• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

13.08.2022

07:00

VOJSKA SRBIJE OVO MAKSIMALNO PRATI! DRONOVI VRATILI TOPOVSKOJ I RAKETNOJ ARTILJERIJI STATUS "BOGA RATA"! Za ne daj Bože treba usvojiti i ovu strategiju!

Fotoilustracija

Vesti

VOJSKA SRBIJE OVO MAKSIMALNO PRATI! DRONOVI VRATILI TOPOVSKOJ I RAKETNOJ ARTILJERIJI STATUS "BOGA RATA"! Za ne daj Bože treba usvojiti i ovu strategiju!

Podeli vest

JednostavnI kineski komercijalni kvadrokopteri napravili su pravu revoluciju u upotrebi topovske i raketne artiljerije, izjavio je bivši načelnik Generalštaba Oružanih snaga RF (2004-2008), general armije Jurij Balujevski

Ruski vojni koncern Almaz-Antej najavio je svoj novi multifunkcionalni dron za navođenje artiljerijskih i raketnih projektila.
       

Koristiće se za izviđanje i određivanje ciljeva u daljem toku specijalne vojne operacije u Ukrajini.
       
General Balujevski objašnjava:
       
- Jednostavni komercijalni kvadrokopteri gotovo u potpunosti su rešili vekovni problem izviđanja, ciljanja i korigovanja artiljerijske vatre. Dron koji stalno lebdi iznad područja koje je pod vatrom omogućava da artiljerija koristi konvencionalne projektile sa preciznošću i efikasnošću koja se može uporediti sa ispaljivanjem precizno navođene municije".
       
General precizira da je to značajno smanjilo i broj topova i broj granata potrebnih za uspešno ratovanje:
       
- Dronovi su omogućili da tradicionalna artiljerija ponovo postane žbog rataž i da postane nezaobilazna  kao tokom Prvog svetskog rata. Kvadrokopter Mavic kineske kompanije DJI postao je pravi simbol modernog rata.

Isto se, po njegovom mišljenju, može reći i za jednostavne i jeftine bespilotne letelice tipa aviona, kakav je ruski Orlan-10 čija  su dodatna prednost  benzinski motori umesto električnih, što značajno povećava njihov boravak u vazduhu.
       
- Nema sumnje da integracija bespilotnih letelica sa visokopreciznim naoružanjem još nije iscrpila mogućnosti - zaključio je bivši načelnik ruskog Generalštaba.

Vojska Srbije, kao usotalom i sve vojske sveta, maksimalno pratie šta se dešava u Ukrajini, kao i kako zaraćene strane koriste dronove bilo za napade na protivničke poloćaje i tehniku, ili za osmatranje i navođenje artiljerije!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija