• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.08.2022

07:00

(VIDEO) SAMO U ITALIJI! ĐINA LOLOBRIĐIDA (95) KANDIDAT NA IZBORIMA, čuvena filmska zvezda hoće u politiku i to ni manje ni više NEGO KAO KOMUNISTA!

Fotoilustracija

Vesti

(VIDEO) SAMO U ITALIJI! ĐINA LOLOBRIĐIDA (95) KANDIDAT NA IZBORIMA, čuvena filmska zvezda hoće u politiku i to ni manje ni više NEGO KAO KOMUNISTA!

Podeli vest

Legendarna italijanska glumica izlazi na predstojeće parlamentarne izbore kao nezavisni kandidat, ali uz podršku novoformirane evroskeptične levičarske koalicije Suverena i popularna Italija

Legendarna italijanska glumica Đina Lolobriđida, koja je nedavno proslavila 95. rođendan, kandidovaće se na predstojećim opštim izborima u toj zemlji. Ona je najavila da će nastupiti kao nezavisni kandidat, ali uz podršku novoformirane evroskeptične levičarske koalicije Suverena i popularna Italija (ISP). Na izborima, koji su zakazani za 25. septembar, Lolobriđida će predstavljati okrug Latina južno od Rima. 

Pametna i iskusna

Čuvena glumicu, zvezdu zlatne ere Holivuda i svojevremeno jednu od najlepših žena na svetu, na predstojećim izborima podržaće koalicija ISP, koju čine Komunistička partija, Socijalistička domovina, Ankora Italija, pokret Građanska akcija i Rikonkvistare Italija. Čelnici te političke organizacije tvrde da predstavljaju "jedinu alternativu liberalnom ratnom huškanju i totalitarizmu u zdravstvu", te da će se, ako uđu u parlament, boriti protiv povećanja budžeta za vojsku, ekonomske globalizacije i zdravstvene diktature. Takođe, koalicija će se zalagati za obnovu monetarnog suvereniteta Italije i za izlazak te zemlje iz Evropske unije, za koju kažu da "nije ništa drugo nego filijala Volstrita na Starom kontinentu". 

Mediji navode da je Lolobriđidu sa ISP povezao njen dugogodišnji advokat i prijatelj Antonije Ingroja, nekadašnji sudija iz Palerma, koji je učestvovao u formiranju koalicije i koji je nagovorio glumicu da uđe u politiku.

- Đina je pametna i iskusna žena, veoma popularna i ostvarena. Ume da misli svojom glavom i veoma je vitalna. Mislim da bi bila idealna ambasadorka Italije, ali da će biti veoma korisna i kao poslanik u parlamentu - rekao je Ingroja za britanski list "Tajms". 

Snimila više od 70 filmova i serija

Đina Lolobriđida je tokom karijere glumila u gotovo 70 filmova i serija, a tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka važila je za jednu od najvećih holivudskih zvezda. Među ostvarenjima u kojima je glumila nalaze se i filmovi "Pobedi đavola", "Najlepša žena na svetu", "Hleb, ljubav i snovi", "Bonasera, gospođo Kembel". Takođe je radila kao foto-reporter i novinar, a poznata je po intervjuu sa kubanskim liderom Fidelom Kastrom. U umetničkim krugovima cenjena je i kao vajarka.

Italijanska glumica, koju su mediji zbog lepote i harizme nazivali Monalizom 20. veka, moraće da osvoji najmanje tri odsto glasova da bi ušla u parlament. Ona je poručila da će zastupati stavove "običnih ljudi" i da će se boriti protiv korupcije i totalitarizma.

Htela u Brisel

Lolobriđida, inače, nije bez iskustva u politici, budući da se 1999. već kandidovala za Evropski parlament ispred italijanske Demokratske stranke. Tada je osvojila više od 10.000 glasova, ali je to bilo nedovoljno da bi izborila poslanički mandat.

Podsetimo, vanredni opšti izbori u Italiji raspisani su nakon što je premijer Mario Dragi prošlog meseca podneo ostavku, a predsednik Serđo Matarela raspustio parlament. Oni su to učinili jer su pojedini koalicioni partneri uskratili podršku Dragijevoj vladi zbog rastućih troškova života, ali i zbog naoružavanja Ukrajine, čemu se većina Italijana protivi. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NaseSrpskoKosovo

pre 1 godinu

Требало је то да уради пар деценија раније...Иначе Ђина је доказани пријатељ Срба и Србије...Била је велика пријатељица Милене Дравић и Драгана Николића...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija