• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencija

22.08.2022

22:46

NEMCE UDAR NA RUSIJU KOŠTAO 10 MILIJARDI, BRITANCI TVRDE, PUTIN GUBI RAT! Bugarski političar o smrti Dugine: Deo našeg evroatlantskog ološa je izgubio svu ljudskost (FOTO/VIDEO)

AP/Tanjug

Vesti

NEMCE UDAR NA RUSIJU KOŠTAO 10 MILIJARDI, BRITANCI TVRDE, PUTIN GUBI RAT! Bugarski političar o smrti Dugine: Deo našeg evroatlantskog ološa je izgubio svu ljudskost (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

U toku je 180. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Najintenzivnije borbe se vode zapadno od Donjecka i kod Ugljedara, dok u području Artjomovska (Bahmut) ukrajinska vojska trpi velike gubitke

 22.45 Rusija u velikom problemu u Ukrajini

Foto: Ap/Fotoilustracija

Rusiji nedostaje ljudstvo u Donbasu, pa savezničke snage neće moći da ostvare teritorijalne dobitke u narednim mesecima i postignu operativni uspeh u Ukrajini, smatraju analitičari Američkog instituta za proučavanje rata i britanske obaveštajne službe, prenosi list Strana.
- Ruske ofanzivne operacije u istočnoj Ukrajini su verovatno iscrpile ograničeni zamah koji su dobile krajem jula i verovatno su dostigle svoj vrhunac - sugerišu zapadni eksperti.
Analitičari Instituta veruju da ruska vojska pokazuje nesposobnost da male taktičke dobiti pretvori u operativne, što će verovatno sprečiti Rusiju da napravi značajan teritorijalni napredak u narednim mesecima.
Britanski obaveštajci takođe navode da Ruska Federacija sve više pokušava da motiviše dodatne snage za jačanje regularnih trupa kako bi se rešio problem nedostatka ljudi.

22.30 Mizincev: Iz Ukrajine danas evakuisano više od 18.000 ljudi

U poslednja 24 sata više od 18.000 ljudi, uključujući i 3.054 dece, evakuisano je u Rusiju iz opasnih regiona u Ukrajini i iz Luganske i Donjecke Narodne Republike, izjavio je danas Mihail Mizincev, načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom.
"Uprkos poteškoćama i preprekama koje je stvorio kijevski režim, tokom dana je iz opasnih zona u raznim ukrajinskim regionima i iz
Luganske i Donjecke Narodne Republike evakuisano u Rusiju čak 18.573 ljudi, među kojima i 3.054 dece i to bez učešća ukrajinske strane", rekao je on i podsetio da je od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini evakuisano 3.573.411 ljudi, uključujući 570.601 dete, preneo je TAS S.
Prema tvrdnjama Mizinceva, koji je i na čelu zajedničkog Koordinacionog štaba za humanitarni odgovor u Ukrajini, veliki broj zahteva za evakuaciju dobijen je od ljudi u Ukrajini koji žele da dođu u Rusiju, Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku ili na neke teritorije u Ukrajini koje su pod kontrolom Rusije.

22.00 Bugarski političar o smrti Dugine: Deo našeg evroatlantskog ološa je izgubio svu ljudskost

Foto: Printskrin video

Lider bivše parlamentarne stranke „Preporod" Kostadin Kostadinov negodovao je zbog reakcija nekih političara i javnih ličnosti na smrt Darje Dugine. Prema Kostadinovu, terorizam se mora osuditi, mada, to nije važno za neke domaće ultradesne pristalice evroatlantizma.
„Neki, čija imena neću navoditi, jer mi je gadno, kao divljač likuju nad smrću devojke iz Rusije. To je razlog da kada me pitaju kako da se izborimo sa tim ljudima, ja odgovaram - da li su to ljudi? Većina našeg evroatlantskog ološa je izgubila svu ljudskost. Odobravanje terorističkog napada još jednom je samo pokazalo pravo lice ovih čovekomrzaca", napisao je na Fejsbuku lider stranke „Preporod".
Verovatno je političar imao u vidu komentar potpredsednice bugarskog Atlantskog kluba, bivše ambasadorke Bugarske u SAD Elene Poptodorove, koja je u onome što se dogodilo videla „znak unutrašnje borbe u Kremlju". Možda je takvu reakciju Kostadinova izazvao i tekst pedijatra Tanje Andrejeve, bivše poslanice iz stranke „Demokratska Bugarska".
Stranke „Preporod" i „Demokratska Bugarska" su stalno optuživale jedna drugu za promovisanje suprotnih interesa SAD i Rusije. Andrejeva je na Fejsbuku komentarisala smrt Dugine i navela: „Kako seješ, tako ćeš i da žanješ. Ruska poslovica Aleksandra Dugina".
Kasnije je Andrejeva obrisala objavu i izvinila se za brzopletu, nepromišljenu i neumesnu reakciju.
Predstavnik Bugarske socijalističke partije Aleksandar Simov je komentarisao izjavu Andrejeve: „Doktorka, koja leči decu, raduje se smrti nečije ćerke ... Ko bi svoje dete odveo tom doktoru Mengele u suknji?", napisao je političar na Fejsbuku.

21.45 Otkriveno koliko je nemačke kompanije koštalo napuštanje ruskog tržišta

Nemačke kompanije su kolektivno otpisale 10 milijardi evra, što je rezultat njihovog povlačenja sa ruskog tržišta zbog sankcija Zapada, objavio je „Handelsblat".
Imovina koja se odnosi na Rusiju ili Belorusiju, koja uključuje i hartije od vrednosti, skinuta je sa liste završnog računa pošto ne može da ostvaruje nove prihode.
List navodi primer nemačke energetske kompanije „Uniper" koja je u prvoj polovini godine prijavila gubitak od oko 12 milijardi evra, uglavnom zbog smanjenih isporuka gasa <https://sputnikportal.rs/20220718/mediji-gasprom-objavio-vanredne-mere-za-isporuke-gasa-u-evropu-1140051046.html> preko „Severnog toka", zbog čega je bila primorana da na drugim mestima kupuje gas po većoj ceni, preneo  <https://www.rt.com/business/561287-german-companies-leaving-russia-cost/>je RT.
Gubici „Unipera" spadaju među najveće u korporativnoj istoriji Nemačke usled energetske krize bez presedana sa kojom se Evropa suočila.

21.30 Stremousov: Ukrajinske snage granatiraju Novu Kahovku

Ukrajinske snage granatiraju Novu Kahovku u Hersonskoj oblasti iz raketnih sistema HIMARS američke proizvodnje, izjavio je danas za agenciju TAS S zamenik načelnika vojno-civilne administracije ove oblasti Kiril Stremousov.
"Ukrajinske snage granatiraju Novu Kahovku iz HIMARS-a. Danas je bilo brojnih granatiranja", rekao je Stremousov.
Ranije danas, ukrajinske snage granatirale su most Antonovka preko reke Dnjepar u Hersonskoj oblasti.
Prema rečima Stremousova, dve osobe su poginule, a 16 je ranjeno prilikom granatiranja.

21.00 Erdogan: Moja misija posredovanje sastanku Putina i Zelenskog

Foto: AP/Tanjug

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da smatra svojom misijom posredovanje u susretu ruskog i ukrajinskog predsednika Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog i to u bliskoj buducnosti.
"Naš cilj je da organizujemo sastanak Putina i Zelenskog u bliskoj budućnosti kako bi se rešila kriza u Ukrajini", rekao je turski lider tokom obraćanja građanima, a prenela je ruska agencija TAS S.
Erdogan je dodao da Ankara nastavlja da ulaže napore za uspostavljanje trajnog mira u Ukrajini.
Prošle nedelje Erdogan je boravio u poseti Ukrajini, a nakon sastanka sa Zelenskim rekao je da je podsetio ukrajinskog predsednika na njegovu spremnost da ako je moguće sastanak sa Putinom održi u Turskoj, preneo je Interfaks.

20.30 Razvožajev: Oboren dron iznad predgrađa Sevastopolja

Iznad predgrađa Sevastopolja protivvazdušna odbrana oborila je danas dron, saopštio je guverner Mihail Razvožajev.
"Sistem PVO aktiviran je u blizini mesta Verhnesadovoj u 18:15 po moskovskom vremenu. Objekat je oboren na velikoj visini, pa se zvuk čuo u raznim delovima grada. Preliminarno, ponovo je to bio dron", napisao je Razvožajev na svom Telegram kanalu, a prenosi agencija TAS S.
Guverner je pozvao ljude da ostanu mirni i rekao da je grad zaštićen.
Krim i Sevastopolj napadnuti su nekoliko puta poslednjih nedelja, navodi ruska agencija i dodaje da žuti stepen pretnje od terorizma u gradu je na snazi do 31. avgusta.

20.00 Zaharova: EU će obucavati teroriste i neonacisticke militante

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da će Evropska unija obučavati teroriste i neonacističke militante za režim u Kijevu, pod maskom misije da obučava ukrajinske vojnike.
"Morate stvari zvati pravim imenom. EU će uspostaviti kampove za obuku terorista i neonacističkih militanata za režim u Kijevu. Pre 100 godina, Evropljani takođe nisu odmah shvatili šta je bio fašizam. Onda su razumeli, ali je bilo kasno", rekla je Zaharova, prenela je agencija TAS S.
Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj, izjavio je ranije danas da EU razmatra mogućnost formiranja misije za obuku ukrajinskih vojnika u jednoj od susednih zemalja.
"Ovo će biti važna misija. Svaka misija treba da bude na nivou sukoba. Ovo nije mali rat", rekao je Borelj.
Očekuje se da će pitanje pokretanja ove misije biti razmotreno na neformalnom sastanku ministara odbrane EU u Pragu 29. avgusta, navodi ruska agencija.

19.30 Putin posthumno odlikovao Darju Duginu

Foto: Printskrin video


   
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim je posthumno dodeljen Orden za hrabrost ruskoj novinarki Darji Duginoj, koja je ubijena 20. avgusta.
- Za iskazanu hrabrost i požrtvovanost u vršenju profesionalne dužnosti odlikujem Ordenom za hrabrost Darju Aleksandrovnu Duginu, dopisnika "Cargrad medije" iz Moskve (posthumno) - piše u tekstu ukaza.
Federalna služba bezbednosti Rusije ranije danas je saopštila da iza ubistva ruske novinarke Darje Dugine stoje ukrajinske specijalne službe.
Počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.
- Utvrđeno je da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe. Počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, rođena 1979. godine, koja je u Rusiju stigla 23. jula 2022. godine zajedno sa ćerkom Sofijom Šaban, rođenom 2010. godine. U cilju organizovanja ubistva Darje Dugine i dobijanja informacija o njenom načinu života, iznajmila je stan u Moskvi u kući u kojoj je preminula živela - navodi se u izveštaju.

19.00 Specijalni sastanak saveta Dume o situaciji u Zaporožju

Savet ruske Državne dume održaće u četvrtak poseban sastanak na kojem će raspravljati o situaciji oko nuklearne elektrane u Zaporožju.
Kako se navodi u saopštenju Državne dume, na sastanku 25. avgusta će se razgovarati o "opasnosti po nuklearnu elektranu u Zaporožju", prenosi Rojters.
Lider partije Pravedna Rusija Sergej Mironov najavio je da će savet Državne dume usvojiti "oštru izjavu" zbog akcija Kijeva u vezi sa nuklearnom elektranom i pozvati Ujedinjene nacije i druga međunarodna tela da intervenišu.
Moskva je optužila Kijev za napade na nuklearnu elektranu Zaporožje, koja se nalazi na teritoriji pod kontrolom ruskih snaga, ali kojom i dalje upravlja ukrajinsko osoblje.
Kijev je negirao da je granatirao najveću evropsku nuklearnu elektranu i optužio Rusiju da planira provokaciju kako bi opravdala svoje dalje akcije.

 

 

17.40 Poljanski: Rusija traži sastanak SB UN zbog NE Zaporožje

Foto: Reuters

Rusija je zatražila da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održi sutra hitan sastanak o situaciji u vezi s nuklearnom elektranom Zaporožje, izjavio je danas prvi zamenik predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.
"U vezi sa tekućim ukrajinskim provokacijama protiv Zaporoške nuklearne elektrane, zatražili smo hitan sastanak Saveta bezbednosti UN po tački dnevnog reda pretnje međunarodnom miru i bezbednosti. Zamolili smo generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da govori na njemu", napisao je na Telegramu Poljanski, prenela je agencija RIA Novosti.
Nuklearna elektrana Zaporožje, najveća evropska nuklearka, od marta je pod kontrolom ruskih snaga, nalazi se i dalje blizu linija fronta, a poslednjih nedelja je bila izložena ponovljenom granatiranju, što je izazvalo strah od nuklearne katastrofe.
Ukrajina i Rusija međusobno se optužuju za granatiranje nuklearke.

17.00 Žang: Kina je zabrinuta zbog ubistva Dugine

Peking je zabrinut zbog ubistva Darje Dugine i prati razvoj situacije, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim nacijama Žang Džun.
"Uočili smo medijske izveštaje o ovom tragičnom događaju i veoma smo zabrinuti zbog toga. Definitivno ću nastaviti da pratim šta će se dalje dešavati i nadam se da ćemo kroz istragu saznati šta se dogodilo", rekao je Žang.
On je istakao da ovakvi tragični događaji nisu "nikome u interesu u ovako kritičnom trenutku".

16.30 Zalužnji: Najmanje 9.000 ukrajinskih vojnika stradalo u ratu

Skoro 9.000 ukrajinskih vojnika stradalo je u ratu sa Rusijom, izjavio je danas glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji.
Zalužnji je na konferenciji za novinare, održanoj u čast poginulih i vojnih veterana, rekao da je potrebno zaštiti decu u nekoliko delova zemlje, uključujući u Kijevu.
"Oni zaista ne razumeju ništa šta se događa i definitivno im je potrebna zaštita, jer im je otac otišao na front i možda je među skoro 9.000 heroja koji su ubijeni", rekao je Zalužnji.
On nije izneo detalje i nije rekao da li broj stradalih uključuje sve ubijene u borbama, kao što su graničari.

16.00 Kličko: Potrebna je nova "gvozdena zavesa" prema Rusiji

Foto: printscreen

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko zahteva da se ponovo uspostavi "gvozdena zavesa" prema Rusiji, i to ne novim zidom, već zabranom ulaska za državljane Rusije koji žele da se odmaraju na zapadu.
Kličko je, za dnevnik „Bild", kazao da ne može da podnese da Rusi uživaju u Evropi, na odmoru na plaži, dok ruski vojnici ubijaju Ukrajince.
"Neophodno je ponovo uspostaviti ''gvozdenu zavesu''. Rusija svakog dana pokazuje da je zemlja diktature, a više od 70 odsto Rusa podržava Vladimira Putina", kazao je on.
Kličko naglašava da, dok Ukrajinci umiru, Rusi uživaju u životu u Evropi, i traži uvođenje sankcija kroz zabranu ulaska.
On kaže da većina Rusa, koji provode letnje mesece u Evropi, ne podržavaju evropske vrendosti.
Zemlje poput Poljske, Letonije, Finske i Danske već zahtevaju zabranu davanja viza za ruske državljane, o čemu će se u EU raspravljati krajem meseca.
Međutim, Nemačka je striktno protiv takvog delovanja.
"Kancelar Olaf Šolc nije za takvu generalnu zabranu", poručeno je iz pres-službe vlade i dodaju da ima razumevanje za debatu.

15.30 Gatilov odbacio mogućnost mirovnih pregovora sa Ukrajinom

Visoki ruski diplomata Genadij Gatilov, stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi, odbacio je mogućnost da može da dođe do rešenja rata u Ukrajini kroz pregovore i upozorio da bi sukob mogao da se pretvori u dugotrajni rat.
U intervjuu za "Fajnenšl tajms", Gatilov je rekao da neće biti direktnih susreta između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog, preneo je "BBC".
Gatilov tvrdi da su Kijev i Moskva bili "veoma blizu" dogovoru da se okonča konflikt u aprilu, a onda je optužio Zapad da produžavaju sukob "do poslednjeg Ukrajinca".
"Što duže traje ovaj sukob, biće sve teže doći do diplomatskog rešenja", kazao je on.
Gatilov je pohvalio napore turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana što se maksimalno trudi da omogući dijalog između Rusije i Ukrajine.

14.54 - Objavljen video snimak samo nekoliko minita nakon udara

Na društvenim mrežama su objavljeni snimci zabeleženi nekoliko minuta nakon udara Oružanih snaga Ukrajine na nuklearku Zaporožje u Energodaru.

 

14.39 - Ukrajinske snage granatirale su Antonovski most u Hersonu

 

 

 

14.11 - Borelj izjavio da ne podržava ideju potpune zabrane izdavanja viza građanima Rusije

„To je protivrečan predlog. Neke zemlje su već preduzele određene mere, dok druge ne planiraju da ih podrže. Mislim da nije dobra ideja da se svim Rusima zabrani ulazak u EU. Trebalo bi da delujemo selektivnije“, rekao je on nastupajući na međunarodnoj konferenciji u španskom gradu Santander.


Po njegovom mišljenju, velikim ruskim biznismenima ne bi trebalo dozvoliti ulazak u EU, ali postoji veliki broj Rusa koji žele da napuste zemlju i dodao da EU ne bi trebalo da im zatvara vrata.

Foto: Beta

Žozep Borelj

U poslednje vreme su predstavnici niza zapadnih zemalja pozvali da se zabrani izdavanje viza Rusima, međutim, nije bilo jedinstvenog stava po ovom pitanju.

U Kremlju su izjavili da se nadaju da će EU trezveno razmišljati na temu izdavanja šengenskih viza i dodali, da u slučaju da se Rusima zabrani izdavanje viza da će Rusija odreagovati krajnje negativno i preduzeti kontramere.

 

12.38 - PVO opet aktivirana u Hersonu!

PVO opet aktivirana u Hersonu. Prema preliminarnim informacijama, najmanje 10 raketa je ispaljeno sa ukrajinske strane u pravcu Antonovskog mosta, koji povezuje dve obale Dnjepra.

12.28 - Jutarnji brifing Ministarstva odbrane Rusije:


- Ruske Vazdušno-komsičke snage pogodile su komandni centar 102. Brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti. Tom prilikom poginulo je 30 ekstremista.


- Avijacija, raketne snage i artiljerija pogodili su osam komandnih centara ukrajinske vojske;
- Više od 50 ekstremista 28. Mehanizovane brigade ukrajinske vojske poginulo je u napadu ruskih snaga u Nikolajevskoj oblasti;

- Ruska vojska je uništila dva sistema "Grad" u Donbasu;

- U području Zajceva, Artjomovska i Jakovljenke, Donjecka Narodna Republika, poginulo je oko 100 ekstremista, dok su uništena dva tenka i 15 vozila;

- U Harkovskoj oblasti uništen je radar za navođenje S-300, a u DNR kompleks "Buk 1".
 

 

11.29 - Nova pomoć Poljske Ukrajini

Poljska je pružila pomoć Ukrajini u visini od 3,7 milijardi dolara, saopštio je portparol poljske vlade Mihail Dvorčik.

 

11.00 - Pušilin: Sve spremno za suđenje pripadnicima Azova

 Lider samoproglašne Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je danas da se priprema za prvu fazu suđenja ratnim zločincima privodi kraju, a u pitanju je 80 slučajeva zločina koji su počinili pripadnici nacionalističkog bataljona Azov.

"Pripreme za tribunal, za prvu fazu privode se kraju. Istražna tela rade, a pitanje datuma kada će se održati prvo suđenje u tribunalu u Marijupolju zavisi upravo od istražitelja. U ovom trenutku možemo da kažemo da postoji materijal za 80 slučajeva zločina koje je počinio Azov", rekao je Pušilin za "Rosija-24", prenosi TAS S.

Foto: AP/Photo

Azovci

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je ranije da će, ako dođe do suđenja ukrajinskim vojnicima koje su ruske snage zarobile u Marijupolju, bilo kakvi pregovori s Rusijom postati nemogući. Dodao je da Ukrajina neće tolerisati, kako je naveo, "maltretiranje ljudi za koje se može reći samo da su heroji svoje domovine, kao i da su branili slobodu svog naroda od osvajača".

 

10.56 - Dva broda napustila luke u Ukrajini

Dva broda sa poljoprivrednim proizvodima napustila su ukrajinske luke u okviru „prehrambenog sporazuma“, objavilo je tursko Ministarstvo odbrane na Tviteru.


"Izvoz žita iz ukrajinskih luka ide po planu, nalazi se pod kontrolom Zajedničkog koordinacionog centra. Danas su još dva broda isplovila iz ukrajinskih luka", navodi se u tviteru.

Ranije je bilo saopšteno da je Zajednički koordinacioni centar dozvolio da iz Černomorska isplovi brod „Veliki Arsenal“ koji će u Egipat dopremiti 25.500 tona pšenice, kao i brod „Maranta“ koji plovi ka Grčkoj sa 5.300 tona kukuruza.

 

10.10 - Austrijski MSP: Sankcije ostaju i deluju

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije povodom izjava pojedinih visokih političara u zemlji koji traže ukidanje sankcija protiv Rusije i koji dovode u pitanje njihovu delotvornost poručilo je da sankcije deluju i potrebne su kako bi se suprostavili protivpravnoj ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Ko sankcije dovodi u pitanje igra na ruku Moskve, upozorava i stranka NEOS. Guverner austrijske pokrajine Tomas Štelcer, političar iz redova vladajuće Narodne partije Austrije (OVP), zatražio je da se ponovo analizira svrsishodnost i delotvornost sankcija.

Foto: Pixabay

On je dobio podršku lidera OVP u pokrajini Tirol Antona Matlea. Ministarstvo ukazuje da su sankcije "fleksibilni" instrument koji može u svako doba biti prilagođen.

"Sankcije deluju, svakog dana sve više. Privreda Rusije će ove godine pasti za šest odsto, a neke prognoze tvrde i do deset procenata. Za privredu EU se očekuje privredni rast od oko 2,7 odsto", navodi Ministarstvo.

Zvaničan Beč ističe da je potreban svetski poredak zasnovan na pravilima, a ne zakon džungle, prema kojem snažniji može da uzme šta god želi.

Foto: AP/Tanjug

"Nećemo i ne može dozvoliti kada neko u 21. veku pokušava da sa tenkovima i raketama želi da stvori činjenice i pomera granice. Vladimir Putin želi da nas pluralističke otvorene demokratije razjedini, da nemamo više želju da mu pokazujemo "crvenu liniju". Najveća snaga EU je jedinstvo, koje moramo da sačuvamo", poručuje ministarstvo.

 

09.19 - Eksplozije u Odesi, javljaju lokalni mediji


Navodno, granatiran je most u Zatoki.

 

08.47 - Gradonačelnik: Raketiran infarstruktirni objekat u Harkovu

Ruske snage su noćas izvele raketni napad na infrastrukturni objekat u Harkovu, saopštio je gradonačelnik Igor Terehov. Napadnut je objekat u Kijevskoj oblasti, iz pravca Belgoroda, prenosi Ukrinform. Prema rečima Terehova, uništena je dvospratnica, došlo je do manjeg požara, a nema informacija o žrtvama.

 

08.23 - Specijalna operacija 21. avgust

 

 

 

08.01 - Erdogan planira da razgovara sa Putinom

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan planira ove nedelje da razgovora telefonom sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, saopštio je Sputnjiku diplomatski izvor.


Kako se očekuje, razgovaraće se o Zaporoškoj nuklearnoj centrali i ukrajinskoj krizi.
"Turska nastavlja da igra svoju poštenu posredničku ulogu u ovom sukobu, jer je jedina zemlja koja ima poverenje obe strane", saopštio je neimenovani izvor.

07.57 - Ukrajinske trupe granatirale Donjeck




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 1 godinu

Oni pričaju o međunarodnom pravu i zakonu džungle? Priznaju KiM kao suverenu državu i ne pridržavaju se međunarodnog prava a ovamo bi da sole pamet. Putine zavrni im i gas i naftu pa neka se puše!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija