• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.09.2022

13:41

VELIKA BRITANIJA DOBILA NOVU PREMIJERKU! Liz Tras izabrana za šefa vlade

Tanjug/AP

Vesti

VELIKA BRITANIJA DOBILA NOVU PREMIJERKU! Liz Tras izabrana za šefa vlade

Podeli vest

Liz Tras izabrana je danas za lidera britanske vladajuće Konzervativne partije, čime je automatski postala novi premijer Velike Britanije

Konzervativci su objavili rezultate unutarpartijskog glasanja za jednog od dva kandidata - bivšeg ministra finansija Rišija Sunaka i aktuelne ministarke spoljnih poslova Liz Tras.

Foto: Tanjug/AP

Liz Tras

Dosadašnji britanski premijer Boris Džonson trebalo bi sutra da preda ostavku kraljici Elizabeti Drugoj, nakon čega će ona zvanično imenovati njegovog naslednika.

Do smene na čelu konzervativaca dolazi nakon što je Džonson 7. jula podneo ostavku.

Prethodno je ostavke podnelo više od 50 ministara i ostalih članova njegove vlade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Velko

pre 1 godinu

"God please help us"!- Boze spasi nas, prvi komentar u novinama !!! Postovani dragi drzavljani Srbije, ovo je univerzalna poruka!Svi smo mi u istom kosu ..............

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija