• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

23.10.2022

21:40

IZBORI U SLOVENIJI! NA OSNOVU 84 ODSTO GLASOVA, LOGAR I PIRC MUSAR IDU U DRUGI KRUG! Za tri nedelje pada odluka ko će biti na čelu "dežele"!

AP/Tanjug

Vesti

IZBORI U SLOVENIJI! NA OSNOVU 84 ODSTO GLASOVA, LOGAR I PIRC MUSAR IDU U DRUGI KRUG! Za tri nedelje pada odluka ko će biti na čelu "dežele"!

Podeli vest

Kandidat Slovenske demokratske stranke (SDS) Anže Logar, koji je obezbedio plasman u drugi krug predsedničkih izbora u Sloveniji na osnovu više od 84 odsto prebrojanih glasova, zahvalio je glasačima na rezultatu.

Kako prenosi list "Delo", na osnovu 84,44 odsto prebrojanih glasova, vodi Logar sa 34,06 odsto glasova, sledi nezavisna kandidatkinja Nataša Pirc Musar sa 26,87 odsto, dok je kandidat vladajućeg Pokreta slobode i Socijalnih demokrata Milan Brglez treći i ima 15,50 odsto.

Logar očekuje da će razlika u odnosu na protivkandidata u drugoj rundi izbora koja će biti održana kroz tri nedelje biti još manja, dodaje agencija STA.

Demokratski poslanik iz redova SDS i bivši ministar spoljnih poslova kaže da će debata u drugom krugu biti bazirana na tekućim pitanjima, tako da glasači mogu da odluče ko je najubedljiviji kandidat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija