• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.08.2022

07:00

UŽAS NA NOVOM ZELANDU! Kupili skladište i našli tela dvoje dece!

Dean Purcell/New Zealand Herald via AP

Vesti

UŽAS NA NOVOM ZELANDU! Kupili skladište i našli tela dvoje dece!

Podeli vest

Mladi bračni par iz Oklanda na aukciji kupio sadržaj jednog magacina, a potom među stvarima otkrio leševe dvoje dece starosti između pet i deset godina, koji su bili spakovani u dva kofera. Policija traga za ubicom

Neimenovani mladi bračni par sa Novog Zelanda kupio je prošle nedelje na onlajn aukciji sadržaj jednog napuštenog skladišta u Oklandu, ali je potom, među stvarima, pronašao leševe dvoje dece, koji su bili spakovani u kofere! Kako je juče saopštila lokalna policija, dosadašnja istraga je pokazala da su ubijeni mališani bili uzrasta između pet i deset godina, te da su u magacinu bili najmanje tri ili četiri godine. Snage reda sada tragaju za monstrumom, koji je možda serijski ubijao decu.

Sakriveni četiri godine

Deca su ubijena pre nekoliko godina, a ubica ih je sakrio u skladište pre najmanje tri ili četiri godine
Tofilau Faamanuija Vaajelua

Nisu ni slutili

Jezivi zločin otkriven je nakon što je porodica na internet nadmetanju pazarila stvari iz jedne skladišne jedinice, koje su bile zaplenjene jer njihov vlasnik duži vremenski period nije plaćao rentu za iznajmljivanje prostora.

Bračni par je stvari iz skladišta prebacio u svoj dom u Oklandu, a kad je otvorio kofere, našao je tela nesrećne dece. Muž i žena su odmah o svom šokantnom otkriću obavestili policiju, koja je krenula u potragu za, kako je navedeno, serijskim ubicom. 

Detektivi i forenzičari detaljno su istražili napušteno skladište, kuću bračnog para i njihov kombi kojim su stvari preneli iz magacina u svoj dom. Nadležni su saopštili da novi vlasnici nemaju nikakve veze s monstruoznim zločinom.

Foto: Dean Purcell/New Zealand Herald via AP

- Istraga je još u ranoj fazi, ali će biti rigorozna i sveobuhvatna. Za sada znamo da su deca bila uzrasta između pet i deset godina, da su ubijena pre nekoliko godina, kao i da ih je ubica sakrio u skladište pre najmanje tri ili četiri godine. Tela su bila spakovana u dva kofera. Utvrdićemo njihov identitet, a potom i ko ih je ubio, gde, kad i na koji način. Porodica koja je kupila stvari iz skladišta nema veze sa ovim zločinom. Istražiteljima predstoji težak zadatak, ali ćemo pronaći ubicu ili ubice - rekao je novinarima glavni detektiv oklandske policije Tofilau Faamanuija Vaajelua.

Mediji nezvanično saznaju da su ubijena deca gotovo izvesno bila sa Novog Zelanda, te da se lokalna policija obratila za pomoć Interpolu i drugim internacionalnim policijskim organizacijama, zbog čega se veruje da zvaničnici smatraju da ubica ili ubice sada žive u inostranstvu. 

Mislili da prođu jeftinije za nameštaj

Policija nije saopštila identitet porodice koja je kupila ozloglašeno skladište sa leševima dece, ali su novozelandski novinari pronašli njihove komšije u Oklandu. Oni tvrde da je bračni par "zanemeo od šoka nakon što je shvatio šta je kupio". 

- Žao mi ih je, jer oni nemaju nikakve veze s tim. Reč je o mladom bračnom paru, koji je na aukciji želeo da kupi malo nameštaja i drugih stvari za kuću. Zanemeli su od šoka kad su pronašli leševe dece. To je užasno, zastrašujuće! Ko god da je to uradio, mora da odgovara - rekao je komšija Šelton Hunana za novozelandski "Njuzhab".   

Dosad neviđeno

Inače, prodaja stvari iz napuštenih skladišta u inostranstvu uobičajena je praksa, koja je čak pretvorena i u popularnu američku rijaliti emisiju "Storidž vors", izuzetno gledana i u Srbiji. Potencijalnim kupcima, odnosno onima koji se nadmeću za sadržaj skladišta, nije dozvoljeno da pre aukcije detaljno pregledaju ponuđene stvari. Kupci često shvate šta su platili tek kad prebace stvari kući. Do sada se nije desilo da je neko među stvarima iz skladišta pronašao leševe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija