• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.11.2022

19:44

"CARSKI VUKOVI STIŽU U DNR I LNR"! Putin šalje najsavremenije oružje koje će osigurati POBEDU?! Rogozin potvrdio!

AP Yuri Kochetkov/Reuter

Vesti

"CARSKI VUKOVI STIŽU U DNR I LNR"! Putin šalje najsavremenije oružje koje će osigurati POBEDU?! Rogozin potvrdio!

Podeli vest

Rogozin je najavio da će u narednih nekoliko meseci u zonu specijalne vojne operacije u Ukrajini početi da pristiže najsavremenije rusko naoružanje koje će osigurati pobedu

Vojna savetodavna grupa „Carski vukovi“ sarađuje sa više od 10 stručnjaka kako bi napravili lake jurišne dronove za snage LNR i DNR, rekao je za Sputnjik bivši šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.

Po njegovim rečima, u zoni specijalne vojne operacije postoji potreba za dronovima, ali ne komercijalnim, koji su kupljeni na civilnom tržištu.

- Poenta nije u kupovini komercijalnih bespilotnih letelica koje nisu pravljene za to, nego u tome da se naprave, testiraju – ne negde daleko, nego ovde na poligonima DNR i LNR i odmah nakon toga na liniji fronta – bespilotni izviđački i udarni dronovi koji mogu značajno da utiču na situaciju na frontu - rekao je Rogozin.

Foto: Beta

Dmitrij Rogozin

Kako je objasnio, dobrovoljačka grupa vojno-tehničkih inspektora "Carski vukovi" u kontaktu je sa više od 10 ruskih proizvođača bespilotnih letelica iz različitih gradova Rusije koji imaju mogućnost da preko inspektora „dopru“ do konkretnih borbenih jedinica i da primene svoje tehnologije, da vide kako one funkcionišu, da izmene nedostatke, dobiju pozitivan rezultat i pokrenu serijsku proizvodnju za ojačavanje jedinica DNR i LNR.

Ranije je Rogozin saopštio da u zoni specijalne vojne operacije rukovodi grupom vojnih savetnika "Carski vukovi" koja pruža vojno-tehničku pomoć jedinicama DNR i LNR.

Rogozin je najavio da će u narednih nekoliko meseci u zonu specijalne vojne operacije u Ukrajini počeće da pristiže najsavremenije rusko naoružanje koje će osigurati pobedu.

Kako je rekao, savezničkim snagama ponekad krajnje nedostaje pojedino najsavremenije naoružanje, upravo iz tog razloga je potrebno koristiti ga.

- U bitkama je potrebno koristiti najsavremenije tehnologije baš kao što to čini naš protivnik. Mi dugo pripremamo ali da zato na kraju ipak uspevamo da uradimo ono što zamislimo, zbog toga očekujem i da će u narednih nekoliko meseci naš odbrambeni sektor isporučiti to naoružanje koje će omogućiti vojsci da pobede - kazao je on.

On, međutim, nije precizirao o kakvom je konkretno naoružanju rač.

Rogozin je dodao i da je uvek potrebno pregurati taj period ojačavanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ChuChu

pre 1 godinu

da, sada će im poslati oružje sa kojim sigurno pobedjuju...zar stvarno u to verujete ili morate to da pišete, ajd što ste to napisali, ali svako normalan bi se zapitao šta su do sada cekali ako imaju ti vukovi to oruzje....pa zar ne vidite da je 16 HIMARSA zaustavilo kompletnu rusku vojsku i nateralo ih na bezaniju od istocnog do juznog fronta....ali 16 HIMARSA....to pokazuje svu nemoc, jad i bedu silne ruske armije....ok imaju nuklearno naoruzanje i to ke to , a sve ostalo na nivou 70-tih godina proslog veka....tenkovi su im se posebno dobro pokazali, ha ha ha!!!

Dragi

pre 1 godinu

Da su i Noćni vukovi.....kasno je. Trebali ste ranije da koristite te carske vukove...sad je kasno. Zapad je ušao u rat i za Rusiju ostaje samo jedan izlaz iz ovog grotla pakla: Predaja!

Pera

pre 1 godinu

NATO majmuncine kao sto ova dvojica: "Pera" i "ChuChu", mogu da popuse KURAC zapadnim satanistima. Sram vas bilo, izdajnici srpskoga roda. Napusite se KURCA zapadu.

Suk

pre 1 godinu

" NATO SE RASPADA" EVROPA SE IZJASNILA ZELE BITI POD UTJECAJEM RUSIJE BRATUSKE SAMO NAPRIJED DOK VAS U K R A I N C I NE POSALJEJU U VRECAMA KUCI. slava U K R E I N I

Duda

pre 1 godinu

Rusijo, ja te stvarno volim ali zelim ovo da kazem. Cuj sad ce da stigne oruzje za pobedu. Pa sto ste krenuli u rad bez oruzija za pobedu. To mu ga dodje, po narodnom, kao kad mladozenja krena na svadbu bez one stvari. Sta ste do sad cekali, izginuse toliki mladi ljudi!!!???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija