• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

03.09.2022

22:40 >> 22:41

RAT 192. DAN! Ukrajinci raskrinkani, a OVO SU DETALJI DESANTNA NA NE ZAPOROŽJE!  Žena iz Donjecka govori o ukrajinskom granatiranju!

AP/Photo

Vesti

RAT 192. DAN! Ukrajinci raskrinkani, a OVO SU DETALJI DESANTNA NA NE ZAPOROŽJE! Žena iz Donjecka govori o ukrajinskom granatiranju!

Podeli vest

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini, 192. dan

22.40 - Ispovest svedoka...

 

20.48 - Žena iz Donjecka govori o ukrajinskom granatiranju!

 

19.52 - Žena ukrajinskog vojnika špijunirala za Ruse, pa...

U Dnjepropetrovskoj oblasti privedena je žena (31) zbog odavanja informacija o položajima jedinica Oružanih snaga ruskim obaveštajnim agencijama. Tajne informacije je dobijala razgovarajući sa svojim suprugom koji je u ukrajinskoj vojsci

18.46 - Razotkriveni detalji desanta Ukrajinaca na NE Zaporožje

Brodovi koji su ukrajinske snage koristili u petak uveče kako bi izveli desant na obalu i potom zauzeli nuklearnu elektranu Zaporožje bili su strane proizvodnje, izjavio je za Sputnjik borac sa nadimkom „Skif“ koji je učestvovao u odbrani nuklearke.

17.53 - Ukrajinci hteli da predstavnike IAEA uzmu kao taoce


Ukrajinske vlasti, koje su naredile desant kako bi zauzele nuklearnu elektranu Zaporožje, planirali su da uzmu predstavnike Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) kao taoce kako bi potom ucenjivali ceo svet, izjavio je šef saveta administracije Zaporoške oblasti Vladiir Rogov.
Kako je rekao, u slučaju da su uspeli u zauzimanju nuklearke, Ukrajinci bi koristili predstavnike IAEA kao živi štit.


Rogov je dodao i da peti i šesti reaktor, jedini koji rade u nuklearci, trenutno rade na pola svojih kapaciteta, dok je radijacija na nivou cele nuklearke u normali.
 

17.49 - Ukrajina gađala Herson!

17.46 - Ukrajinske snage trpe ogromne gubitke


Oružane snage Rusije su u pravcu Nikolajev-Krivi Rog za dan uništile 23 tenka, 27 borbenih vozila pešadije, 14 drugih oklopnih vozila i devet kamiona sa mitraljezima velikog kalibra. Likvidirano je više od 230 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.


Veliki gubici Ukrajine u pravcu Nikolajev-Krivi Rog doveli su do toga da u bolnicama u Nikolajevu i Nikolajevskoj oblasti nema slobodnih kreveta, kao i do nestašice zaliha krvi i lekova.
 

 

16.18 - Moskva ima informacije da Ukrajina želi...

Kijev je zatražio od turskog proizvođača bespilotnih letelica „Bajraktar“ da opremi dronove uređajem za raspršivanje hemikalija, što predstavlja pretnju za Rusiju, saopštio je načelnik Snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov

14.41 - Zaporožje ponovo isključeno sa mreže nakon granatiranja

Nuklearna elektrana Zaporožje još jednom je isključena sa elektrodistribucione mreže nakon što je pretrpela oštećenja usled granatiranja, saopštile su danas lokalne proruske vlasti grada Energodara.

"Dalekovod Dnjeprovskaja je ponovo pogođen. Nuklearna elektrana sada radi taman toliko da ispuni svoje potrebe", naveo je na Telegramu član regionalne administracije Vladimir Rogov, dodajući da su granate pogodile oblast između dva reaktora, preneo je AP.

Vojno-civilna administracija Energodara je poručila da je obustavljeno snabdevanje strujom na teritoriji koju kontroliše Ukrajina. Lokalna ruska administracija je u petak uveče saopštila da je nuklearka bila pod udarom skoro dva sata i da su je napali Ukrajinci. Kijev i ukrajinska državna kompanija za atomsku energiju Energoatom nisu komentarisali ove optužbe. Nukelarka Zaporožje bila je isključena i u avgustu sa elektrodistribucione mreže.

13.31 - Sprečen još jedan pokušaj Ukrajinaca da zauzmu Zaporošku nuklearku!

11.23 - Medvedev: Nuklearni arsenal najbolja garancija za Rusiju

Nuklearni arsenal je najbolja garancija očuvanja Rusije, poručio je danas zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

Komentarišući ono, što je opisao kao "kolosalan" sovjetski nuklearni arsenal, koji je ostao u Rusiji nakon raspada Sovjetskog Saveza, on je rekao da je to najbolja garancija za očuvanje ruske moći, prenosi TAS S.

"Ceo strateški nuklearni arsenal je tada ostavljen u ovoj zemlji. I mi smo ga čuvali na veoma visokom nivou. I to je najbolja garancija za očuvanje ruske moći“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

09.52 - Donjeck posle jučerašnjeg raketiranja

 

 

09.48 - Izveštaj britanskih obaveštajaca: Rusi pred ključnom odlukom!

09.02 - Američki obaveštajac otkrio kako je Zelenski pokušao da prevari Zapad!

08.15 - Ruska delegacija još bez viza SAD za Generalnu debatu u UN

Rusija je zatražila 56 viza od SAD kako bi se omogućio ulazak u zemlju ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu i njegovoj delegaciji za put u Njujork na godišnji skup svetskih lidera u UN ovog meseca, ali zasad nije dobila nijednu, naveo je ruski izaslanik pri UN Vasilij Nebenzja.

Nebenzja je u pismu generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu naveo da je situacija "alarmantna", jer je Vašington tokom prethodnih meseci konstantno odbijao da izda vize brojnim ruskim delegacijama za događaje u okviru UN, preneo je Rojters.

"Slična situacija je i sa novinarima iz pratnje i članovima posade aviona našeg ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova“, saopštio je Nebenzja u pismu Guterešu, do kojeg je došao TAS S.

07.29 - Raketirana ruska teritorija

Ukrajinske snage su otvorile vatru na selu u Brjanskoj oblasti (teritorija Ruske Federacija). Oštećeni su neki objekti civilne infrastrukture, ali žrtava nema, saopštio je gubernator Aleksandar Bogomaz.

08.00 - Odbijen raketni napad na Energodar

Predstavnici administracije Zaporoške oblasti saopštili su da je tokom noći odbijen raketni napad na Energodar.

Kako su naveli, radi se o planiranim provokacijama ukrajinske strane s ciljem da se zaplaši misija Međunarodne agencije za atomsku energiju i optuži Rusija da je nesposobna da osigura bezbednost u nuklearki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija