• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Webtribune

27.07.2022

07:46

PRETIO RUSIJI, SADA NI U CRKVU NE SME BEZ "PIŠTOLJERA"! Poljske vlasti bivšem predsedniku morale da POJAČAJU OBEZBEĐENJE!

Vesti

PRETIO RUSIJI, SADA NI U CRKVU NE SME BEZ "PIŠTOLJERA"! Poljske vlasti bivšem predsedniku morale da POJAČAJU OBEZBEĐENJE!

Podeli vest

Posle očajničkih apela sina bivšeg poljskog predsednika Leha Valense, obezbeđenje njegovog oca je konačno pojačano, čak i dok je prisustvovao službi u katoličkoj crkvi, piše Super Express

Ovaj potez je preduzet nakon pojave „ruskih pretnji“ u vezi sa nedavnim skandaloznim Valensinim pozivima da se stanovništvo Rusije smanji na 50 miliona ljudi.

Zbog ruskih pretnji, bivši predsednik Poljske i šef Solidarnosti Leh Valensa je u velikoj opasnosti i potrebna mu je dodatna zaštita. Posle apela njegovog sina Jaroslava Valense na stranicama Super Express, njegova bezbednost je konačno pojačana, piše politički novinar publikacije Pšemislav Terlecki.

U članku on kaže da je intervju bivšeg šefa države Leha Valense za Le Figaro dobio širok publicitet u Rusiji.

U ruskom Ministarstvu spoljnih poslova ovaj razgovor je smatran pozivom na podelu Rusije, a u ruskom programu „60 minuta“ čula se rečenica, poreklom sa Divljeg zapada: „Traži se. Pet miliona dolara ili evra za glavu! Za svakog Evropljanina koji ga donese.” Bivši poljski lider je takođe optužen za pozivanje na genocid nad Rusima.

- Nadam se da će Služba državne bezbednosti pojačati zaštitu mog oca - rekao je za Super Ekspres Jaroslav Valensa, sin legende Solidarnosti. Apeli sina nobelovca krunisani su uspehom. Bezbednost Leha Valense je konačno pojačana.

Prema rečima fotoreportera publikacije, mere bezbednosti protiv Leha Valense su pojačane. U nedelju, tokom posete Katoličkoj crkvi, u hramu ga je već čekao stražar, koji je čuvao teritoriju.

- Nekada je imao vozača i jednog telohranitelja, a sada su prvi put dva. Gledali su okolo i bili na oprezu. Jedan od stražara je sedeo sa slušalicama nekoliko klupa od Valense. Pre službe sačekao je Valensu i proverio da li je tamo bezbedno. Ovo se nikada ranije nije desilo - kaže on.

Podsećamo, u intervjuu za Le Figaro, Leh Valensa je predložio da se stanovništvo Rusije smanji na 50 miliona ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija