• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Blic.rs

15.11.2022

18:55

PUTIN SE HVATA ZA SLAMSKU SPASA? Mobilisani vojnici postaju PSI RATA?! Ponuđene astronomske cifre, objavljen cenovnik META

Tanjug/AP, Reuters

Vesti

PUTIN SE HVATA ZA SLAMSKU SPASA? Mobilisani vojnici postaju PSI RATA?! Ponuđene astronomske cifre, objavljen cenovnik META

Podeli vest

Rusija navodno deli i novčane nagrade mobiliziranim vojnicima koji uspiju uništiti ukrajinsku vojnu opremu.

Prema Telegram kanalu koji vodi rusko ministarstvo obrane Zvezda TV, vojnici će tako dobiti 300.000 rubalja (oko 558.500 dinara) za uništeni ukrajinski avion, 200.000 rubalja (oko 372.300 dinara) za helikopter, 100.000 rubalja (186.100 dinara) za tenk i 50.000 rubalja (93.000 dinara) za svaki dron, borbeno vozilo i raketne sustave, prenosi Njuzvik.

Ruski predsednik Vladimir Putin je još 3. novembar najavio da će građanima koji su mobilisani nakon 21. septembra da plati 195.000 rubalja (oko 362.900 dinara) mesečno. Ali ove isplate su počele tek nakon što su vojnici na terenu počeli da izražavaju sve veće nezadovoljstvo. Nova novčana nagrada, prema Zvezdi, je "veoma motivišuća za borce".

- Mobilizovanima će biti plaćeno za uništenu i otetu opremu nacionalista, kao i za uspeh u borbi. Ako tome dodamo mesečne uplate, dobijamo lepu sumu - napisao je Telegram Zvezde.

Vesti o najnovijim novčanim nagradama za mobilisane dolaze nakon izveštaja o teškim gubicima ruske opreme. Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je 3. novembra da ruske snage gube više od 40 oklopnih vozila dnevno sredinom oktobra. Poslednjih nedelja Rusija je bila prinuđena da se okrene beloruskim zalihama kako bi nabavila najmanje 100 dodatnih tenkova i borbenih vozila pešadije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
prcko

pre 1 godinu

pa sto da ne ? Udarise im sankcije i ucinise uslugu. Prodajes sad kolicinski 2-3 puta manje gasa a zaradis 50% vise nego prosle godine. I ako cene ne padnu a prodaja vremenom jos malko poraste eto gomile para da se te premije isplate bez da te kosta ista . Uzgred satires nacisticku pomahnitalu stoku . Samo napred braco sto vise unistenih nacista to bolje vesti . Srbi casni ce da slave svaki srusen naci avion, unisten tenk , haubicu , naci helikopter . nema stajanja zmiji treba glavu odseci zauvek.

Dragi

pre 1 godinu

Neće Rusi da ratuju protiv "braće" Ukrajinaca, bez obzira što Ukrajinci progone i proteruju Ruse iz Ukrajine. Zvuči nam poznato, zar ne? Da podsetim mlađu generaciju: Hrvati su 90-ih pobili i prognali srpski narod koji je vekovima živeo u Hrvatskoj. Međutim Srbija(nci) nisu hteli da ratuju protiv Hrvata i gledali su ravnodušno pogrom bratskog srpskog naroda.

ratko

pre 1 godinu

jel i vama poceli nacisti da pricaju sta da pisete po novinama ,dal imate vi imalo mozga kakva slamka spasa ,da hoce Rusija da ih zgromi zgromila bi ih ,pocinjete da licite na Solakove novine onaj smrdljivi N1 ,klosarcine jedne,jeste i vi postali izdajnici .

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija