• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

31.07.2022

16:51

UTAKMICA JE GOTOVA ZA UKRAJINU, KIJEV IMA POSLEDNJU ŠANSU ZA MIR?! Američki pukovnici i obaveštajci jasni, kapitulacija je neminovna!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

UTAKMICA JE GOTOVA ZA UKRAJINU, KIJEV IMA POSLEDNJU ŠANSU ZA MIR?! Američki pukovnici i obaveštajci jasni, kapitulacija je neminovna!

Podeli vest

Gubitak Odese mogao bi da bude "kraj igre" za kijevske vlasti u ratu u Ukrajini. Ovo mišljenje je u članku za American Thinker izneo penzionisani pukovnik obaveštajne službe američkog vazduhoplovstva Marfi Donovan. Istovrmeno, i savetnik ministra odbrane SAD Daglas Mekgregor poručje da Rusi završavaju oslobađanje Donbasa i da Ukrajina ima poslednju mogućnost da sukob završi pregovorima

Pukovnik Donovan podseća da je Odesa uvek bila "tradicionalno sovjetsko odmaralište, blisko povezano sa ruskom elitom.

Igra je završena

Donovan je dodao da bi grad mogao da ima sudbinu Hersona.

- I tada je, možda, utakmica gotova za Ukrajinu - piše penzionisani oficir.

S druge strane bivši obaveštajac i savetnik ministra odbrane SAD Daglas Mekgregor istile da Rusi spremaju veliku ofanzivu i da završavaju svoj zadatak na jugu koji podrazumeva potpuno oslobađanje Donbasa

Ukrajina ima poslednju mogućnost da sukob završi pregovorima, jer se stvari na frontu ne odvijaju u njenu korist, izjavio je bivši savetnik ministra odbrane Sjedinjenih Američkih 

- Rusi završavaju svoj zadatak na jugu koji podrazumeva potpuno oslobađanje Donbasa. To je poslednja mogućnost da se strane dogovore o prekidu sukoba koju Kijev ima. Ali, ne mislim da Moskva očekuje ništa slično, jer smo mi, zajedno sa našim prijateljima u Londonu jasno stavili do znanja da ne nameravamo da podržimo sporazume postignute na pregovorima - naglasio je on u intervjuu Jutjub kanalu Judging Freedom.

Od avgusta kreće velika ofanziva

Prema njegovim rečima, Rusi će napraviti pauzu do avgusta, kada će krenuti u veliku ofanzivu, koja će ih, ukoliko zauzmu Harkov, dovesti do Dnjepra, Odese i Pridnjestrovlja. Mekgregor je naglasio da su to regioni koji su uvek bili deo Rusije. To su, takođe, regioni, koji Ukrajini donose oko 90 odsto bruto domaćeg proizvoda.

- Rusi nikada nisu bili zainteresovani za Kijev - zaključio je on.

Nekadašnji savetnik je objasnio da je ekonomija Evropske unije u velikim problemima bez ruskog gasa i nema nikakvih znakova da će nemačka Vlada slediti drugačiju politiku od Londona i Vašingtona i zauzeti drugačiji stav o Ukrajini.

- Krajem godine će nemački kancelar Olaf Šolc, ministar za ekonomiju i zaštitu klime Nemačke Robert Habek i ostali otići sa svojih pozicija i biće uspostavljena nova Vlada, čiji će zadatak biti da pregovara sa Moskvom - smatra Mekgregor.

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Šolc mora da se otrgne iz američgog zagrjjaja, u protivnom Nemačoj se crno piše

Američki pukovnik smatra da se su pregovori sa Rusijom neophodni i da se primirje sa Moskvom mora potpisati.

Evropi potreban njen put, inače će večno patiti zbog SAD

On je, na kraju, podsetio na reči bivšeg francuskog predsednika Šarla de Gola, koji je izjavio da postoje dve stvari koje svako u Evropi treba da zapamti.

- Prva stvar je da se SAD ne nalaze u Evropi. Druga je da je Velika Britanija ostrvo. Drugim rečima, Evropa treba da traži svoj put napred. Ako budu zavisili od nas, mi smo apsolutno spremni da im dopustimo da večno pate - zaključio je Mekgregor.

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski je na jučerašnjoj sednici Saveta bezbednosti o Ukrajini izjavio da će Zapad nakon završetka specijalne vojne operacije u Ukrajini morati da živi i sarađuje sa Rusijom, a da se uslovi svega toga upravo određuju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija