• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

25.09.2022

14:57

Ujedinjeni Arapski Emirati SNABDEVAĆE NEMAČKU GASOM I DIZELOM!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

Ujedinjeni Arapski Emirati SNABDEVAĆE NEMAČKU GASOM I DIZELOM!

Podeli vest

Ujedinjeni Arapski Emirati dogovorili su sporazum o „energetskoj bezbednosti“ sa Nemačkom o snabdevanju tečnim prirodnim gasom i dizelom

Ujedinjeni Arapski Emirati dogovorili su sporazum o „energetskoj bezbednosti“ sa Nemačkom o snabdevanju tečnim prirodnim gasom i dizelom dok Berlin traži nove izvore energije za zamenu ruskih snabdevanja.


Ministar industrije Emirata Sultan Ahmed Al Džaber nazvao je to „značajnim novim sporazumom“ koji „jača brzo rastuće energetsko partnerstvo između UAE i Nemačke“ dok je potpisivao sporazum, čemu je svedočio kancelar Olaf Šolc, izvestila je državna novinska agencija UAE VAM. 


Šolc boravi u dvodnevnoj poseti regionu Pacifika sa ciljem da obezbedi nove izvore energenata za Nemačku i uspostavi nove saveze protiv Rusije, preneo je AP.

Nemačka pokušava da izbegne uvoz energenata iz Rusije posle njenog napada na Ukrajinu, i traži nove dobavljače da bi izbegla nestašicu goriva u narednim mesecima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vasilije

pre 1 godinu

Samo u nasoj drzavi zasticeni sa zapada mogu bez odgovornosti za nedela ali za sada. Bez trunke srama oni se sepure po Srbiji Istina to nemoze svako.

Pera pravda

pre 1 godinu

UAE kupuju od Rusa pa prodaju Nemcima, ko bi reko da će doći vreme da švaba bude glup, sve za račun globalista.

mihailo

pre 1 godinu

Nema terminala za tecni gas (ima jedan u Italiji), nema dovoljno tankera za prevoz tecnog gasa i nafte. Bas me interesuje kad ce ovaj njihov "plan" da zazivi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija