• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.11.2022

15:42

"7 MINUTA DO TEL AVIVA!" Iranski list na šokantan način ilustrovao vest da je Teheran proizveo prvu hipersoničnu raketu!

printskrin

Vesti

"7 MINUTA DO TEL AVIVA!" Iranski list na šokantan način ilustrovao vest da je Teheran proizveo prvu hipersoničnu raketu!

Podeli vest

Iran je prvi put proizveo hipersoničnu balističku raketu, izjavio je komandant iranskih vazdušnih snaga Revolucionarne garde, general Amirali Hadžizadeh, a prašinu je podigla ilustracija ove versti u iranskom listu Jam-e-Jam.

Hipersonična raketa se kreće brzinom većom od pet maha, što je pet puta veća brzina od brzine zvuka.

“Ta hipersonična balistička raketa može da se suprotstavi protiv-vazdušnim odbrambenim štitovima. Moći će da prođe kroz sve sisteme protivraketne odbrane”, rekao je general, dok je na naslovnoj strani osvanuo ogroman naslov „7 minuta do Tel Aviva“, koliko će tačno vremena biti potrebno da nova raketa sa iranske teritorije stigne do Izraela!

Teheran je prekjuče saopštio da je prvi put razvio hipersoničnu raketu koja može da probije „sve sisteme PVO“.

General Hadžizadeh rekao je da će biti potrebne decenije da se razvije sistem koji bi mogao da presretne raketu. Prema njegovim rečima, raketa „usmerena na protivraketne odbrambene sisteme neprijatelja“ predstavlja kvalitativni skok u raketnoj industriji.

Iranske novine Jam-e-Jam poznate su po svom konzervativnom stavu. Ranije je Izrael zapretio da će udariti Iran snažnim udarcem kako bi odvratio sprovođenje iranskog nuklearnog programa.

Iran se takođe sprema da pošalje  balističke rakete i dodatne bespilotne letelice u Rusiju, navodi CNN. Saopšteno je da Teheran planira da Ruskoj Federaciji pošalje još oko 1.000 komada oružja. Iako je tačno vreme dolaska pošiljke u Rusiju nejasno, zvaničnici veruju da će oružje sigurno biti isporučeno pre kraja godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija