• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.10.2022

20:31

UN TVRDE: Nijedan brod Ukrajine nije prolazio koridorom u noći incidenta!

Vesti

UN TVRDE: Nijedan brod Ukrajine nije prolazio koridorom u noći incidenta!

Podeli vest

Ujedinjene nacije saopštile su danas da nijedan ukrajinski brod koji se koristi za izvoz žita nije prolazio kroz sigurnosni koridor 29. oktobra kada su u Sevastopolju prijavljeni napadi na ratne brodove ruske Crnomorske flote i na trgovačka plovila koja su angažovana za obezbeđenje žitnog koridora

Visoki zvaničnik UN Martin Grifit rekao je da je danas 12 ukrajinskih brodova isplovilo iz luka, a da su dva ušla u luke kako bi utovarili žito.

- Veoma smo ohrabreni uveravanjima Rusije da se ne povlači iz inicijative, već samo privremeno obustavlja aktivnosti", rekao je Grifit i dodao da su UN shvatile ''''da dogovor i obaveze ostaju na snazi čak i tokom suspenzije“.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije naglasilo je danas da Rusija kao glavni učesnik sporazuma u okviru Crnomorske inicijative ne izlazi iz njih, već obustavlja svoje učešće.


Rusija je u subotu saopštila da obustavlja učešće u sporazumu o žitu nakon napada u Sevastopolju.

Dogovor koji su postigli Ukrajina i Rusija 22. jula u Istanbulu uz posredovanje Ujedinjenih nacija i Turske rezultirao je izvozom nekoliko miliona tona prehrambenih proizvoda iz crnomorskih luka u Ukrajini.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija