• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.10.2022

12:44

(VIDEO) ŠOKANTNI PRIZORI U ČEŠKIM ŠKOLAMA! Umesto grejanja, đacima dele ćebad!

printscreen

Vesti

(VIDEO) ŠOKANTNI PRIZORI U ČEŠKIM ŠKOLAMA! Umesto grejanja, đacima dele ćebad!

Podeli vest

Osnovne škole u Češkoj se bore sa energetskom krizom, a poskupljenje gasa ima svoje posledice

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak gde se jasno vidi kako umesto grejanja, đaci u Češkoj dobijaju ćebad kako bi se ugrejali. Deca su promrzla do kostiju i jedino što im je škola obezbedila su ćebad, oni su tokom nastave do ušiju umotani u ćebad.

Ovaj video na društvenoj mreži TikTok pokazuje koliko je ozbiljna tema rasta cena gasa.
 

 

 


„Kad u školi nije toplo i škola bi radije kupila ćebad“, napisala je učenica na snimku. „Nije fer, morao sam da donesem svoje ćebe“. „Zabranili su nam da ponovo donosimo ćebad u školu“, kaže drugi. „Ovde je još uvek vetrovito“, samo su neki od komentara đaka.

Poznato je da cene energije rastu, škole štede na energiji i to se zaista vidi. Neki čak planiraju da se uopšte ne greju za zimu. Neke škole u ​​regionu Centralne Češke već računaju na mere uštede.

"Već razgovaramo o rešenjima za uštedu, učionice će biti podešene na 20 °C. Predviđamo ograničavanje grejanja u hodnicima, ali u skladu sa higijenskim zahtevima. Van nastave ćemo temperaturu smanjiti na 14 °C", izjavio je direktor Osnovne škole Vaclav Havel u Podebradima Vlastimil Špinka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
master

pre 1 godinu

Trazite pomoc od Zelinskog i od Bajdena da pomogne, ili mozda od vasih debila koji vode EU, i koji nerade nista drugo nego pod direktivom amerike izmisljaju nove sankcije za rusiju a vi, vi se smrzavate, ko je ovde glup???????.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija