• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infgormer.rs

02.10.2022

21:07

BRUTALAN SNIMAK, RUSKA ARTILJERIJA POGAĐA DVE AMERIČKE HAUBICE M777, Kijev blokirao ulazak na oslobođeni deo Zaporoške oblasti, Makron rizikuje rat sa Rusijom (FOTO/VIDEO)

AP/Tanjug

Vesti

BRUTALAN SNIMAK, RUSKA ARTILJERIJA POGAĐA DVE AMERIČKE HAUBICE M777, Kijev blokirao ulazak na oslobođeni deo Zaporoške oblasti, Makron rizikuje rat sa Rusijom (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

U toku je 221. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini

21.00 Novi snimak: Ruska artiljerija navođena dronom pogađa dve američke haubice M777

Oružane snage Ukrajine nastavljaju da trpe velike ljudske i materijalne gubitke kao rezultat ruske artiljerijske vatre. Dana 2. oktobra, na internetu se pojavio video koji dokumentuje nedavni ruski artiljerijski udar na artiljerijsku bateriju ukrajinske vojske sastavljenu od dve vučne haubice M777 proizvedene u SAD.
Ukrajinska baterija je navodno bila raspoređena u blizini naselja Preobraženka. Artiljerijskim udarom jedna je haubica uništena, a druga teško oštecmena. Za koordinaciju uspešnog udara korišcmen je dron. Haubica M777 ima maksimalnu brzinu paljbe od sedam projektila u minuti sa dometom do 40 kilometara pri ispaljivanju precizno navođenim projektilima Eskalibur.
U aprilu su SAD isporučile ukrajinskim snagama 108, Kanada četiri i Australija šest haubica M777 kako bi pomogle u sprečavanju nastavka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Od tada je u Kijev isporučeno stotine hiljada granata kalibra 155 mm. Ruska vojska je vecm uništila ili oštetila mnoge novonabavljene ukrajinske haubice M777, u vecmini slučajeva artiljerijskom vatrom.

Od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, Kijev je primio više od 200 artiljerijskih oruđa od svojih zapadnih saveznika. Uprkos ovoj podršci, ruska artiljerija i dalje ima bolje rezultate od ukrajinskih snaga. Čini se da ceo Zapad, uključujucmi SAD, nije u stanju da reši problem artiljerije Kijeva.

20.30 Makron rizikuje rat sa Rusijom, želi da najsurovije kazni Moskvu 
 
Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je danas telefonom sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i poručio mu da će raditi sa partnerima iz EU na novim sankcijama Rusiji, javlja BFM pozivajući se na Jelisejsku palatu
Kako navodi francuska televizija, Makron je tokom razgovora snažno osudio "nelegitimne aneksije" četiri ukrajinska regiona.
On je obećao da će Pariz pomoći Ukrajini da u potpunosti obnovi suverenitet i teritorijalni integritet, prenosi TAS S.
Makron se založio za povlačenje ruskih snaga iz nuklearne elektrane Zaporožje i osudio privođenje generalnog direktora nuklearne elektrane Igora Murašova.

Foto: AP/Photo

20.00 Marijupolj dobija 100.000 kvadrata novih stanova, ali n to nije sve

Ruska vojska je zajedničkim snagama sa vojskom Donjecke i Luganske Narodne Republike osvojila Marijupolj sredinom maja
U Marijupolju cme do kraja godine biti izgrađeno najmanje hiljadu novih stanova, izjavio je potpredsednik Vlade Rusije Marat Husnulin.
- Vecm smo dali ključeve od prvih stanova u Marijupolju. Do kraja godine cme biti izgrađeno 100 hiljada kvadrata. Najmanje 1.000 stanova cme do kraja godine biti predato na korišcmenje stanovnicima Marijupolja - rekao je on u video obracmanju na Telegramu. Osim toga, uverava Husnulin, popravicme se 500 kilometara puteva i najmanje četiri mosta u Donbasu. Ove nedelje je Husnulin boravio u radnoj poseti Marijupolju i Volnovahi.

19.30 Ambasador Rusije pozvan na razgovor u MIP Italije zbog „Severnog toka"

Ministarstvo inostranih poslova Italije pozvalo je na razgovor ambasadora Rusije u Rimu Sergeja Razova zbog situacije u vezi s eksplozijama na gasovodima „Severni tok", izjavio je ministar za ekološku tranziciju Italije Roberto Čingolani.

19.00 Nemačka: Ambasador Rusije pozvan na razgovor

Ambasador Rusije u Nemačkoj Sergej Nečajev pozvan je na razgovor u nemačko Ministarstvo spoljnih poslova, javio je Tas pozivajući se na agenciju DPA.
Kako je navedeno u izveštaju, ovo je reakcija nemačke vlade na priključenje četiri nova regiona Rusiji.
Tas još nije uspeo da dobije komentar od ruske ambasade ili nemačkog Ministarstva spoljnih poslova.

18.30 Ukrajinske snage ponovo granatiraju Novu Kahovku

Ukrajinska vojska ponovo granatira Novu Kahovku, u gradu se po treći put čuje sirena za koja upozorava na vazdušnu opasnost. Ponovo je aktiviran i ruski sistem protivvazdušne odbrane, saopštila je gradska administracija.
„U Novoj Kahovki ponovo se oglasila sirena za vazdušnu opasnost. Treća... Radi PVO. U vazduhu je odjeknulo sedam eksplozija", navedeno je u saopštenju na Telegram kanalu.
Ukrajinska vojska je za sat četiri puta granatirala Donjeck i Gorlovku, ispalivši četiri projektila kalibra 152 milimetra, 11 projektila „NATO kalibra" od 155 milimetara i šest projektila kalibra 122 milimetra, saopštilo je Predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi s ratnim zločinima Ukrajine.

18.00 Kijev blokirao ulazak na oslobođeni deo Zaporoške oblasti

Ukrajina je blokirala ulazak u oslobođeni deo Zaporoške oblasti, rekao je za Sputnjik predstavnik regionalne administracije Vladimir Rogov.
„Kijevski režim je blokirao ulazak u oslobođeni deo Zaporoške oblasti kroz granične punktove. Za sada, nažalost, ljude ne puštaju s te strane pod raznim izmišljenim izgovorima i uz pretnje", rekao je Rogov.
Prema njegovim rečima, na hiljade ljudi želi da napusti teritoriju koja je još pod kontrolom kijevskih vlasti.

17.30 EU razmatra i deveti paket sankcija protiv Rusije

Stalni predstavnici zemalja-članica Evropske unije bi nakon potvrđivanja novog paketa evropskih sankcija protiv Rusije mogli odmah da objave i sledeći paket ograničenja zbog ulaska novih teritorija u sastav Rusije, rekao je za Sputnjik izvor u Evropskoj uniji.
„Nastavlja se razmatranje sledećeg, devetog paketa sankcija protiv Rusije, pošto su referendumi ubrzali pregovore. Očekujem da bi odmah nakon zvaničnog odobravanja osmog paketa sankcija moglo da usledi i objavljivanje devetog paketa", rekao je izvor.
Mediji su u petak objavili da su zemlje EU postigle preliminarni dogovr o novom paketu sankcija protiv Rusije, a konačna odluka se očekuje naredne sedmice.

17.00 Putin podneo Dumi na ratufikaciju sporazume o ujedinjenju četiri oblasti s Rusijom

Predsednik Rusije Vladimir Putin podneo je na ratifikaciju Državnoj dumi sporazume o prijemu Luganske i Donjecke Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti u sastav Rusije. Dokumenti su dostupni u bazi podataka Državne dume Rusije.

Foto: AP/Tanjug

16.30 Berlin: Kijeu će 2023. godine biti isporučeno 16 samohodnih haubica „Zuzana"

Kijevu će sledeće godine biti isporučeno 16 samohodnih artiljerijskih uređaja „Zuzana", koji su proizvedeni u Slovačkoj, uz finansijsku podršku Nemačke, Danske i Norveške, saopštila je nemačka ministarka odbrane Kristina Lambreht.
„Nastavićemo da pomažemo Ukrajini u raznim formama, kao i ranije - zajedno s partnerima. Zbog toga ćemo sledeće godine moći da isporučimo Ukrajini 16 sistema samohodnih haubica 'Zuzana', koje finansira Nemačka, zajedno s Danskom i Norveškom, a koje su proizvedene u Slovačkoj", rekla je ministarka za televizijski kanal „Erste".

16.00 Ukrajinci se zahvalili Moskvi: Britanci izvestili o teškim gubicima Rusa kod Limana

Britansko Ministarstvo odbrane nazvalo je povlačenje Rusije iz ukrajinskog grada Limana "značajnim političkim nazadovanjem".
U svom dnevnom ažuriranju, Ministarstvo je saopštilo da su snage verovatno pretrpele "teške gubitke" prilikom povlačenja, dodajući da će taj potez dovesti do daljeg talasa javnih kritika ruskog vojnog rukovodstva od strane visokih zvaničnika.
Grad je operativno značajan zbog svoje geografske lokacije u oblasti Donjeck u istočnoj Ukrajini, za koju je Rusija rekla da namerava da "oslobodi" i koju je Vladimir Putin anektirao u petak.
Istim povodom oglasilo se i ukrajinsko Ministarstvo odbrane, zahvalivši se Ministarstvu odbrane Rusije na "uspešnoj saradnji u organizaciji vežbe 'Izjum 2.0'"
- Skoro sve ruske trupe raspoređene u Limanu uspešno su premeštene ili u mrtvačke džakove ili u ukrajinsko zarobljeništvo. Imamo jedno pitanje za vas: da li biste želeli da se ponovi - upitali su iz ukrajinskog Ministarstva.
Kremlj je juče saopštio da su se ruske trupe povukle iz grada zbog opasnosti da padnu u okruženje ukrajinskih snaga.

15.30 Ruski mediji saopštavaju o masovnim pogubljenjima u Limanu, evo ko je na udaru Kijeva

Posle žestokih borbi za Liman, Oružane snage RF su povukle trupe iz grada kako bi izbegle opkoljavanje.
Stižu uznemirujuće vesti da je kijevski režim započeo kaznene operacije protiv civilnog stanovništva u naselju, prenosi ruska Pravda.
Kako je ranije saopštio glumac Ivan Oklobistin, Oružane snage Ukrajine sprovode masovna pogubljenja onih koji su glasali za referendum.
Vojni ekspert Aleksej Leonkov prokomentarisao je ovu informaciju, izrazivši nadu da je pogrešna. Istovremeno je napomenuo da bi to mogla biti izdaja ako se prilikom povlačenja trupa ne unište ili iznesu iz grada birački spiskovi.
- Molimo se, braćo. Ali ako glasački spiskovi nisu zaista izvađeni ili uništeni, ovo je izdaja - rekao je on na svom Telegram kanalu.

14.30 -Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

▪Ruske oružane snage u pravcu Kupjanska, Harkovska oblast, uništile su više od 100 ukrajinskih vojnika;
▪U napadima ruske avijacije u području Krasnog Limana poginulo je više od 200 ukrajinskih vojnika, dok je oko 320 povređeno;
▪Kijevski režim je pokušao da krene u ofanzivu istovremeno iz pravca Nikolajeva, Andrejeva i Krivoj Rog;
▪Suprečena ofanziva Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Bruskinskog i Kostromke na potezu od Nikolajeva do Krivog Roga. Uništena su 43 tenka i likvidirano više od 400 ukrajinskih vojnika;
▪Uništen lokator za navođenje ukrajinskog protivvazsušnih sistema S-300;
▪Ruska vojska uništila je sedam skladišta ukrajinskog naoružanja u Harkovskoj, Nikolajevskoj i Zaporoškoj oblasti i DNR.
▪U vazdušnom napadu na zgradu Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) u Dnjepropetrovsku, poginulo je više od 35 zaposlenih.

14.10 - "Remdizelj" povećava broj zaposlenih za 40 odsto

Vodeća ruska kompanija koja proizvodnji oklopna vozila "Remdizelj" iz grada Naberežnije Čelni u republici Tatarstan, zbog sve većih potreba vojske za vojnom opremom, planira da poveća broj zaposlenih za 40 odsto, saopštila je Sputnjiku pres služba kompanije.

- Data situacija zahteva povećanje proizvodnje vojne opreme. Danas imamo zadatak da popunimo sva slobodna radna mesta u "Remdizelju". Međutim, tu nije reč o pozicijama u ekonomskom ili administrativnom sektoru, već isključivo o tehničkim stručnjacima. Povećaćemo broj zaposlenih za 40 odsto - rekli su u kompaniji "Remdizelj".

13.42 - Državna duma će u ponedeljak, 3. oktobra, izneti na razmatranje nacrt ustavnog zakona i ratifikaciju sporazuma o novim teritorijama, saopštio je predsednik Duma Vjačeslav Volodin.

13.05 - I ruski poslanici spremni da idu na front

Poslanici Državne dume pripremaju nacrt zakona koji će im omogućiti da učestvuju u delimičnoj mobilizaciji i samim tim u specijalnoj operaciji u Ukrajini, rekao je Sputnjiku poslanik „Jedinstvene Rusije“ Vitalij Milonov.

Prema njegovim rečima, sada zakonska regulativa isključuje poslanike iz mobilizacije, a to stvara probleme onima koji žele da budu dobrovoljci – ako budu propuštali sednice mogu im pretiti sankcije.

- Sada pokrećemo pitanje da se moje kolege, poslanici "Jedinstvene Rusije" i ja mobilišemo. Takvih presedana ranije nije bilo - rekao je Milonov.

On je dodao da parlamentarci ne dobijaju novac za svoju službu u Donbasu, to rade dobrovoljno.

12.35 - DNR o ujkrajinskim gubicima

Narodna milicija DNR saopštila je da su ukrajinske snage za dan izgubile četiri artiljerijska sistema, dve bespilotne letelice i do 50 ljudi.

- Zajedničkim dejstvima snaga Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Ruske Federacije uništeno je sledeće neprijateljsko oružje i vojna oprema: četiri artiljerijska oruđa, dve bespilotne letelice, osam jedinica oklopne i automobilske tehnike. Gubici neprijateljskog ljudstva iznose do 50 zaposlenih - objavljeno je na na Telegram kanalu resora.

12.10 - Černjev: Ukrajina će postati članica NATO posle pobede nad Rusijom

Šef delegacije ukrajinskog parlamenta Vrhovne rade pri Parlamentarnoj skupštini NATO, Jegor Černjev, smatra da će Ukrajina postati članica NATO ubrzo nakon pobede nad Ruskom Federacijom.

- Nadam se da će NATO vrlo brzo uspeti da nas primi, jer se de fakto sada vrlo brzo usklađujemo sa standardima NATO u vojsci. Nadam se da će se po završetku rata de fakto pretvoriti u de jure i da ćemo postati članica NATO-a bez ikakvog akcionog plana za članstvo u NATO-u i to vrlo brzo - rekao je Černjev, prenosi Interfaks Ukrajina.

Prema njegovoj oceni, reč je o tome šta će biti posle rata, posle, kako je naveo, pobede Ukrajine, kako bi ona dobila bezbednosne garancije u vidu "NATO kišobrana".

- Shvatamo se Rusija neće smiriti i da će za tri, pet, 10 godina, kada ponovo akumulira svoje resurse, ponovo pokušati da zauzme ili deo teritorije ili celu Ukrajinu - rekao je Černjev.

11.55 - Ukrajinske tvrdnje o ruskim gubicima

Ukrajinski generalštab izvestio je 2. oktobra da je Rusija izgubila 60.110 boraca, 2.377 tenkova, 4.975 oklopnih borbenih vozila, 1.405 artiljerijskih sistema, 337 višecevnih raketnih sistema, 176 sistema protivvazdušne odbrane, 264 aviona, 227 helikoptera, 1.015 dronova i dronova.

11.15 - Ruskim poslanicima "olakšan" odlazak na front

Poslanici Državne dume pripremaju nacrt zakona koji će im omogućiti da učestvuju u delimičnoj mobilizaciji i samim tim u specijalnoj operaciji u Ukrajini, rekao je Sputnjiku poslanik "Jedinstvene Rusije" Vitalij Milonov.

Prema njegovim rečima, sada zakonska regulativa isključuje poslanike iz mobilizacije, a to stvara probleme onima koji žele da budu dobrovoljci – ako budu propuštali sednice mogu im pretiti sankcije.

- Sada pokrećemo pitanje da se moje kolege, poslanici "Jedinstvene Rusije" i ja mobilišemo. Takvih presedana ranije nije bilo - rekao je Milonov.

On je dodao da parlamentarci ne dobijaju novac za svoju službu u Donbasu, to rade dobrovoljno.

10.30 - NM DNR: Ukrajinci izgubili četiri artiljerijska sistema

Narodna milicija DNR saopštila je da su ukrajinske snage za dan izgubile četiri artiljerijska sistema, dve bespilotne letelice i do 50 ljudi.

- Zajedničkim dejstvima snaga Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Ruske Federacije uništeno je sledeće neprijateljsko oružje i vojna oprema: četiri artiljerijska oruđa, dve bespilotne letelice, osam jedinica oklopne i automobilske tehnike. Gubici neprijateljskog ljudstva iznose do 50 zaposlenih - objavljeno je na na Telegram kanalu resora.

10.18 - "Šahidi" napali Nikolajev

Vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je da je tokom noći oborilo pet od sedam iranskih bespilotnih letelica "Šahid", koje koristi ruska vojska.

 

 

Dronovi su napali Nikolajevsku oblast, objavio je Kijev indipendent.

9.47 - Sankcije Australije za zvaničnike DNR, LNR i dve oblasti

Australijske vlasti nameravaju da stave pod sankcije 28 zvaničnika Donjecke i Luganjske Narodne Republike i Zaporoške i Hersonske oblasti, uključujući ministre i visoke funkcionere, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Australije.

Konkretno, sankcije će biti primenjene na one osobe koje su učestvovale u organizovanju i održavanju referenduma o pristupanju ovih teritorija Rusiji, precizira se u saopštenju ministarstva, ali se ne navodi spisak imena koja su se našla na spisku sankcionisanih, prenosi TAS S.
 

9.25 - Blinken: SAD nastavlja da podržava Ukrajinu

Vašington je spreman da pomogne u naporima Kijeva da povrati kontrolu nad "svojim teritorijama", rekao je američki državni sekretar Entoni Blinken u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom. Transkript razgovora objavljen je na sajtu Stejt departmenta.

Foto: Tanjug/AP

Entoni Blinken

8.17 - Staruh: Rusi gađali Zaporošku oblast

Guverner Zaporoške oblasti Aleksandar Staruh napisao je na Telegramu da su ruske snage tokom noći 2. oktobra napale grad, kao i okolinu. On nije dao više detalja o napadu.

8.14 - DNR: Ukrajinske snage granatirale su Nikitovski i Kalinjinski okrug Gorlovke, Makejevku i Jakovljevku, ispalivši šest granata, kalibra 155 mm, pet 152 mm i četiri 122 mm

8.00 - Vašington spreman da pomogne Ukrajini da povrati teritorije

Vašington je spreman da pomogne u naporima Kijeva da povrati kontrolu nad „svojim teritorijama“, rekao je američki državni sekretar Entoni Blinken u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom. Transkript razgovora objavljen je na sajtu Stejt departmenta.

- Državni sekretar je ponovo potvrdio poruku predsednika Bajdena da će Sjedinjene Države uvek poštovati međunarodno priznate granice Ukrajine, a mi ćemo nastaviti da podržavamo napore Ukrajine da povrati kontrolu nad svojim teritorijama,jačanjem njenih pozicija i na vojnom i na diplomatskom planu - sledi iz izjava.

Pored toga, kako se navodi, Blinken je sa Kulebom razgovarao i o pružanju američke vojne pomoći Kijevu, uključujući poslednju tranšu u iznosu od 1,1 milijardu dolara.

7.40 - Australija sankcioniše Ruse

Australija će u nedelju uvesti finansijske sankcije i zabranu putovanja za 28 Rusa, povezanih sa referendumima u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, rekla je australijska ministarka spoljnih poslova Peni Vong.

Kako je navela, ove mere predstavljaju „pojačanje snažnog protesta Australije“ i da Kanbera namerava da „koordiniše“ akcije u ovom pravcu „sa svojim partnerima“.

U saopštenju, objavljenom u nedelju na sajtu australijskog ministarstva spoljnih poslova, ne navodi se spisak Rusa koji će potpasti pod sankcije.

7.20 - Ukrajina ide ka militarizaciji zemlje

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov podržao je dalju militarizaciju zemlje, istakavši da bi sada u njoj trebalo da postoji „kult vojske“.

- Uvek sam se zalagao za militarizaciju Ukrajine i zalažem se za to i sada - rekao je Budanov, ističući da bezbednost zemlje „može da obezbedi samo naša snaga“ i „ništa drugo“.

- Ne može biti onako kako je bilo pre 2014. godine, kada se vojska doživljavala kao nešto neozbiljno - rekao je on i dodao da vlasti u zemlji sada plaćaju za te greške.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vasilije

pre 1 godinu

Ma sve je kod njih poludelo, kad jedna drzava zabrani svog velikog pesnika zato sto je "anti-mobilizacijski" i "ponizava rusku vojsku" kao sto je to naveo u zabrani sudija suda u Moskvi, onda je neko tamo totalno poludeo, pa da zabranis da se cita Majakovski, pesnik koji je pre skoro 100 godina napisao te vecite stihove treba da si totalni idiot!!!

Sofronije

pre 1 godinu

Nekadasnji gen-major Andrej Gurlev i poslanik u Dumi ,u sinocnoj emisiji kod Vladimira Solovjeva otvoreno napada zapovednika trupa koje su branile Liman za nesposobnost i objasnjava da sa "... da preteranim "dobrim" vestima na portalima i izjavama ruskog ministarstva odbrane o vojnim "uspesima" i "gubicima" ukrajinaca, stvara se lazna slika prave situacije , pa se ljudi cude kako su ukrajinci uspeli da pobede...Problem je u lazima, u izvestajima o dobroj situaciji. Sistem je postavljen od vrha do dna..." Vest da su unistene ukrajinske trupe kod Kupjanska treba uzeti sa velikom dozom neverice posto najblizi ruski polozaji su 45km od grada

mate

pre 1 godinu

pa dobro ako rusi unistavaju ukrajince ko sto pisete zasto rusi beze glavom bez obzira

Normalac

pre 1 godinu

Jesu to one 2 koje su sa još 14 haubica rusi uništili od ukupno pristiglih 8 kom? Pisali ste tako celo leto gadovi informbirovski.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija