• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.09.2022

17:23

PUTIN IZDAO NAREĐENJE INDUSTRIJAMA: Povećajte proizvodnju oružja!

AP/Tanjug

Vesti

PUTIN IZDAO NAREĐENJE INDUSTRIJAMA: Povećajte proizvodnju oružja!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je naredio nadležnima da pojačaju proizvodnju oružja usred borbi u Ukrajini, osudivši napore SAD da očuvaju svoju globalnu dominaciju

Govoreći dok je primao akreditive od stranih ambasadora u Moskvi, Putin je rekao da se "razvoj multipolarnog sveta suočava sa otporom onih koji pokušavaju da održe hegemoniju u globalnim poslovima i kontrolišu sve - Latinsku Ameriku, Evropu, Aziju i Afriku", preneo je AP.

On je dodao da "hegemon u tome uspeva veoma dugo, ali ni to ne može da traje večno, bez obzira na dešavanja u Ukrajini".

Putin je u više navrata obrazlagao svoju odluku da pošalje trupe u Ukrajinu kao odgovor na navodno zadiranje Zapada u vitalne bezbednosne interese Rusije.

Ruski lider je opisao zapadne sankcije Rusiji zbog njene akcije u Ukrajini kao deo napora SAD i njenih saveznika da ojačaju svoje pozicije, ali je naveo i da su imale povratnu rekaciju po njihove inicijatore, a usput su pogađale i siromašne zemlje.

- Što se tiče Rusije, nećemo odstupiti od našeg suverenog kursa - rekao je Putin.

Govoreći kasnije tokom odvojenog sastanka o vojnoj industriji, on je istakao da je rusko oružje pokazalo visoku efikasnost tokom borbi u Ukrajini i poručio nadležnima da brzo pojaćaju rad vojne industrije.

- Naša oprema se efikasno suprotstavlja zapadnim vrstama oružja - rekao je Putin i dodao da su praktično sve raspoložive zalihe oružja NATO dopremljene da podrže aktuelni režim u Kijevu.

Putin je dodao da Rusija treba da prouči zapadno oružje kako bi poboljšala sopstvene arsenale.

- Možemo i moramo da učimo o tom oružju i svemu što oni imaju i koriste protiv nas da kvalitativno povećamo naš potencijal i unapredimo opremu, naoružanje tamo gde to treba da uradimo - istakao je on.

Putin je rekao i da je naredio da se poveća izdvajanje za novo oružje, kao i da bude ponuđeno više kredita vojnoj industriji i da se odobre dodatna plaćanja njihovim radnicima za povećanje proizvodnje oružja.

- Strukture vojnoindustrijskog kompleksa moraju da isporuče potrebno naoružanje i opremu u najkraćem mogućem roku - poručio je ruski predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija