• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tass.ru

26.10.2022

12:45 >> 13:06

PRVI ZNAK TREĆEG SVETSKOG RATA? Elitne američke jedinice stigle u Rumuniju, komandant spreman za prelazak ukrajinske granice!

Reuters

Vesti

PRVI ZNAK TREĆEG SVETSKOG RATA? Elitne američke jedinice stigle u Rumuniju, komandant spreman za prelazak ukrajinske granice!

Podeli vest

Sjedinjene Države već dugo smišljaju plan za Treći svetski rat, a nedavno razmeštanje 101. vazdušno-desantne divizije američkih kopnenih snaga „Screaming Eagles” u istočnoj Evropi u blizini granica Ukrajine navodno ukazuje na početak globalnog sukoba, piše kolumnista libanskog Al Mayadeen, Ahmad Haj Ali

Kolumnista konstatuje da je pitanje početka Trećeg svetskog rata suvišno.

„Rat je već počeo. Nije slučajno što je 101. američka vazdušno-desantna divizija „Screaming Eagles“ raspoređena u Istočnoj Evropi“, rekao je analitičar.

„Govorimo o razmeštanju. od 4.700 američkih vojnika iz njenog sastava pod izgovorom da učestvuju u vojnoj vežbi. Pored toga, komandant divizije je izjavio da je spreman da pređe teritoriju Ukrajine u slučaju eskalacije sukoba“, navodi se u članku.

Prema autoru, SAD i Velika Britanija igraju određeni scenario, u čijoj implementaciji će moći da ostvare svoje ključne ciljeve, koji uključuju slabljenje Rusije, Kine i Evrope.

Ono što je važno za SAD i Veliku Britaniju jeste rasparčavanje ili slabljenje Rusije, kao i uništenje evropske ekonomije, transfer industrijskog i ekonomskog kapitala u SAD“, zaključuje analitičar.

Ranije je američki televizijski kanal Si-Bi-Es izvestio da su SAD rasporedile 101. vazdušno-desantnu diviziju „Screaming Eagles” u Rumuniju da učestvuje u vojnim vežbama.

Komandant jedinice je izjavio da je spreman, ako bude potrebno, da uđe na teritoriju Ukrajine, suprotno uveravanjima Bele kuće da američki vojnici neće učestvovati u neprijateljstvima u zemlji.

Vašington je već izjavio da američki vojnici neće učestvovati u ratnim dejstvima na teritoriji Ukrajine. Ranije ovog meseca je i stalna predstavnica SAD pri NATO- u Džulijan Smit rekla da alijansa ne bi trebalo da bude direktno uključena u sukob u Ukrajini. Prema njenim rečima, stav ostaje nepromenjen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vla

pre 1 godinu

Amerikanci su polupismen narod, zemlja kriminalaca, bar tako su nas ucili U skolama, tamo su bezali svi Koji su Po svetu cinili zla, kako su bili okupirani ubijanjem tudje dece, pocevsi od inidijanaca itd, nisu imali vremena da citaju njegosevu," tvrd je orah vocka cudnovata, zube slomi Al njega ne polomi" tako da im zelim srecan Put na jednosmernom putu

ratko

pre 1 godinu

e rumuni rumuni ne da ste dotakli dno nego ste otisli ispod mulja ali ce vam se zbog toga sve vratiti kao bumerang

Miodrag

pre 1 godinu

Tih 4.700 šerifa sa sobom obavezno da ponesu crne vreće za njihovo pakovanje jer Rusi će ih slistiti za tili čas.

Dimitrije

pre 1 godinu

Ne postoje elitne američke jedinice, reče borac iz Avganistana. Za 101. pozdrav iz Kabula

Milan

pre 1 godinu

Bežali su iz Vijetnama, bežali iz Avganistana ali tek će biti bežanije iz Evrope samo ne znam gde će da beže ? Jer bojim se da USA neće postojat!

miro

pre 1 godinu

Ukoliko Bajdenu ne uspe plan sa "prljavom bombom" najverovatnije će doći do sukoba na granici Rumunije i Ukrajine i za to okriviti Ruse.Elitne jedinice OIT-a su već danima pod drogom koja treba da neutrališe strah od Rusa. Bliže se izbori, mafija (duboka država) uložila veliki novac rata mora biti.

Gegula

pre 1 godinu

Dobro,i šta i da ta 101. nešto,nešto...pređe granicu? Šta su oni,neki supermeni? Isto krvare i umiru kao i svi drugi ljudi. I uopšte nisu dobri vojnici koliko je to ruski VDV. Uostalom,videli smo ih i u Vijetnamu i u Avganistanu... Ništa posebno

Djordje

pre 1 godinu

Sjedinjene americke drzave moraju da izazovu svetski rat jel to je jedini nacin da se izvuku iz bakrota! Toliko novca duguju i stampaju da ako ne zarate onda im sledi propast potpuni bankrot i pri tome pola sveta ne zeli da ima nista sa njima?! Svetsi rat mora doci jer to je jedini spas za ameriku!!!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija