• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SD/Mediji

23.08.2022

10:00

NI CNN NEĆE VIŠE DA ĆUTI O RATU U UKRAJINI, OTKRIO ČEGA SE EVROPA NAJVIŠE PLAŠI! Putin je dobro izračunao, vreme ne ide u prilog Zapadu!

Fotoilustracija/AP/Reuters

Vesti

NI CNN NEĆE VIŠE DA ĆUTI O RATU U UKRAJINI, OTKRIO ČEGA SE EVROPA NAJVIŠE PLAŠI! Putin je dobro izračunao, vreme ne ide u prilog Zapadu!

Podeli vest

Konsenzus Evropske unije o podršci Ukrajini, zbog problema sa isporukama energetskih resursa, mogao bi uskoro biti srušen, navodi američka televizija Si-En-En pozivajucěi se na evropske zvaničnike i predstavnike NATO-a.

S obzirom na to da je vecě prošlo pola godine od početka krize u Ukrajini, zvaničnici po celoj Evropi su zabrinuti da konsenzus može biti uništen kada na kontinentu bude nastupila surova zima, propracěena rastom cena prehrambenih proizvoda, nedostatkom energetskih resursa za grejanje i realnim mogucěnostima recesije, navodi Si-En-En. Američka televizija konstatuje da evropski zvaničnici i diplomate svakog dana razmišljaju o krizi koja cěe nastupiti u grejnoj sezoni.

- U Evropskoj uniji cěe sve biti veoma teško i zato moramo da se pridržavamo našeg obecěanja da Rusiju odsečemo od bilo kakvih prihoda od gasa i drugih izvora - rekao je evropski diplomata. Drugi problem su isporuke naoružanja Kijevu. Zapad, smatra Si-En-En, pokušava da reši dugoročan problem pomocěu kratkoročnih mera, što dovodi do toga da se ne može pratiti "određeni kraj" konflikta.

- U početku je reakcija Zapada bila jača nego što je Rusija očekivala. S političkog gledišta bilo je veoma lako okupiti se oko Ukrajine i opravdati donaciju oružja i sredstava. Tokom vremena su tipovi oružja koje mi šaljemo postali složeniji, kao i priprema koja je neophodna za njihovu efikasnu primenu. Dobra vest je to što oružje pomaže Ukrajincima da izdrže. Loše je to da što duže rat bude trajao, to cěe biti sve manje isporuka oružja od kojih cěe teže biti da se odustane - rekao je predstavnik NATO-a. Televizija navodi da je svet vecě umoran od sukoba koji ulazi u fazu stagnacije.Foto: Profimedia

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Putin polako, ali sigirno ostvaruje ciljeve u Ukrajini, Amerika može samo da gleda

- U februaru je bilo lako pridružiti se onima koji su protiv predsednika Rusije Vladimira Putina. Sada se rat nalazi u dosadnoj fazi u smislu strategije. Manje osvajanja na dnevnom nivou i gubitaka i manje mogucěnosti za fotografije - naveo je predstavnik NATO-a.

S obzirom na to da Evropi preti energetska kriza lideri EU teško mogu da opravdaju troškove u vidu novca i energije, a u cilju podrške dalekoj zemlji, zaključuje Si-En-En.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija