• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

27.09.2022

20:33

LONDON DIGAO NA NOGE SVET, PUTIN ĆE 30. SEPTEMBRA FORMALNO OBJAVITI, Lugansk, Donjeck, Herson i Zaporožje SU DEO RUSIJE!

AP/Tanjug

Vesti

LONDON DIGAO NA NOGE SVET, PUTIN ĆE 30. SEPTEMBRA FORMALNO OBJAVITI, Lugansk, Donjeck, Herson i Zaporožje SU DEO RUSIJE!

Podeli vest

Britanske obaveštajne službe tvrde da predsednik Rusije Vladimir Putin navodno planira da se u narednim danima obrati ruskom parlamentu zbog pripajanja osvojenih regiona u Ukrajini!

Britansko ministarstvo odbrane je izdalo najnoviji obaveštajni izveštaj o situaciji u ratu u Ukrajini. U njemu se navodi da je predviđeno da se ruski predsednik Vladimir Putin navodno obrati ruskom parlamentu u petak 30. septembra i da "postoji realna verovatnoća da cěe Putin to obraćanje iskoristiti da formalno objavi aneksiju okupiranih regiona Ukrajine".

Ruski lideri se nadaju da će najava "aneksije" okupiranih teritorija biti shvaćena kao uspeh "specijalne vojne operacije" i da će konsolidovati javnu podršku sukobu, navodi se u izveštaju. Takođe, danas je poslednji dan referenduma o priključenju samoproglašene republike Luganske Narodne Republike Rusiji. Prema onome što pišu ruski mediji, Ruska Federacija pripaja ukrajinske regione unutar administrativnih granica. Cela Donjecka oblast, kao i Zaporoška oblast sa gradom Zaporožjem se navodno pripajaju Ruskoj Federaciji.

Ruska državna duma je saopštila da će podržati proces pridruživanja Luganskoj Narodnoj Republici i Donjeckoj Narodnoj Republici Rusiji ukoliko žitelji Donbasa na referendumu izglasaju to. Ova oblast se nalazi pod ruskom kontrolom od pre nekoliko meseci, a Rusija je odmah po zauzimanju postavila svoju administraciju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera pravda

pre 1 godinu

Da vidimo šta će preduzeti, baš me interesuje, možda će ih bombardovati? Ma neeeee, Rusi su suviše jaki, oni bombarduju samo male države.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija