• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

01.10.2022

21:03

UKRAJINA GUBI NERVE I PORUČUJE NEMAČKOJ: Morate da stavite sve na vojnu kartu i da pošaljete sve sisteme naoružanja, uključujući i glavne tenkove "Leopard"!

AP/Tanjug

Vesti

UKRAJINA GUBI NERVE I PORUČUJE NEMAČKOJ: Morate da stavite sve na vojnu kartu i da pošaljete sve sisteme naoružanja, uključujući i glavne tenkove "Leopard"!

Podeli vest

Nemačka mora da obezbedi Kijevu sve vrste naoružanja za borbu protiv ruske vojske, izjavio je aktuelni ukrajinski ambasador u Nemačkoj Andrej Meljnik

Odgovarajuću izjavu diplomata je dao u intervjuu za Die Velt. Prema rečima Melnika, nemačka vlada treba da pruži vojnu pomoć Oružanim snagama Ukrajine što je pre moguće.

- Savezna vlada mora sve da stavi na vojnu kartu najkasnije sada i bez odlaganja opremi Ukrajinu svim sistemima naoružanja, uključujući glavne borbene tenkove Leopard - rekao je Meljnik.

Foto: AP/Tanjug

Olaf Šolc

U vezi isporuke oružja Ukrajini, nemački kancelar Olaf Šolc ostaje pri stavu da Ukrajina treba da dobija oružje koje može odmah upotrebiti preko drugih zemalja NATO, koje imaju oružje ruske proizvodnje, a da će Nemačka zauzvrat tim državama dati svoje naoružanje u zamenu.

- Nemačka podržava Ukrajinu svom snagom i čini sve kako bi se sprečio direktan konflikt NATO i Rusije - objasnio je on ranije i dodao da to odgovara želji većine Nemaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Ovo sve počinje da liči kao da je Ukrajina svetski hegemon! Pa oni sebi daju za "pravo" da komanduju svakome! Odakle im tolika moć! Sve ovo baš postaje ogavno! Jel oni stvarno misle da je ceo svet glup!? Da ceo svet ne zna ko stoji iza svog ovog cirkusa!

Dragan

pre 1 godinu

Razmišljaju Nemci: Ako Ukrajini damo mnogo oružja na kredit (ništa nije džabe, Rusija je otplatila zadnju ratu ratnog kredita datom SSSR-u tek 1996 godine), a Ukrajina nestane kao država ili se smanji na neku malu siromašnu državu, ko će onda da plati taj kredit. Rusija sigurno neće.

Dragan

pre 1 godinu

Ne objavljujete moje komentare. Vaš portal više ne čitam. Zbogom.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija