• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2022

17:00

TURSKA NAJPOUZDANIJA RUTA, ALI... Kremlj: Turski tok neće zameniti Severni tok!

Printscreen

Vesti

TURSKA NAJPOUZDANIJA RUTA, ALI... Kremlj: Turski tok neće zameniti Severni tok!

Podeli vest

Gasovod Turski tok neće zameniti Severni tok, pošto je manjeg kapaciteta, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov

- Ne, to ne bi trebalo tako reći. Nije profesionalno tako reći jer su kapaciteti drugačiji - rekao je Peskov u delu intervjua objavljenom na Telegram kanalu Izvestija, odgovarajući na pitanje da li Turski tok može da zameni Severni tok, prenosi TAS S.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je ranije danas na sastanku s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom da je Turska najpouzdanija ruta za isporuke gasa Evropskoj uniji i predložio izgradnju gasnog čvorišta u toj zemlji.

Putin je prethodno u sredu nagovestio da bi Rusija mogla da napravi veliko gasno čvorište u Turskoj preusmeravanjem isporuka koje su namenjene gasovodima Severni tok ispod Baltičkog mora, koji su oštećeni u eksplozijama prošlog meseca.

Švedske i danske vlasti istražuju te eksplozije kao akte sabotaže, ali još nisu saopštile ko po njihovom mišljenju stoji iza njih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija