• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/webtribune

15.10.2022

12:28

OVO NIKO NIJE PRIMETIO, RUSIJA JE ISPUNILA SKRIVENI CILJ OPERACIJE U UKRAJINI! Bivši šef izraelske obaveštajne službe otkrio, Moskva je ovo "sjajno izvela"

YoutubePrintscreen/ ITON-TV

Vesti

OVO NIKO NIJE PRIMETIO, RUSIJA JE ISPUNILA SKRIVENI CILJ OPERACIJE U UKRAJINI! Bivši šef izraelske obaveštajne službe otkrio, Moskva je ovo "sjajno izvela"

Podeli vest

Rusija je sjajno ispunila neprimetni cilj „specijalne operacije“ u Ukrajini, tako što je eliminisala pretnju Krimu, ocenio je bivši izraelski obaveštajac Jakov Kedmi


Rusija je na početku „specijalne operacije“ imala tri cilja- politički, operativni i vojno-strateški. Istovremeno, o ovom drugom u februaru niko nije govorio, i još uvek ne govori, rekao je Kedmi.

Operativni cilj, obezbeđivanje bezbednosti oslobođenih teritorija, i sprečavanje transformacije Ukrajine u uporište NATO-a protiv Rusije, se ispunjavaju. Sa sprovođenjem političkih ciljeva (stimulisanje razumnih Ukrajinaca, na unutrašnje političke promene u zemlji) pojavile su se poteškoće, ali je zato treći zadatak sproveden sjajno.

„Postojao je i treći zadatak koji je urađen briljantno, neprimetno – i niko ga nije razumeo. Danas je lakše govoriti o tome, jer je posle sedam meseci neprijateljstava, posebno u svetlu poslednje tri nedelje, sasvim jasno, da je bilo gotovo beznadežno obezbediti bezbednost Krima. Da su Oružane snage Ukrajine koncentrisale dovoljno snaga u Hersonskoj oblasti, kao protiv Donbasa, malo je verovatno da bi Ruska Federacija bila u stanju da odbrani Krim, posebno ako se uzme u obzir naoružanje koje bi Ukrajina mogla da dobije. Ovo je bio najveći problem. O njoj niko nije pričao, ali joj je stajala pred očima. Dakle, treći cilj je bio glavni – i u potpunosti je ostvaren“, rekao je Kedmi.

Ekspert je ulazak Hersonske oblasti u sastav Ruske Federacije nazvao strateškom odlukom, čiji je značaj uporediv sa ponovnim ujedinjenjem Krima i Rusije. Sada je rizik od invazije ukrajinskih snaga na poluostrvo sveden na minimum, a komunikacija između Ruske Federacije i Krima, može se odvijati ne samo preko mosta preko Kerčkog moreuza, već i kopnenim putem.

„Cilj je bio da se uspostavi kopneni koridor od Rusije do Krima. Stoga su napori ruske vojske bili koncentrisani na obali Azovskog mora i u Hersonu. A za ovo nam je potreban Herson – on obezbeđuje bezbednost Krima. Dakle, Herson je postao deo Rusije“, objasnio je stručnjak.

Ekspert je ranije govorio o razmerama problema Zapada u sukobu sa Ruskom Federacijom. Kedmi tvrdi, da SAD i Evropa nisu ni svesne stepena katastrofe koja im preti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija