• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/newsweek.com

18.09.2022

07:00

AKO RUSIJA POVUČE OVAJ POTEZ NATO ĆE UĆI U RAT U UKRAJINI?! Bivši komandant alijanse Stavridis otkrio šta bi mogao da bude okidač za direktan sukob sa Moskvom!

AP/Photo

Vesti

AKO RUSIJA POVUČE OVAJ POTEZ NATO ĆE UĆI U RAT U UKRAJINI?! Bivši komandant alijanse Stavridis otkrio šta bi mogao da bude okidač za direktan sukob sa Moskvom!

Podeli vest

Bivši vrhovni komandant savezničkih snaga NATO Džejms Stavridis rekao je u četvrtak da bi Rusija, ako bi primenila politiku "spaljene zemlje" u Ukrajini, "gotovo sigurno uvukla NATO u borbu"

Stavridisovi komentari usledili su nakon što je Dejli bist izvestio da članovi ruskih državnih medija predlažu radiklane poteze u Ukrajini, piše Njuzvik.

Posebno je odjeknula izjava ruskog vojnog eksperta Igora Korotčenka koji je na državnoj televiziji rekao da Rusija „treba da deluje brzo, oštro i beskompromisno“.

„Pre svega, moramo da pojačamo naše udare na kritičnu infrastrukturu na takav način da Ukrajina, jedan region za drugim, jedan okrug za drugim, uranja u mrak“, rekao je Korotčenko.

Stavridis je reagovao ocenjujući da bi Rusija u tom slučaju „gotovo sigurno uvukla NATO u borbu“.

Retvitujući status kolumnistkinje Dejli bista Džulije Dejvis, Stavridis je napisao:

„Politika 'spaljene zemlje' koja Ukrajinu gura u 'mrak' i takođe je poznata kao 'masovni ratni zločin'. Ovakav način delovanja bi gotovo sigurno uvukao NATO u borbu sa zonom zabranjenog leta. Loša ideja Vladimire."

 

 

NATO je do sada odbijao da uvede zonu zabrane letova iznad Ukrajine, a šef alijanse Jens Stoltenberg izrazio je na početku rata u Ukrajini zabrinutost da bi to moglo dalje da proširi sukob.

„Jedini način da se sprovede zona zabranjenog leta je slanje borbenih aviona NATO-a u ukrajinski vazdušni prostor, a zatim nametanje te zone zabrane letenja obaranjem ruskih aviona“, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, dodajući da bi to moglo rezultirati „nečim što bi moglo da se završi potpunim ratom u Evropi“.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vidosava

pre 1 godinu

Stavridis blefira. Sad nema kapaciteta da vodi veliki konvencionalni rat protiv Rusije na teritoriji Evrope. Takoreći u ruskom dvorištu. Ameri,pre svega, nemaju kapacitete da prebace veći broj vojnika i opreme preko okeana, jer im nedostaju brodovi i avioni za to. A i taj prevoz bi vrebale podmornice... Tako da je ova izjava data u svetlu novembarskih izbora u Sad i da okuraži korisne idiote u Evropi. Pre svega poljake i baltičke naciste.

Slobodan1957

pre 1 godinu

Da mogu oni bi to već odavno uradili , ovako samo laju (kevću).

Vla

pre 1 godinu

Prica bajke, ne bi Amerika usla U Rat pa taman da rusija sravna poljsku i sve balticke zemlje, Zar mislite da je neko popio Previse da zrtvuje svoju drzavu zarad zastite 5000 km dalje nekog naroda

Dario

pre 1 godinu

Sledeći potez Rusije je davanje nuklearne tehnologije Iranu i Vojci Reoublike Donbas.Oni znaju kako da ga iskoriste.. Ili recimo Kubi i drugim zemljama Južne Amerike..

Rade R

pre 1 godinu

Kako naš narod kaže: " plaši mečku rešetom"!

cardak

pre 1 godinu

NATO U UKRAJINI!Pa on je i sad ali kao "dobavljac" a sta mislite sto rUSI razvlace ovaj rat..PA CEKAJU NATO DA kRENE (Nemacka,poljska,francuska .Engleska)I da ih onda u nedelju dana popale jer ce ovi bedni natovci misliti "NECE MENE"-oce i ceka taj vas metak zvanicni a ne kurvanjski iza ledja ukrajinskog naroda! U RUSIJI rastu tenzije trazi se "RAVNANJE UKRAJINE"bez obzira ko je i sta u pitanju.Do nove godine Ukrajina U MRAKU!

Dragan

pre 1 godinu

Ajde da i to vidimo....(ulazak NATO). Onda ćemo svi videti pravu moć Ruske Armije.

Pera

pre 1 godinu

Tebi bi bilo bolje da se vratis na Kipar i branis sopstveni narod a ne da jedes hamburgere po americi.

MilanNS

pre 1 godinu

Hahahaha "zabrana leta" na granici Rusije, bas bih to voleo da vidim u praksi..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija