• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Glas srpske

13.09.2022

09:53

BRATUNAČKI VATROGASAC SPASIO MIGRANTA DAVLJENJA! Čuo dozivanje upomoć i bez razmišljanja skočio u hladnu Drinu!

Vesti

BRATUNAČKI VATROGASAC SPASIO MIGRANTA DAVLJENJA! Čuo dozivanje upomoć i bez razmišljanja skočio u hladnu Drinu!

Podeli vest

Bratunački vatrogasac Slobodan Ćirković spasio je od smrti migranta iz Pakistana koji se davio u blizini Rajske plaže na Drini

Kada je čuo da čovek, koji se bori za život, zove u pomoć na engleskom nije razmišljao ni sekunda, čamcem se približio do njega, skočio u hladnu vodu i izvukao ga na kopno. Na taj način još jednom je dokazao da humanost i solidarnost ne poznaju veru, niti naciju te da među nama žive heroji koji su u svakom momentu spremni žrtvovati sopstveni, da bi spasili tuđi život.

Ovom tihom heroju u njegovoj humanoj misiji pomogli su prijatelji Jovica Čelanović i Milan Crljenić koji su prošlog petka bili s njim na vikendici. Ćirković priča da je, čim je ugledao čoveka u vodi koji ne zna da pliva, skočio u čamac i pojurio prema njemu.

Do čoveka koji je, kasnije se ispostavilo migrant iz Pakistana, stigao sam u poslednjem minutu. Davio se, možda su i sekundi bili presudni, ali hvala Bogu uspio sam da ga spasim. Pokušao je da prepliva s jedne strane Drine na drugu. Čuo sam vrisak, vidio da je skoro potopljen, samo malo mu je virila glava, ali u posljednjem momentu uspio sam da ga izvadim iz vode – rekao je Ćirković.

Kako sam kaže, ljudski je priteći u pomoć, a ne nemo posmatrati čoveka u nevolji.

Foto: Informer.rs

Pokušao sam i uspio da spasim. Bilo bi žao da se neko utopi. Odreagovao sam tako bez trunke razmišljanja.

Uhvatio sam ga za ruku i izvadio iz vode. Bio je skroz dezorijentisan, nije znao ni šta se desilo, niti gde se nalazi. Bio je tu jedan prijatelj s njim, kasnije su mi mnogo zahvaljivali jer sam mu produžio život – kazao je Ćirković.

Nije ovo prvi put da humani vatrogasac spasava život na brzacima Drine. Ćirković kaže da ni u budućnosti, u slučaju da neko bude u problemu, neće razmišljati ni sekunda.

Pre 15 godina na rukama sam izneo momka iz Drine. I tada se to desilo ispred moje vikendice. Ljudi ne znaju plivati i tako uđu u reku, to je velika opasnost.

Uvek ću to uraditi zbog svoje savesti, žao mi je da se ugasi život – rekao je ovaj humani Bratunčanin.

Ćirković je dobrovoljni davalac krvi, planinar, strastveni plivač, veliki humanista, ribolovac, a za sebe kaže da je na Drini 365 dana i da je ona deo njega.

Voda je moja velika strast. Svake godine idem u Višegrad sa čamcem 60 kilometara u jednom pravcu. Trenirao sam i plivanje, a tri puta sam u Drini prvi doplivao do Časnog krsta na Bogojavljenje – dodaje Ćirković.

Boks

Slobodan Ćirković otac je evropske šampionke u boksu Sare Ćirković koja nastupa za reprezentaciju Srbije.

Kod Sare je boks na prvom mestu, sve ostalo u drugom je planu. Sada je na Kupu nacija u Subotici i 15. septembra ima meč. Posvećena je i veliki profesionalac, zato i niže uspehe i medalje. Ponosan sam na nju što se odlučila za sport, jer je to najbolji i jedini ispravan put – kazao je Ćirković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KOMŠIĆ: Hrvati ne mogu u snage EUFOR-a u BiH!
Balkan

KOMŠIĆ: Hrvati ne mogu u snage EUFOR-a u BiH!

Nakon informacija da bi Vojska Hrvatske mogla da uzme učešće u snagama Eufora u BiH, hrvatski član predsedništva BiH Željko Komšić, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, poručio je da je to neprihvatljivo

13.09.2022

09:49

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija