• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

23.11.2022

19:47

ŠTA AKO ZELENSKI RADI ZA MOSKVU?! Naredio je napad na Krimski most i DAO ALIBI SUROVIKINU da u sruši ukrajinsku energetiku - NIJE TO SLUČAJNO!

Reuters/AP/Fotoilustracija

Vesti

ŠTA AKO ZELENSKI RADI ZA MOSKVU?! Naredio je napad na Krimski most i DAO ALIBI SUROVIKINU da u sruši ukrajinsku energetiku - NIJE TO SLUČAJNO!

Podeli vest

Analitičari na Zapadu, ali u Rusiji i Ukrajini poslednjih dana pokušavaju da dokuče zašto Rusija uporno spasava život Zelenskom. Jedni smatraju da bi likvidacija lidera Ukrajine od njega napravila besmrtnu legendu, dok dobar deo "upućenih" tvrdi da Zelenski radi za Moskvu

O sudbini Vladimira Zelenskog odlučivaće Ukrajinci ili zapadni mentori, ali ne i Rusija. Ovu izjavu dao je novinar Vladimir Solovjov, prvi put objašnjavajući zašto Moskva još nije likvidirala ukrajinskog predsednika.

Prema rečima voditelja, Rusija ne postavlja zadatak da eliminiše Zelenskog. Osim toga, on je siguran da će na kraju šefa Ukrajine čekati žalosna sudbina.

- Postupak će biti sledeći: ako ga iz nekog razloga ubijemo, onda on postaje besmrtna legenda koja živi u svetu kao apsolutni simbol. Narkoman koji tako želi da uđe u istoriju neće to sačekati. U podrumu će ga šutirati psi na lancu Zalužnog (komandant ukra armije) -  objasnio je Solovjev tokom svog autorskog programa.

Treba napomenuti da se ovo mišljenje Solovjeva ne podudara sa mišljenjem nekih ruskih vojnih analitičara koji smatraju da ruski specijalci još nisu likvidirali Zelenskog jer upravo on radi sve ono što Moskva želi.

Samo jedan primer snažno ilustruje ovu tvrdnju: Veoma glup potez Zelenskog je bio naredba da se napadne Krimski most, što je poslužilo kao idealan alibi generalu Surovikinu da u potpunosti sruši ukrajinsku energetsku infrastrukturu, što će uskoro imati kobne posledice po ukrajinsku vojsku.

Ni ostali potezi Zelenskog nisu ništa bolji, kao da je u dosluhu sa ruskom komandom.

Vredi napomenuti da u poslednje vreme stručnjaci sve više primećuju trvenja između Kijeva i Vašingtona. Tako su ukrajinske vlasti više puta kritikovale SAD zbog nedovoljne pomoći u suprotstavljanju Rusiji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beograđanin1958

pre 1 godinu

Ovo je odlično! Pojavljuju se provokativne tvrdnje najmaštovitije prirode. To su uvek u svakom ratu radili oni koji gube. Od očaja su izmišljali sve i svašta i upinjali se do suza da dokažu nemoguće. Samo tako nastavite. Poraz Putina će biti pravi lek za pokvarenost i zlikovački um svih koji su na njegovoj strani.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija