• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.10.2022

20:41

"DOĐAVOLA SA TIM..." Mask promenio ploču i upravo objavio: Gubimo novac, ali ćemo nastaviti da finansiramo ukrajinsku vladu!

Reuters

Vesti

"DOĐAVOLA SA TIM..." Mask promenio ploču i upravo objavio: Gubimo novac, ali ćemo nastaviti da finansiramo ukrajinsku vladu!

Podeli vest

Ilon Mask je danas tvitovao da će SpejsEksov satelitski internet servis Starlink nastaviti da služi Ukrajini čak i ako kompanija ne dobije vladine subvencije, što je veliki preokret u odnosu na izjavu od petka u kojoj je Mask tvrdio da kompanija ne može sama da "finansira postojeći sistem na neodređeno vreme“

SpejsEks je prošlog meseca poslao pismo Pentagonu u kojem upozorava da ne može da nastavi da finansira internet usluge Ukrajine bez finansijske pomoći vlade SAD.

Mask, koji je izvršni direktor SpejsEksa potvrdio je novinaru Kijev posta da njegova kompanija više neće dozvoljavati da ukrajinska voska besplatno koristi satelitski sistem Starlink, a sve zbog izjave kontroverznog ukrajinskog diplomate, doskorašnjeg predstavnika kijevskog režima u Berlinu, Andreja Melnika.

Melnik se prošle nedelje obrušio na Maska zbog mirovnog plana za Ukrajinu koji je milijarder predložio – da Ukrajina ustupi Rusiji deo teritorije i postane neutralna država.

Foto: printscreen Twitter

"Fu** off“, opsovao je Melnik tada Maska na Tviteru, a kasnije je dodao da je njegova poruka "veoma diplomatska“.

Nekoliko dana kasnije, prema pisanju Fajnenšel tajmsa, ukrajinske trupe počele su da imaju probleme sa pristupom Starlinku, dok je Si En En objavio pismo SpejsEksa američkom ministarstvu odbrane u kome kompanija traži od Pentagona da pokrije troškove rada Starlinka u Ukrajini.

Međutim, Mask je danas sve iznenadio novom objavom na Tviteru.

Naime, izvršni direktor SpejsEksa je napisao u svojoj objavi:

- Dođavola sa tim… iako Starlink još uvek gubi novac i druge kompanije dobijaju milijarde dolara poreskih obveznika, mi ćemo nastaviti da finansiramo ukrajinsku vladu besplatno.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dera

pre 1 godinu

Nastavićete da finansirate smrt , da , to ste vi , i ništa to nije novo , tako funkcionišete od vremena kada ste Indijance zbrisali sa lica zemlje , otevši sve njihove teritorije za koje danas tvrdite da su vaše .

Rade R

pre 1 godinu

Ne bi on bio najbogatiji da ne radi za državu, onu "duboku" naravno, jer je i on deo toga! Tako da mora da radi ono što je u interesu te grupe ljudi, fašista - satanista! Tako da ništa to nije čudno! Dojavljeno mu je "njegovo" novo mišljenje i to je to!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija