• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.11.2022

14:44

"SUKOB SA RUSIJOM ĆE TRAJATI JOŠ 10- 15 GODINA!" Direktor Centra za vojsku izneo mračan scenario, pa poručio Kijevu: Pravite rakete!

Reuters

Vesti

"SUKOB SA RUSIJOM ĆE TRAJATI JOŠ 10- 15 GODINA!" Direktor Centra za vojsku izneo mračan scenario, pa poručio Kijevu: Pravite rakete!

Podeli vest

Direktor ukrajinskog Centra za vojsku, konverziju i razoružanje Valentin Badrak naveo je mogući termin završetka rata

„Da bismo obezbedili budućnost, potrebno je da konsolidujemo nacionalnu ideju jedinstva Ukrajinaca i činjenicu da imamo neprijatelja koji će biti tu još dugo. Po mom mišljenju, nakon završetka vruće faze rata, sukob će trajati najmanje 10-15 godina. A da ne bi bilo drugog Putinovog pokušaja, Ukrajina treba da obezbedi odgovarajući odbrambeni potencijal“, rekao je ekspert za ukrajinsku Espreso tv.

Badrak je objasnio da je to moguće uraditi na kombinovan način, odnosno, s jedne strane, dobijanje oružja i tehnologije od zapadnih partnera, kao i pokretanjem niza zajedničkih proizvodnih projekata i ekonomskih programa u oblasti bezbednosti. Drugi je jača integracija ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa (VOK) u ovaj posao.

"Bez obzira na poziciju naših partnera, mi možemo, a ovo pitanje su već proučavali stručnjaci raketne tehnologije, prvo da napravimo raketu dometa 500 km, zatim 1.000 km, a neki eksperti uvereni su da u bliskoj budućnosti možemo da napravimo raketu dometa od 1.500 km. Takođe, kažu da nema posebnih problema sa nabavkom nekih komponenti. Mi možemo da proizvodimo raketnu tehnologiju potpuno samostalno, ali još uvek moramo da preuzimamo određene elemente dok se naša odbrambena industrija ne oporavi od udara izazvanih Putinovim režimom“, rekao je on.

Predsednik Zelenski je rekao da  se borbe stalno vode na frontu , a da Rusija nastavlja da napada civilnu infrastrukturu Ukrajine. Prema Zelenskom, "deokupacija Krima" staviće tačku na rat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Ovaj "ekspert" je samo prevideo jedan "sitan" detalj! Ukrajina neće postojati!

TOS 1A

pre 1 godinu

Haha.. pa vi ( NACIukri ) vise i nemate ni civilnu a ni vojnu industriju da bi ste pravili kojekakve rakete.. haha.. Rusi su vam skoro sve polupali, a ubrzo ce polupati kompletnu NACIukrajinu u svakom smislu !! Živeo V.V.PUTIN I RUSIJA. ☝️ Do pobjede .. ☝️☝️☝️?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija