• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

08.09.2022

07:41

BACALI TAJNE SPISE U ZARĐALO BURE, VIDEO SE ODSJAJ PLAMENA! Iranske diplomate spalile dokumenta pre napuštanja Albanije!

Vesti

BACALI TAJNE SPISE U ZARĐALO BURE, VIDEO SE ODSJAJ PLAMENA! Iranske diplomate spalile dokumenta pre napuštanja Albanije!

Podeli vest

Iranske diplomate spalile su rano jutros u Tirani dokumenta pre nego što su napustile Albaniju koja je odlučila da zamrzne diplomatske odnose sa Teheranom zbog nedavnog sajbernapada

Rojters navodi, pozivajući se na svedoke, da su zaposleni u iranskoj ambasadi bacali dokumenta u zarđalo bure, dok je vatra osvetljavala zidove trospratne zgrade diplomatske misije.

Albanski premijer Edi Rama rekao je juče u video obraćanju da je naložio iranskom diplomatskom osoblju da zatvori ambasadu i napusti zemlju u roku od 24 sata. Rama je rekao da je sajber-napad koji je izveden u julu mogao da dovede do paralisanja javnih služvi, brisanja digitalnih sistema i upada u državne zapise, kao i do krađe vladine elektronske pošte, što bi dovelo do haosa i ugrozilo bezbednost zemlje.

SAD su optužile Iran za napad na Albaniju, članicu NATO i najavile "dalje akcije kako bi Teheran odgovarao za pretnje bezbednosti američkog saveznika". Iran je oštro osudio odluku Albanije da prekine diplomatske odnose sa Teheranom, odbacujući razloge za taj potez kao neosnovane tvrdnje.

Hakerski napad prošlog meseca izazvao je paniku u albanskim javnim službama, čiji su internet servisi bili blokirani danima.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija