• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.08.2022

21:21

MEĐUNARODNA IZOLACIJA JE BILA GREŠKA, SADA DVA NAJVEĆA NEPRIJATELJA AMERIKE JOŠ VIŠE SARAĐUJU! Novi saveznik Rusije uznemirio američke zvaničnike!

Vesti

MEĐUNARODNA IZOLACIJA JE BILA GREŠKA, SADA DVA NAJVEĆA NEPRIJATELJA AMERIKE JOŠ VIŠE SARAĐUJU! Novi saveznik Rusije uznemirio američke zvaničnike!

Podeli vest

"Međunarodna izolacija" je podstakla "dva čvrsta protivnika Amerike", Rusiju i Iran, da prošire trgovinsku i vojnu saradnju, što je alarmantno u Sjedinjenim Državama, rekao je Benoa Fokon, kolumnista Volstrit žurnala

On je podsetio da je Iran u julu postao najveći svetski kupac ruske pšenice.

Zauzvrat, Rusija je nedavno lansirala iranski satelit u svemir, što je bio "redak uspeh za svemirski program Teherana“, nastavio je novinar.

Dve države dele protivljenje svetskom poretku koji predvode SAD, i obe pate od teških američkih sankcija. Ali sve do ove godine, njihov odnos je bio pogoršan suprotstavljenim agendama u Siriji, istorijskom sumnjom Irana u stranu intervenciju i istorijskom ulogom Rusije kao dominantne sile u Centralnoj Aziji i na Kavkazu.

- Tešnje savezništvo između Rusije i Irana pomoglo bi obema zemljama da ublaže uticaj zapadnih sankcija pronalaženjem novih tržišta za svoje proizvode i jačanjem vojne saradnje - piše Fokon.

Prema njegovom mišljenju, Iran može da podeli sa Rusijom dugogodišnje iskustvo u zaobilaženju spoljnih sankcija, dok je Moskva "izgleda da je dala prednost Iranu u pogledu izvoza poljoprivrednih proizvoda koja ima strah od nestašice hrane".

- Proširenje vojne saradnje Irana i Rusije uznemirilo je američke zvaničnike - rekao je Fokon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija