potrebno da se cene energenata za potrošače u Nemačkoj dodatno poskupe, u slučaju potpunog prekida isporuka ruskog gasa, Miler je rekao da odluka još nije doneta.

12.55 - "Zapožje će biti oslobođeno"

Zaporošci pozvali Zelenskog da povuče vojsku! Kijevske vlasti treba da prekinu okupaciju centra Zaporoške oblasti i povuku svoje trupe, izjavio je član glavnog saveta administracije ove oblasti Vladimir Rogov.

12.50 - Kijev dobio lošu vest

U protekla 24 časa je tokom borbi ubijeno 62 pripadnika ukrajinskih snaga i uništeno tri oklopna transportera i devet vozila.

Tokom proteklog dana oružane formacije Ukrajine gađale su naselja Skargovka i Alčevsk koristeći američke višecevne bacače raketa M142 „Himars“, ispalivši tri rakete.

12.45 - U Harkovskoj oblasti počele su da rade vojne komande! 

Uprava regiona je transformisana u vojno-civilnu, javila je pres služba regiona na svom kanalu na Telegramu.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak kako vojni lekari pomažu stanovnicima Harkovske oblasti.

 

 

11.56 - Evropska unija sutra o daljim sankcijama protiv Rusije

Evropska unija u poendeljak raspravljaće o daljem uvođenju sankcija protiv Rusije, zbog toga što optužuju Moskvu da koristi nuklearno postrojenje u Zaporožju za skladištenje oružja i slanje raketa u okolna područja.

10.34 - Načelnik Luganske oblast: Dva opkoljena sela i dalje pod ukrajinskom kontrolom

Načelnik Luganske oblasti Sergej Hajdaj saopštio je da su dva opkoljena sela u regiji i dalje pod kontrolom Ukrajine.

Iako ne precizira o kojim se selima radi, ranije je govorio o Bilohorivki i Verhnokamjanki, u kojima traju borbe protiv ruskih snaga.

9.25 - Kijev: Dve osobe poginule u granatiranju Nikopolja

Dve osobe su poginule jutros u raketnim napadima ruskih snaga na grad Nikopolj u Dnjepropetrovskoj oblasti, saopštila je Državna služba Ukrajine za vanredne situacije.

Ruske snage gađale su Nikopoljski okrug Dnjepropetrovske oblasti iz višecevnih raketnih sistema Grad, prenosi Interfaks Ukrajina.

Oštećeno je 12 stambenih i dva obrazovna objekta.

Foto: Tanjug/AP

8.47 - Referendum u Hersonu izvestan

Vlasti Hersonske oblasti još nisu spremne da objave datum referenduma o pristupanju tog regiona Rusiji, ali će se glasanje održati "u svakom slučaju", izjavio je šef regionalne vojno-civilne administracije Kiril Stremousov.

- Da li će referendum biti održan ove jeseni ili ove zime manje je značajno od toga da smo odlučni da postanemo deo Rusije. Referendum će u svakom slučaju biti održan - izjavio je Stremousov, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, vlasti u regionu žele da izbegnu populizam, licitirajući sa datumima koji nisu zvanično usvojeni.

8.05 - Kijev: Rusija se priprema za sledeću fazu ofanzive u Ukrajini

Rusija se priprema za sledeću fazu ofanzive na Ukrajinu, izjavio je jedan ukrajinski vojni zvaničnik, nakon što je Moskva najavila da će ruske oružane snage intenzivirati vojne operacije u "svim operativnim oblastima".

Kijev tvrdi da su ruske rakete i projektili padali poslednjih dana na ukrajinske gradove.

"To nisu bili samo raketni udari iz vazduha i mora. Vidimo granatiranje duž cele linije fronta. Aktivna je upotreba taktičke avijacije i jurišnih helikoptera. Jasno je da su sada u toku pripreme za sledeću fazu ofanzive", izjavio je Vadim Skibicki, portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe.

7.50 - Ispaljene protivvazdušne rakete zapadno od Luganska 

Najmanje šest protivvazdušnih raketa ispaljeno je zapadno od Luganska kako bi se presreli vazdušni ciljevi.

 

 

07.05 - Granatirana Jelenovka tokom noći

Ukrajinske trupe u 22.30 pucale su na selo Jelenovka, ispalivši 12 granata kalibra 152 mm, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre

07.05 - Snimak sinoćnjeg napada na Alčevsk

 

 

07.00 - Ukrajinski nacionalisti minirali most u Zaporožju

Ukrajinski nacionalisti minirali su most preko reke Jančur u Poltavki u Zaporoškoj oblasti i planiraju da ga raznesu i optuže ruske oružane snage za neselektivne udare na transportnu infrastrukturu, izjavio je danas načelnik ruskog Centra za kontrolu nacionalne odbrane Mihail Mizincev.

"Borci ukrajinskih oružanih jedinica minirali su motorni most preko reke Jančur u Poltavki, Zaporoška oblast", rekao je on, preneo je TAS S.

Prema njegovim rečima, oni nameravaju da ga raznesu i po već korišćenom scenariju optuže ruske oružane snage za navodne neselektivne udare na objekte transportne infrastrukture o čemu bi se naširoko izveštavalo u ukrajinskim i zapadnim medijima.

07.00 - Snimak od juče, ruska avijacija po ukrajinskim položajma kod Slavjanska

 

 

07.00 - LNR: Ukrajinci koristili HIMARS u Luganskoj oblasti

Oružane snage Ukrajine pucale su na grad Alčevsk koji kontroliše samoproglašena Luganska Narodna Republika (LNR) iz višestrukih raketnih sistema američke proizvodnje HIMARS, saopštilo je predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre (JČC).

U saopštenju objavljenom na Telegram kanalu predstavništva precizira se da su ukrajinske snage na Alčevsk iz sistema HIMARS ispalile dva projektila, prenose RIA Novosti.

SAD su Ukrajini predale osam mobilnih lansera HIMARS MLRS, a planirana je isporuka još četiri takva sistema.

Zamenik šefa Pentagona Kolin Kal rekao je 1. juna da su SAD dobile obećanje od ukrajinskih vlasti, uključujući predsednika Volodimira Zelenskog da neće koristiti HIMARS za udare na rusku teritoriju.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, do danas su uništena najmanje dva HIMARS sistema.

07.00 - Bivši šef ukrajinskih obaveštajaca uhapšen zbog izdaje na Krimu

Ukrajinske snage uhapsile su bivšeg šefa Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Olega Kuliniča koji se tereti za izdaju, prenosi "Ukrajinska pravda".

SBU je posle hapšenja saopštila da je jedan od njenih glavnih zadataka sprečavanje pokušaja Rusije da proširi svoju mrežu agenata među ukrajinskim državnim službenicima.

"Zaposleni u SBU su takođe bili umešani u takve slučajeve, što pokazuje nameru da se Služba pročisti. Otkrivajući takve situacije, umesto da ih sakrivamo, postavljamo kurs za izgradnju moderne i efikasne specijalne službe, sposobne da se suprotstavi moćnom neprijatelju koji ugrožava bezbednost Ukrajine", navodi se u saopštenju.

Oleg Mikolajevič Kulinič je 2020. godine postavljen na čelo direktorata Službe bezbednosti Ukrajine za Krim.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smenio ga je s te pozicije u martu 2022. godine. SBU je glavna obaveštajna i bezbednosna agencija Ukrajine, naslednica ukrajinskog ogranka sovjetskog KGB-a.

Njeni zadaci su, između ostalog, kontra-obaveštajni rad i borba protiv terorizma. U okviru ove službe nalazi se i specijalna jedinica Alfa grupa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
USAF

pre 1 godinu

SLAVA UKRAINI-ruski agresor se mora poraziti!!!

Maksa

pre 1 godinu

"Ako samo 1 granata padne na Krim....", pa ukrajinci su pogodili nekoliko skladišta na Krimu jos pre 1 mesec raketama Točka-U, a to je malo više od "1 granate".... Medvedev malo "promašuje" u pretnjama... To liči kao ovo uništavanje HIMARS lansera već po 11 put ( pretposlednji put je bilo da su uništili 2 , negde pre nedelju dana) tako ako se broji, rusi su uništili ukupno 15 lansera a ukrajinci ih imaju 8 i treba da dobiju jos 4...malo se brojke ne slažu.... Da citram jednoga od zapovednika Wagnera na terenu danu za kinesku televiziju " ... pa da smo uništili ovoliko ukrajinske opreme koliko se priča na portalima i TV-u, sada bi mi bili na granici Poljske..."

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija