• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

03.08.2022

07:00

AMERI, KAŽETE DA ŠOJGU LAŽE?! UNIŠTILI SMO 200 AMERIČKIH RAKETA ZA HIMARS I 33 HAUBICE M777! Pentagon se odmah oglasio...

AP/Photo

Vesti

AMERI, KAŽETE DA ŠOJGU LAŽE?! UNIŠTILI SMO 200 AMERIČKIH RAKETA ZA HIMARS I 33 HAUBICE M777! Pentagon se odmah oglasio...

Podeli vest

Ruska vojska je tokom specijalne operacije u Ukrajini uništila šest lansera i više od 200 višecevnih bacača raketa „Himars", 33 američke haubice M777 i pet lansera protivbrodskog raketnog sistema „Harpun", saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, ali je Pentagon to odmah najoštrije demantovao

- Nekontrolisane isporuke zapadnog naoružanja Ukrajini ozbiljno ugrožavaju bezbednost regiona. Ukupno je u napadima ruskih trupa na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine uništeno 33 američke haubice M777 i pet lansera protivbrodskih bacača raketa „Harpun", kao i šest lansera i više od 200 raketa višecevnih bacača raketa 'Himars' -, izjavio je Šojgu.

Prema njegovim rečima, u protekle dve nedelje ukrajinske trupe su „izgubile 396 protivtenkovskih raketnih sistema „Džavelin", protivtenkovskih bacača raketa i 125 prenosnih protivavionskih raketnih sistema „Stinger".

Šojgu je dodao da su ruske snage aktivno uključene u rad na uspostavljanju mirnog života u oslobođenim regionima Donjecke i Luganske Narodne Republike i Ukrajine.
 
- Sprovedeno je ukupno oko 1,4 hiljade humanitarnih akcija tokom kojih je dopremljeno preko 50,5 hiljada tona tereta. Vojni građevinari ubrzano obnavljaju civilnu infrastrukturu na oslobođenim teritorijama - precizirao je Šojgu.
 
Prema njegovim rečima, u najkraćem mogućem roku izgrađen je vodovod ukupne dužine oko 90 kilometara, koji obezbeđuje vodosnabdevanje do 50.000 kubnih metara za stanovnike Donjecka i susednih oblasti.
 
Trenutno se grade još dva vodovoda u dužini od 60 kilometara za stanovnike DNR i LNR. Planski se podižu i rekonstruišu vitalni objekti.

Pentagon je u utorak najoštrije demantovao tvrdnje ruskog ministra odbrane Šojgua koji je izjavio da je Rusija uništila sisteme HIMARS, prenosi Rojters.

"Svesni smo ovih najnovijih tvrdnji ministra Šojgua i one su ponovo očigledno lažne. Ono što se dešava jeste da Ukrajinci koriste sa razarajućom preciznošću i efikasnošću napredne raketne sisteme koje su im SAD, naši saveznici i partneri obezbedili za odbranu od ruske brutalne, zločinačke invazije", rekao je Tod Brisil, vršilac dužnosti portparola Pentagona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

Aha a mi sve pa verujemo kad amerikanac nešto kaže ... Neće valjda da prizna da su uludo bacili silne milijarde dolara pa da ih domaće javno mnjenje najuri usranim motkama

Milan

pre 1 godinu

Mi smo 1999. Naučili kako masno lažu američki krvoloci kao što je bio Džejmi Šej i američki generali, prokleti bili . Zato sam potpuno uveren da Šojgu govori potpunu istinu. Uostalom ruska artiljerija je toliko brojna da nema šanse da promaši. Čista statistika.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija