• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

01.10.2022

17:22

RUSIJA CRTA NOVU MAPU EVROPE?! Zaharova resetovala Vašington i Berlin: Smešni ste, a šta je sa bombardovanjem Jugoslavije i "nezavisnošću" tzv. Kosova?!

Vesti

RUSIJA CRTA NOVU MAPU EVROPE?! Zaharova resetovala Vašington i Berlin: Smešni ste, a šta je sa bombardovanjem Jugoslavije i "nezavisnošću" tzv. Kosova?!

Podeli vest

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je danas da su smešne izjave koje se plasiraju u evropskim zemljama da je Rusija odlučila da "nacrta novu mapu Evrope"

- A pridike o prekrajanju granica koje se šalju s druge strane okeana pođednako su smešne - izjavila je Zaharova i ukazala da je NATO bombardovanje SR Jugoslavije bilo podrška preoblikovanju granica Srbije i kockanju SAD sa nezavisnošću Kosova, prensi TAS S.

Ona kaže i da je dirnuta tvrdnjama koje stižu sa zapada o tome kako je Rusija odlučila da crta novu mapu Evrope. "Smešno je što se ova ideja izgovara u Nemačkoj koja svoje trenutne granice ima zahvaljujući sličnom crtanju novih granica krajem 1980-ih.

Nije na Berlinu da govori o bilo kakvom preoblikovanju granica s obzirom na strahote (Drugog svetskog rata) koje se pamte i ne smeju biti zaboravljene", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je kao smešne ocenila i izjave koje stižu iz nekih istočnoevropskih zemalja koje su suverenitet stekle tokom poslednjih decenija isključivo kroz preoblikovanje granica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan2019

pre 1 godinu

Smešni su jedino g. Zaharovoj? Ne videh da se iko drugi nasmejao? Neka se osvrne oko sebe, ima mnogo smešnijih prizora, za njenu zabavu.

Spasitelj

pre 1 godinu

Upravo tako. Smešno da smešnije ne može biti. Ti licemeri sa zapada, zajedno sa njihovim kaubojima iz amerike (namerno mala slova), su u zadnjih par decenija, pokrenule na desetine ratova, i u tim ratovima razorila na desetine zemlje i njihove ekonomije prosto rasturile. Da danas upravo gledamo na milione gladnih upravo u tim zemljama, gde je kročila nacistička čizma. Toliko o zapadnim liderima i njihovim demokratijama. Jedino u startu je to prepoznao Mađarski premijer, gospodin Orban, za koga, nažalost, mnogi od naših ljudi, tog genijalnog političara nazivaju diktatorom, a ne shvataju suštinu problema.

Ja

pre 1 godinu

NATO i Rusi su isti. Rusi svoje zlocine ooravdavaju tudjim a vi im klicete. Neverovatno da se vi i dalje kunete u Rusiju koja radi isto sto i NATO. Time opravdavate NATO agresiju na Srbiju i nezavisnost KiM sram vas bilo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija