• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

29.11.2022

20:12

OKLOPNA VOZILA SA UKRAJINSKIM ZASTAVAMA NA 160 KM OD MOSKVE! Stanovnici PREPLAŠENI - Napadnuti smo! (VIDEO)

youtube.com/printscreen

Vesti

OKLOPNA VOZILA SA UKRAJINSKIM ZASTAVAMA NA 160 KM OD MOSKVE! Stanovnici PREPLAŠENI - Napadnuti smo! (VIDEO)

Podeli vest

Stanovnici Tvera, grada udaljenog oko 160 kilometara severno od Moskve, probudili su se jutros i imali šta da vide – kolone vojnih vozila sa ukrajinskim zastavama patroliraju gradom

Prvo su pomislili da su napadnuti.

"Ovo je nadrealno. Nervozan sam i ne znam šta se dešava"

- Moram reći da je ovo nadrealno - rekao je jedan vozač koji je snimak postavio na internet. On je dodao da je bio nervozan i da ne zna šta se dešava. Ali istina je bila potpuno drugačija od onoga što su stanovnici mislili, piše britanski Telegraf. Bio je to set ruske ekipe za predstojeći film o ukrajinskom ratu. „Muzičar“ bi trebalo da bude prvi film o sukobu koji je počeo kada je Rusija u februaru izvršila invaziju na Ukrajinu.

Scene iz Tvera brzo su postale hit na društvenim mrežama. „Vojna vozila sa ukrajinskim zastavama uplašila su stanovnike Tvera“, izvestila je opoziciona ruska novinska služba na svom Telegram kanalu. „Ispostavilo se da se snimanje filma Muzičar odvija u gradu. Radnja i radnja su smešteni u današnju Ukrajinu.

Nije jasno da li je film povezan sa Vagner grupom koju podržava Kremlj, a čiji plaćenici sebe nazivaju „muzičarima“.

Iako je Moskva ranije poricala njihovo postojanje, od početka rata Vagnerova grupa je postala mejnstrim i sada otvoreno regrutuje širom Rusije. Čak ima i sedište u staklenom neboderu u Sankt Peterburgu.

Glumci su i ranije izazivali pometnju

Ovo nije bio prvi put da su ruski glumci izazvali pometnju pretvarajući se da su deo ukrajinske vojske. U gradu Kalugi, oko 200 kilometara južno od Moskve, grupa muškaraca obučenih u uniforme ukrajinske vojske pretvarala se da zauzima pozorište ranije ovog meseca.

Uzeli su jednog čoveka za taoca i činilo se da ga grubo zlostavljaju na sceni. Zatim je odveden u bekstejdž, gde je navodno ubijen u lažnoj egzekuciji. Taj čin je bio deo dramatične predstave osmišljene da šokira stanovnike, kasnije su rekli producenti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija