• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.09.2022

21:25

​Predstavnici Zaporoške i Hersonske oblasti, LNR i DNR doputovali u Moskvu! UKRAJINCI NADOMAK LIMANA, MOSKVA ĆUTI! (FOTO/VIDEO)

AP/Tanjug

Vesti

​Predstavnici Zaporoške i Hersonske oblasti, LNR i DNR doputovali u Moskvu! UKRAJINCI NADOMAK LIMANA, MOSKVA ĆUTI! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, dan 218.

21.21 - Predstavnici Zaporoške i Hersonske oblasti, Luganske i Donjecke Narodne Republike doputovali u Moskvu kako bi učestvovali na ceremoniji potpisivanja sporazuma o pristupanju regiona Ruskoj Federaciji, saopštio je predsednik pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

„Upravo su na moskovski aerodrom sletele delegacije LNR, DNR, Zaporoške i Hersonske oblasti. Predstavnici oslobođenih teritorija, među kojima su članovi vlade, poslanici, ratni dopisnici, članovi omladinskih organizacija, boračkih i sindikalnih organizacija, javne i političke ličnosti, učestvovaće sutra na svečanoj ceremoniji potpisivanja sporazuma o ulasku novih teritorija u sastav Rusije“, napisao je Rogov na svom Telegram kanalu.

Događaj će biti održan u petak, u 14.00.

U DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti održani su referendumi o ujedinjenju sa Rusijom. Stanovnici regiona su većinom glasova podržali ovu odluku.

 

21.10 - Američki Senat usvojio predlog zakona: Ukrajini još 12,4 milijardi dolara


Američki Senat je većinom glasova usvojio predlog zakona o nastavku finansiranja do 16. decembra 2022. godine, koji uključuje izdvajanje 12,4 milijarde dolara dodatne pomoći Ukrajini.


Inicijativu je podržalo više od 60 zakonodavaca, što je dovoljno za njeno odobrenje, ali se proces glasanja nastavlja. Predlog zakona, koji uključuje privremeno finansiranje vladinih programa, mora da odobri Kongres pre isteka tekuće radne nedelje. Nakon glasanja u Senatu dokument će razmatrati i Predstavnički dom SAD.


U slučaju da dokument odobre obe palate Kongresa, on će biti poslat na potpis predsedniku SAD Džozefu Bjadenu.


Predlog zakona o izdvajanju 12,4 milijardi dolara pomoći Ukrajini podrazumeva ekonomsku podršku radu ukrajinske vlade, sredstva za vojnu pomoć, za misije američkih vojnika u Evropi i drugo.

 

20.28 - Gutereš: Ne može biti prihvaćeno!

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je da ne može biti prihvaćeno ujedinjenje DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti sa Rusijom – po njegovom mišljenju, referendumi se ne mogu smatrati pravim izrazom narodne volje, jer su održani van pravnog okvira Ukrajine i na teritoriji pod kontrolom Rusije.

Foto: Tanjug/AP

Gutereš i Zelenski


On je napomenuo da je svaka aneksija teritorije neke države kršenje Povelje UN i međunarodnog prava. Prema njegovim rečima, Rusija, kao jedna od pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN, snosi posebnu odgovornost za poštovanje Povelje UN.


„Svaka odluka o priključenju Donjecke, Luganske, Hersonske i Zaporoške oblasti Ukrajine neće imati pravnu snagu i zaslužuje osudu“, naglasio je generalni sekretar.

 

20.27 - EU Šalje pomoć Ukrajini

Evropska unija planira da u oktobru pošalje Ukrajini prvi deo tranše od pet milijardi dolara finansijske pomoći, izjavio je potpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis.

„Razmotrio sam sa premijerom Ukrajine Denisom Šmigaljom situaciju u Ukrajini, uključujući i snabdevanje energijom, izvoz žita, kao i integraciju Ukrajine u jedinstveno tržište Evropske unije. Završavamo planove na temu sledećeg dela makrofinansijske pomoći od pet milijardi evra u ukupnom iznosu od devet milijardi evra. Isplata se očekuje u prvoj polovini oktobra“, napisao je Dombrovskis na Tviteru.

 

20.15 Ukrajinske snage se približavaju Limanu
 
Ukrajinske snage nastavljaju da se približavaju Limanu u Donjecku, rekao je Aleksandar Petrikin.
- Železnički čvor je krajem maja pao u ruke ruskih snaga i njihovih savezničkih milicija, ali je situacija postala teška za snage koje pokušavaju da zadrže teritoriju - rekao je Aleksandar Petrikin,nnačelnik gradske administracije. .

20.00 (VIDEO) Vatreni obračun ruskog i ukrajinskog oklopa 

 

 

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak borbe tenkova Korpusa marinaca Pacifičke flote i Oružanih snaga Ukrajine tokom borbi u Ukrajini.
Posada ruskog tenka uništila je ukrajinski tenk direktnom vatrom u borbi u pokretu.
Prema ruskom vojnom resoru, uz pomoć dronova u šumskom pojasu pronađena su ukrajinska vojna vozila.
Ukrajinske snage su odmah napadnute sa dva tenka T-80BV i BMP-3. Tokom borbi, ruski tenk je direktnom vatrom pogodio ukrajinsko borbeno vozilo.

19.45 Zaharova: Kijev tokom referenduma usaglašavao napade s američkom vojnom komandom

Kijev je tokom referenduma usaglašavao napade iz višecevnih raketnih bacača HIMARS na teritoriju Donbasa, Zaporoške i Hersonske oblasti s američkom vojnom komandom, izjavila je portparol Ministarstva odbrane Rusije Marija Zaharova.
- Kijevski režim je upotrebljavao američke višecevne raketne sisteme HIMARSkoji su isporučeni Kkrajini, a izbor ciljeva Oružane snage Ukrajine su usaglašavale s američkom vojskom, odnosno američkom vojnom komandom - rekla je Zaharova novinarima.
Ona je dodala da su, sudeći prema svemu, predstavnici američke vojne komande na sebe preuzeli realno upravljanje sistemima HIMARS.
Prema njenim rečima, Vašington je praktično postao strana u sukobu u Ukrajini.
- Vašington je ponovo pokazao koliko je izgubio vezu sa stvarnošću, postavši praktično učesnik u sukobu. Novi dokaz za to je postizanje preliminarnog dogovora ovih dana u Kongresu SAD o dodeljivanju novog paketa pomoći kijevskom režimu u vrednosti od gotovo 12 milijardi dolara.

19.30 Snimak ruskog helikoptera Ka-52 

 

 

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimke helikoptera Ka-52 ("Aligator") koji raketiraju utvrđena uporišta i oklopna vozila ukrajinskih jedinica.
Rusi likvidirali 80 plaćenika
Ruska avijacija likvidirala je 80 plaćenika „Legije stranaca" u oblasti oko mesta Nikolajevka u DNR, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Ministarstvo je takođe saopštilo da su ruske snage u Dnjepropetrovskoj oblasti uništili bateriju višecevnih bacača raketa „himars" američke proizvodnje.
U saopštenju se navodi je u Nikolajevskoj oblasti uništen radar u sklopu sistema S-300 ukrajinske vojske, kao i da je na području Nove Kahovke i Hersona uništeno 17 projektila „himars" i jedna raketa „harm".
Uništeni su komandni centri 53. mehanizovane brigade ukrajinske vojske u DNR i 14. mehanizovane brigade u Harkovskoj oblasti.
U udaru na uporište 2. bataljona 92. mehanizovane brigade kod Kupjanska (Harkovska oblast) likvidirano je više od 70 pripadnika ukrajinskih snaga.

19.00 Zastrašujuća pretnja Poljske

Poljski ministar spoljnih poslova Zbignjev Rau nije isključio mogućnost učešća snaga NATO-a u borbenim dejstima u Ukrajini ako se tamo upotrebi nuklearno oružje, uprkos tome što su ruske vlasti više puta govorile da zemlje NATO-a već de fakto učestvuju u sukobu u Ukrajini.
Ako bi došlo do upotrebe nuklearnog oružja, onda bi istovremeno došlo do kršenja konsenzusa članica Saveta bezbednosti. Govorim o stalnim članicama Saveta bezbednosti. A sve te zemlje imaju nuklearno oružje", rekao je Rau u intervjuu za radio-stanicu „RMF FM".
Prema njegovim rečima, do sada niko nije razmatrao mogućnost upotrebe nuklearnog oružja.
- U takvoj situaciji odgovor zemalja NATO-a bi verovatno bio isti kao je to izneo predsednik Saveta za nacionalnu bezbednost SAD DŽejk Saliven. To bi dovelo do nenuklearnog odgovora na teritoriji Ukrajine - objasnio je on.
Poljski ministar je objasnio da ne isključuje mogućnost direktnog ulaska snaga NATO-a na teritoriju Ukrajine.
- Da li je DŽejk Saliven mislio na to? To se ne može isključiti, ali se mora reći i da to ne bi bila neophodna procedura, jer se može koristiti konvencionalno naoružanje, na primer, avijacija, odgovarajuće rakete, i to ne obavezno sa teritorije Ukrajine - istakao je on.

18.30 Potpisivanje sporazuma o priključenju novih teritorija rusiji sutra u Kremlju! 

Ceremonija potpisivanja sporazuma o priključenju novih teritorija Rusiji biće održana u petak u Kremlju, a u njoj će učestvovati predsednik Vladimir Putin, rekao je njegov portparol Dmitrij Peskov.
- Sutra u 15 časova u Velikoj kremaljskoj palati, u sali Svetog Đorđa, biće održana ceremonija potpisivanja sporazuma o ulasku novih teritorija u sastav Ruske Federacije. Na ovom događaju biće opsežan govor predsednika Putina - rekao je Peskov.
On je napomenuo da ovo nije predsedničko obraćanje Saveznoj skupštini, već drugačiji format.
- Obraćanje predsednika će biti naknadno, o tome ćemo vas blagovremeno obavestiti - dodao je Peskov.

17.13 - Američki major optužen da je davao podatke Rusima

Protiv bivšeg američkog majora Džejmija Lija Henrija i njegove supruge anesteziologa podignuta je optužnica zbog sumnje da su odavali izuzetno poverljive zdravstvene podatke Rusiji o vojnim pacijentima, saopštilo je danas ministarstvo pravde SAD.

Henri, bivši major, koji je takođe doktor u Fort Bragu u američkoj državi Severna Karolina i njegova supruga Ana Gabrijelijan optuženi su pred saveznim sudom u Merilendu za zaveru i nezakonito otkrivanje informacija, preneo je Rojters.

U optužnici se navodi da je zavera počela nakon što je Rusija napala Ukrajinu 24. februara.

Tužilaštvo tvrdi da je bračni par želeo da pomogne ruskoj vladi tako što im je davao "uvid u medicinsko stanje pojedinaca povezanih sa američkom vladom i vojskom".

Njih dvoje su se sreli sa osobom za koju su verovali da je ruski zvaničnik, ali je to ustvari bio tajni agent FBI, navodi se u optužnici.

 

18.10 - Rusija: Mobilisani idu na ove teritorije...

Mobilisana lica i dobrovoljci će nakon prolaska borbene koordinacije biti poslati u zonu specijalne vojne operacije gde će kontrolisati i braniti oslobođene teritorije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije

18.00 - Putin: Zapad sprovodeći svoju politiku stvara sve više problema

"Držeći se čvrsto za prošlost i pokušavajući da sprovede diktatorsku politiku u svim sferama, od međunarodnih odnosa i ekonomije, do kulture i sporta, ovakav kolektivni Zapad stvara sve više problema i kriza. Nameću pritisak onim zemljama koje žele da idu suverenim putem razvoja", rekao je ruski lider na sastanku sa šefovima obaveštajnih služba Zajednice nezavisnih država (ZND), preneo je TAS S.

Putin je naveo da je Zapad spreman da svaku državu "gurne pod autobus" i pretvori je u tlo pogodno za krize, da izazove obojene revolucije i masakr.

"Jureći svoje cilejve, naši geopolitički neprijatelji, naši oponenti kako ih odnedavno zovemo, spremni su da svakoga ''gurnu pod autobus'', bilo koju zemlju, kako bi stvorili pogodno tle za krize, da izazovu obojene revolucije i iniciraju masakr. To smo videli mnogo puta", naglasio je Putin.

Putin ističe da se jednopolarna hegemonija neumoljivo raspada i da se uspostavlja pravedniji svetski postupak, ali da se Zapad ne miri sa time.

"Svedoci smo teškog procesa formiranja poštenijeg svetskog poretka. Prate ga dobro poznati tinjajući problemi. Jednopolarna hegemonija se neumoljivo raspada i to je realnost koju Zapad ne želi da prihvati. Odatle sve proizilazi", ocenio je ruski predsednik.

On je dodao da su u aktuelnim okolnostima spoljna bezbednost i unutrašnja stabilnost najvažniji za razvoj članica Zajednice nezavisnih država.

 

17.46 - Zelenski sazvao hitan sastanak saveta bezbednosti!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sazvao je za sutra hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine

16.35 - Zelenski upozorio!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio je danas Rusiju da sledi "veoma oštar" odgovor Kijeva ukoliko Moskva pripoji četiri ukrajinska regiona nakon održanih referenduma na tim teritorijama

15.56 - Rusija izdvaja veliki ovac za oslobođene teritorije u Donbasu

Više tri milijarde i 300 miliona rubalja biće izdvojeno za projekte podrške građana na oslobođenim teritorijama iuDonbasu, saopštio je prvi zamenik rukovodioca administracije predsednika Rusije Sergej Kirijenko.

 

15.00 - Napad dronom na Zaporošku NE

Na teritoriju Zaporoške nuklearke bačen je dron, ali reaktor nije oštećen, požar koji je nastao je ugašen, saopštio je šef administracije Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.

On je dodao da napad ne predstavlja veliku opasnost sa stanovišta nuklearne pretnje.

14.25 -  U Moskvi se već slavi ujedinjenje

U Moskvi, u blizini Crvenog trga, pojavili su se video bimovi sa natpisom: "Donjeck, Lugansk, Herson, Zaporožje – Rusija".

Video bimovi se postavljaju uoči potpisivanja sporazuma o prijemu novih teritorija u sastav Rusije.

 

 

13.50 - Ka-52 u akciji

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimke helikoptera Ka-52 koji raketiraju utvrđena uporišta i oklopna vozila ukrajinskih jedinica.

 

 

13.10 - Poljski ministar preti: NATO bi mogao direktno da učestvuje u borbenim dejstvima u Ukrajini

12.50 - Rusi likvidirali 80 plaćenika

Ruska avijacija likvidirala je 80 plaćenika „Legije stranaca“ u oblasti oko mesta Nikolajevka u DNR, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je takođe saopštilo da su ruske snage u Dnjepropetrovskoj oblasti uništili bateriju višecevnih bacača raketa „himars“ američke proizvodnje.

U saopštenju se navodi je u Nikolajevskoj oblasti uništen radar u sklopu sistema S-300 ukrajinske vojske, kao i da je na području Nove Kahovke i Hersona uništeno 17 projektila „himars“ i jedna raketa „harm“.

Uništeni su komandni centri 53. mehanizovane brigade ukrajinske vojske u DNR i 14. mehanizovane brigade u Harkovskoj oblasti.

U udaru na uporište 2. bataljona 92. mehanizovane brigade kod Kupjanska (Harkovska oblast) likvidirano je više od 70 pripadnika ukrajinskih snaga.

12.30 - PUTIN SUTRA POTPISUJE UKAZ O PRISTUPANJU NOVIH REGIONA RUSIJI

12.00 - Ukrajinske snage napadaju gasovod

Ukrajinske snage izvele su napad na gasovod u Hersonskoj oblasti. Bez gasa je ostala Nova Kahovka, saopštile su lokalne vlasti.

10.15 - Oko trideset ljudi poginulo u ukrajinskom granatiranju izbegličke kolone

Tridesetak ljudi je poginulo prilikom ukrajinskog granatiranja kolone izbeglica u Harkovskoj oblasti, rekao je za Sputnjik šef Predstavništva Luganske Narodne Republike u Rusiji Rodion Mirošnik.

Prema njegovim rečima, hitne službe ne mogu da iznesu tela poginulih u izbegličkoj koloni zbog neprekidnog ukrajinskog granatiranja.

Mirošnik je dodao da je priliv izbeglica iz Harkovske oblasti ka Rusiji poslednjih dana porastao.

- Nakon što su počela aktivna borbena dejstva na teritoriji Harkovske oblasti, povećao se broj ljudi koji ili idu ka Belgorodskoj oblasti Rusije, ili idu preko naše teritorije - rekao je Mirošnik za televizijski kanal „Rusija 24“.

9.33 - Lideri oslobođenih teritorija planiraju sastanak sa Putinom

Lideri DNR, LNR i oslobođenih teritorija planiraju da se sastanu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, saopštio je zamenik šefa administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov, ali nije naveo više detalja.

- Mi ćemo već otići odavde kao punopravni subjekti Ruske Federacije - dodao je on.

Stremousov je u sredu uveče na svom kanalu na Telegramu saopštio da su rukovodstva Zaporoške i Hersonske oblasti, DNR i LNR odletela u Moskvu na donošenje istorijske odluke.

9.10 - Ukrajinske snage pucale na izbeglice?

Ukrajinske trupe pucale su na kolonu izbeglica u Harkovskoj oblasti, povređena su deca, saopštilo je za Sputnjik Ministarstvo zdravlja Luganske Narodne Republike.

- Ukupno sedam osoba, od kojih dvoje dece - precizirali su u Ministarstvu. Ranjeni su evakuisani u LNR.

9.05 - LNR o gubicima ukrajinske vojske

Ukrajinska vojska je u protekla 24 sata izgubila do 50 ljudi, tri tenka, pet oklopnih transportera i jedno vatreno uporište, saopštila je Narodna milicija LNR.

- U protekla 24 sata tokom aktivnih ofanzivnih dejstava odredi Narodne milicije LNR pritivnik je pretrpeo velike gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici. Likvidirano je do 50 vojnika, a uništena su i tri tenka, pet oklopnih transportera, jedno vatreno uporište i 11 jedinica specijalne automobilske tehnike - navedeno je u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu.

8.56 - Propao predlog EU za osmi paket sankcija Rusiji

8.40 - Napad na Novu Kahovku

Ukrajinske trupe izvele su raketni napad na Novu Kahovku, aktivirana je PVO. U vazduhu je odjeknulo osam eksplozija, saopštila je gradska uprava.

8.20 - Svetska banka stavila je na raspolaganje Ukrajini 11 milijardi dolara

- Oko 11 milijardi dolara već je stavljeno Kijevu na raspolaganje kroz naše projekte i trast fondove - rekao je šef SB Dejvid Malpas.

Kako je dodao, SB je kroz različite kanale „mobilisao“ ukupno 13 milijardi dolara pomoći Ukrajini.

8.00 - Predlog EU za osmi paket sankcija Rusiji

Evropska unija planira da uvede zabranu uvoza iz Rusije za neke proizvode od čelika, kao i zabranu izvoza u Rusiju nekih poluprovodnika, piše „Politiko“ na osnovu predloga EK za novi sankcioni paket protiv Moskve.

Takođe, u Briselu nameravaju da uvedu sankcije kompaniji „Alrosa“ i uvedu zabranu uvoza na „neke elemente“ koji se koriste u proizvodnji nakita, konkretno to se odnosi na drago kamenje i plemenite metale.

Plan je i da se uvedu sankcije uvedu protiv filozofa Aleksandra Dugina, pevača Nikolaja Rastorgujeva i predsednika koncerna „Kalašnjikov“ Alana Lušnikova.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj ranije je izjavio da je predložio da se prošire sankcije protiv fizičkih lica i organizacija zbog referenduma u LNR, DNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti.

7.30 - Signal iz moskve o pristupanju LNR Rusiji

LNR bi mogla da uđe u sastav Rusije kao republika i da dobije određena autonomna prava, rekao je za Sputnjik predstavnik republike u Moskvi Rodion Mirošnik.

On je prethodno rekao da LNR treba da uđe u sastav Rusije tokom nedelje i da je odgovarajući sporazum praktično završen.

Mirošnik je dodao da Narodna milicija LNR treba da postane deo ruske vojske posle prisajedinjenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Istina

pre 1 godinu

Ukrajinci isti kao i Hrvati! Pucaju po kolonama izbeglica i nikome ne odgovaraju za te zločine!

Rade

pre 1 godinu

Ukrajinci, veliki junaci, isti kao i Hrvati. Ubijaju nemoćne, stare žene i decu ! ! ! !

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

I ustaše su pucale na kolonu izbeglica - srpskih izbeglica.

Iza ograde

pre 1 godinu

Ah eto kad stvarno nemate nist pozitivno da napisete o rusima onda da bar negativo o Ukraincima..

Laza

pre 1 godinu

Samo se selo Dobriševo nalazi uzmeđu dva kraka ukrajinskih sila koje zauzimanjem tog sela okružuju grad Liman u kojem se nalaze ruske trupe a i vojnici LNR i DNR. Ako padne Liman, velika grupacija ruske vojske u Luganskoj oblasti biće u otsečena od ostalog dela. ( ovo su vesti sa Telegrama, ruskih vojnih blogera) Helikopteri Ka-52 greškom su raketirali položaje ruske vojske zamenivši ih za ukrajinske i pri tome uništili su 4 bmp-2 vozila ( vest greškom objavljena na Sputnjiku.ru) Na obali kod Odese srušen je 1 dron kamikaza iranske proizvodnje ali je drugi pogodio patrolni čamac ukrajinske mornarice i oštetio ga ( twiter, ukrajinska strana) U Hersonu HIMARS projektilima uništena su 2 pancir S1 PVO sistema ( snimak sa ukrajinskog drona, twiter) Uništena su 3 ukrajinska RB-70 VBR-a, češke proizvodnje, kod Bahmuta, protivbaterijskom vatrom sistema "Uragan" ( ukrajinska strana, twiter)

Boka

pre 1 godinu

Ako su amerikanci sa Majdanskom revolucijom "overili" svoj "referendum" znaci da svako tako moze da radi, a ovaj guster kameleon za zelene dolare zna dobro sta prica.

ZELENSKI, JASAN, POSLE REFERENDUMA NEĆE BITI PREGOVORA SA PUTINOM! Rusi napreduju u pravcu Artjomovska, Ruska avijacija eliminisala 300 plaćenika (FOTO/VIDEO)
Planeta

ZELENSKI, JASAN, POSLE REFERENDUMA NEĆE BITI PREGOVORA SA PUTINOM! Rusi napreduju u pravcu Artjomovska, Ruska avijacija eliminisala 300 plaćenika (FOTO/VIDEO)

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, dan 214. U DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti počeo je treći dan referenduma. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nazvao je SAD stranom u sukobu u Ukrajini. Kijev nastavlja provokacije u zoni Zaporoške nuklearke, ukrajinska artiljerija gađala je selo u blizini nuklearne elektrane

25.09.2022

22:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija