• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.11.2022

19:30

STAROSEDEOCI U PERUU OTELI 150 STRANIH DRŽAVLJANA! Među otetima trudnica i beba, upućen zahtev vladi

Vesti

STAROSEDEOCI U PERUU OTELI 150 STRANIH DRŽAVLJANA! Među otetima trudnica i beba, upućen zahtev vladi

Podeli vest

Grupa od 150 turista, među kojima su američki i britanski državljani, nalazi se u zarobljeništvu grupe starosedelaca u Peruu, javlja "Indipendent".

Turisti su u zatočeništvu od 10.00 po lokalnom vremenu 3. novembra, a oteti su zbog protesta starosedelaca protiv vlade Perua koji je usledio nakon 40 slučajeva razlivanja nafte u toj oblasti, rekli su lideri lokalne zajednice Kuniniko za peruanske medije.

Među otetima su navodno i jedna trudnica, jednomesečna beba i nekoliko starijih ljudi.

- Naš zahtev je da vlada proglasi vanredno stanje zbog konstantnog razlivanja nafte na našoj teritoriji - rekao je lider opštine Vatson Truhiljo za televiziju Peru notisijas.

Turisti su bili na brodu kada su ih presreli otmičari i zatvorili.

Truhiljo je rekao lokalnim medijima da će oni biti brzo oslobođeni.

Bivši premijer Perua Anibal Tores rekao je lokalnim medijima da vlada ne učestvuje aktivno u pomoći taocima i da za prolivanje oko 2.500 barela nafte treba kriviti neke članove zajednice Kuniniko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija